שיעור העובדים יוצאי אתיופיה בעיריית חולון הוא בין הנמוכים מבין הרשויות המקומיות בישראל
על פי הנתונים שיעור הייצוג של עובדים יוצאי אתיופיה בחולון עומד על 0.55%

כנסת ישראל מציגה את דוח ייצוג הולם ליוצאי אתיופיה ברשויות המקומיות בישראל. בדוח ניתן לראות את תמונת המצב של העסקת יוצאי אתיופיה ברשויות המקומיות. על פי החוק על הרשויות לתת להם ייצוג בכלל הדירוגים והמשרות ולהקצות להם משרות ייעודיות וכן לתת להם עדיפות כאשר הם בעלי כישורים דומים לכישורים של מועמדים אחרים. המדינה קבעה כי על פי החוק בשירות המדינה, היעד לייצוג של יוצאי אתיופיה עומד על הפי שיעור יוצאי אתיופיה בכלל אוכלוסיית ישראל שעומד נכון לסוף 2018 על 1.7%. יש לציין כי משרד הפנים לא קבע יעד לרשויות המקומיות, לכן הדוח קבע את היעד כפי שקורה בשירות המדינה.
נתוני הרשויות המקומיות בישראל
על פי הדוח ב119 הרשויות המקומיות שדיווחו היו 42,558 עובדים ומתוכם 670 עובדים יוצאי אתיופיה (1.57%)– כלומר הם לא עומדים ביעד הייצוג:
עמדו ביעד – כלומר 1.7% ומעלה- 23 רשויות
קרובות ליעד 1%-1.69%- 10 רשויות
רחוקות מהיעד 0-0.99%- 14 רשויות
0% ייצוג - 72 רשויות (יש לציין כי כמעט בכל הרשויות שבהן 0% ייצוג לעובדים יוצאי אתיופיה שיעור התושבים יוצאי אתיופיה באותה רשות עומד על 0%).
בראש הטבלה עומדות הרשויות יבנה בה שיעור העובדים יוצאי אתיופיה ברשות עומד על למעלה מ 20% לאחר מכן נמצאות נתיבות, קריית מלאכי וגדרה.
עיריית חולון
על פי הנתונים, למרות שבחולון חלה עלייה בשיעור העובדים יוצאי אתיופיה ברשות מ 0.40% בשנת 2016 ל 0.55% בשנת 2018, היא נחשבת בין הרשויות בעלות השיעור הנמוך ביותר של עובדים יוצאי אתיופיה - העומד פחות מ1%.

להצטרפות לוואטסאפ חדשות חולון דילים וקופונים חמים בוואטסאפ – הצטרפו עכשיו!
באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה
-
אורחעובדים אולי פחות אבל אזרחים ים13.10.20 15:17 תגובה

מנסה לטעון שוב
הצטרפו אלינו!
הצטרפו לקבוצות הוואטסאפ שלנו:
אפליקציה בחנות האפליקציות: