קלרה עמרם נבחרה ליקירת גדרה לשנת 2024
טקס יקירי גדרה יתקיים בחג החנוכה וייפתח את חגיגות ה140 שנה לגדרה

קלרה עמרם נבחרה ליקירת גדרה
ראש המועצה המקומית גדרה התקשר לברך את עשרת הזוכים באות יקירי גדרה לשנת 2024. השנה, טקס יקירי היישוב יפתח את אירועי ציון 140 שנה למושבה. הטקס ייערך בערב נר שני של חנוכה, כ"ה בכסלו, 26 בדצמבר 2024, היום בו נחגג באופן מסורתי יום ההולדת למושבה.
לוועדה לבחירת יקירי גדרה הוגשו בשבועות האחרונים עשרות המלצות עבור כ-30 מועמדות ומועמדים. האות השנה יוענק לתושבי גדרה שגילם 67 ומעלה בעת קבלת האות, וכי הביאו לתרומה משמעותית באחד מהתחומים המפורטים: חינוך, תרבות, אמנות, ספורט, תקשורת, אקדמיה, כלכלה, קהילה וחברה, יזמות וטכנולוגיה, איכות הסביבה, התנדבות ומפעל חיים, צדקה וחסד, דת ומורשת ישראל ואקדמיה ומחקר.
חברי הוועדה ציינו בבחירתם כי המועמדים כולם היו ראויים. הבחירה נעשתה באופן שקוף ושוויוני במטרה לשקף את כלל גווני הקהילה במושבה תוך מתן ביטוי למגוון תחומי העשייה וההתנדבות.
קלרה נולדה בבורמה, הודו בשנת 1935. לאחר שעלתה לארץ שימשה לאורך עשרות שנים כאחות המיתולוגית של קופת חולים ביישוב. מאחר שלאורך שנים לא היה בגדרה רופא קבוע, ותושבי המושבה היו צרכים לסוע לערי הסביבה, קלרה שימשה לא אחת גם כסוג של רופאה לצד עבודתה כאחות. קלרה נתנה לאורך חייה טיפול ראשוני, מציל חיים למאות מתושבות ותושבי המושבה – מסביב לשעון: פעם זה תושב שנפצע בעבודה חקלאית, פעם תינוק שעלה לו החום. פה חיסון, שם תרופה ומעל הכל – מילה טובה. תושבי המושבה ידעו כי הם יוכלו לסמוך עליה במקרי קיצון: קלרה היא זו שתדע אם יש צורך בפינוי דחוף לבית החולים ברחובות או שמספיק לנוח בבית. תושבים שגדלו במושבה מספרים כי קלרה טיפלה בהם, באנושיות ובחום מילדות ועד בגרות, תמיד עם חיוך, תחושת שליחות ורוגע, גם אם קשה.
להצטרפות לוואטסאפ חדשות גדרה דילים וקופונים חמים בוואטסאפ – הצטרפו עכשיו!
באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה
מנסה לטעון שוב
הצטרפו אלינו!
הצטרפו לקבוצות הוואטסאפ שלנו:
אפליקציה בחנות האפליקציות:
אין עדיין תגובות
אפשר להתחיל את הדיון עם תגובה ראשונה.