בשנים האחרונות מערכת החינוך בישראל יוצאת בתוכניות שונות לעידוד התלמידים לגשת למבחני הבגרות ב5 יחידות במקצעות האנגלית והמתמטיקה והמדעים. בין התוכניות הקיימות הן תוכנית של קרן טראמפ "ערי מצויינות", שיוצאת מידי שנה בקול קורא לרשויות המקומיות להצטרף לתוכנית. התוכנית קמה לאור הידרדרות מערכת החינוך במספר התלמידים שנגשו ל 5 יחידות בגרות במקצועות הנ"ל ומציעה לרשויות מענקים ופיתוח של תוכניות עירוניות בתחום המתמטיקה והמדעים.
דירוג ההישגים בערים נעשה על פי חלוקה לקטגוריות של עיר נוסקת, משתפרת, מאטה ונחלשת:
נוסקת = עיר שעלתה מעל ל-20% בשנה האחרונה
משתפרת = עיר שעלתה עד 20% בשנה האחרונה או ללא שינוי
מאטה = עיר שירדה עד 20% בשנה האחרונה
נחלשת = עיר שירדה מעל 20% בשנה האחרונה
נתוני תשפ"א מראים כי הישגי התלמידים עלו בשלושת הפרמטרים: בגרות מצטיינת ב23%, בגרות עם 5 יח' מתמטיקה ב6% ובגרות עם 5 יח' אנגלית ב3%.
כאשר מתסכלים על הרשויות המובילות בשיעור הזכאות בשלושת הפרמטרים בראש נמצאת קריית עקרון בשלושת הפרמטרים. אחריה נמצאות קריית אונו, רמת השרון, גבעת שמואל ותל מונד.
נתונים ארציים
על פי הנתונים של תוכנית "ערי המצויינות" (לשנת 2021- תשפ"א) המתקיימת גם בגדרה, בשנים האחרונות שיעור הזכאים ביישוב עולה בשלושת הפרמטרים:
חל זינוק באחוז הזכאים בבגרות מצטיינת 21.6% ובמתמטיקה 25.3% וחל שיפור בזכאות לבגרות עם אנגלית 62.1%
רשת ערי מצוינות
היא שותפות בין רשויות מקומיות בישראל לקידום המצוינות בחינוך. הרשת הוקמה בשנת 2016 בהובלת המכון לחקר השלטון המקומי של אוניברסיטת תל-אביב בראשותו של אופיר פז-פינס, שר הפנים לשעבר, ובשותפות עם המרכז לשלטון מקומי, עם איגוד מנהלי המחלקות לחינוך ועם קרן טראמפ. ברשת חברות רשויות אשר חרטו על דגלן קידום מצוינות במתמטיקה ובמדעים.
אין עדיין תגובות
אפשר להתחיל את הדיון עם תגובה ראשונה.