הקטן
הגדל
היפוך צבעים
עכבר גדול
בהירות
ניגודיות
הדגשת כותרות
גווני אפור
בטל שינויים

מחר (יום חמישי 4.11) יצאו הסעות ללא עלות ממזכרת בתיה, גדרה וקריית עקרון לטקס חג הסיגד המרכזי בירושלים

על מנת לאפשר את הגעת הקהל לעצרת התפילה המרכזית של חג הסיגד, מארגנים מרכז ההסברה - המטה לטסים ולאירועים ממלכתיים, התאגיד הממלכתי-המרכז למורשת יהדות אתיופיה, משרד התרבות והספורט ומשרד העלייה והקליטה מערך הסעות מרחבי הארץ.

חנה קקיאשוילי
תמונה מתוך משרד הקליטה: דודי סאלם , זד פילמס
תמונה מתוך משרד הקליטה: דודי סאלם , זד פילמס

חג הסיגד, החל חמישים יום לאחר יום הכיפורים, הוא אחד מחגיה העתיקים של קהילת יהודי אתיופיה. החג מחבר בין חידוש הברית בימי שיבת ציון הראשונה, לבין הכיסופים של יהודי אתיופיה לסיים את ימי גלותם ולהגיע לירושלים.

באתיופיה היו עולים כל בני הקהילה על הר גבוה ושם התפללו לשלומן של ציון וירושלים, יום משמעותי זה היה תמיד מוקד לגיבוש הזהות הדתית, רוחנית, קהילתית של בית ישראל.

כבר יותר מעשור שחג הסיגד מצוין כחג ממלכתי, בנוכחות חברי כנסת, אישי ציבור והציבור הרחב, בהתכנסות בארמון הנציב תוך תפילה וצפייה אל העיר העתיקה בירושלים. מעמד זה ממשיך להוות מפגש חשוב המשמר וחושף את המסורת הייחודית בת אלפי השנים של יהודי אתיופיה.

משרד התרבות והספורט - מרכז ההסברה, עמותות הקייסים, והתאגיד הממלכתי – המרכז למורשת יהדות אתיופיה מתכבדים להזמין את הציבור הישראלי לאירוע התפילה המרכזי של חג הסיגד שיתקיים בטיילת שרובר שליד ארמון הנציב, ביום חמישי 4.11.21 החל משעה 9:00.

על מנת לאפשר את הקהל לעצרת התפילה המרכזית של חג הסיגד, מארגנים מרכז ההסברה - המטה לטסים ולאירועים ממלכתיים, התאגיד הממלכתי-המרכז למורשת יהדות אתיופיה, משרד התרבות והספורט ומשרד העלייה והקליטה מערך הסעות מרחבי הארץ.

בנוסף יופעל מערך שאטלים (היסעים) מהתחנה המרכזית ירושלים למתחם העצרת.

הנסיעה באוטובוסים ללא עלות ומותנית בהצגת תו ירוק.

ההסעות מגדרה, מזכרת בתיה וקריית עקרון ייצאו ביום חמישי 4.11:

עיר/ יישובכתובת איסוףשעת יציאה
גדרהרחוב פינס 4שעה 8:00
מזכרת בתיהשדרות אליהו 34שעה 8:30
קריית עקרוןרחבת מתנ"ס שבשבטשעה 7:30





להצטרפות לוואטסאפ חדשות גדרה להצטרפות לוואטסאפ חדשות מזכרת בתיה קריית עקרון והמושבים דילים וקופונים חמים בוואטסאפ – הצטרפו עכשיו!


באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה