אלימות נגד צוותי רווחה הפכה בשנים האחרונות לאחת התופעות המדאיגות והכואבות במערכת החברתית בישראל. אנשי מקצוע העוסקים בתפקידים המורכבים והקריטיים ביותר – מתן מענה לאוכלוסיות מוחלשות, טיפול במצבי חירום ותמיכה בנפגעי מצוקה – מוצאים עצמם לא פעם חשופים להתנהגות אלימה, מילולית ופיזית, מצד אלו שאמורים להיעזר בשירותיהם. תופעה זו לא רק מסכנת את שלומם של אנשי הצוות, אלא גם פוגעת ביכולת להעניק שירות חיוני ולבנות יחסי אמון עם הקהילה. על רקע זה, עולה הצורך בפיתוח כלים למניעה, התמודדות והגנה על צוותי הרווחה, המהווים קו ראשון בתמיכה החברתית במדינה.
השבוע התקיימה במחלקה לשירותים חברתיים בגדרה סדנה מיוחדת למניעת אלימות אל מול צוותי הרווחה. מטרת הסדנה הייתה הקניית כלים ליצירת מוגנות ואווירת מוגנות במחלקה ובפעילויות שהיא מקיימת. במסגרת הסדנה קיבלו צוותי הרווחה במועצה כלים למניעת אלימות, כלים ליצירת מוגנות בפעילויות חוץ, התקיימה סקירת מאפייני האלימות כנגד העובדים, בוצעה סימולציה מיוחדת ומשחקי תפקידים. בסדנה השתתף ראש המועצה המקומית גדרה, סהר פינטו ביחד עם רינת יעקבי, מנהלת המחלקה לשירותים חברתיים במועצה.
סהר פינטו, ראש המועצה המקומית גדרה:
"אני הגעתי היום לסדנה החשובה הזו כדי להעביר מסר ברור – לא ניתן מקום לפגיעה בעובדי המועצה – לא בצוותי רווחה ולא באחרים. לנו, כאזרחים במדינה, במיוחד בתקופה זו, יש אחריות על השיח הציבורי. פעמים רבות שיח ביקורתי כלפי נבחרי ציבור זולג להתנהגות אלימה כלפי עובדי ציבור. אנחנו ננקוט אפס סובלנות ונגנה בכל תוקף התנהגות שכזו".
רינת יעקבי, מנהלת המחלקה לשירותים חברתיים:
"תופעת אלימות במקומות עבודה כלפי צוותי רווחה ובריאות בפרט וכלפי נותני שירות בכלל הינה תופעה קיימת ומדאיגה. כחלק מהתמודדות ארצית עם התופעה קיימים תהליכי העלאת מודעות בקרב העובדים - כמו הסדנה שהתקיימה השבוע. המועצה באופן נחרץ מגנה ואינה סבלנית לנושא האלימות מכל סוג שהוא, בתוך ומחוץ לכותליה".
באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה