הקטן
הגדל
היפוך צבעים
עכבר גדול
בהירות
ניגודיות
הדגשת כותרות
גווני אפור
בטל שינויים

האגף לשירותים חברתיים בעיריית גבעתיים משיק 2 מיזמים חדשים: המיזם הראשון הוא המרכז למיצוי זכויות המנגיש לפונים אליו זכויות המגיעות להם כחוק והמיזם השני נקרא "אם לאם" המציע ביקורי בית בהתנדבות של אימהות מנוסות לאימהות טריות

מערכת האתר
צילום: אבי כהן
צילום: אבי כהן

האגף לשירותים חברתיים בעיריית גבעתיים משיק מיזמים חדשים לרווחת תושבי העיר

האגף לשירותים חברתיים בעיריית גבעתיים משיק שני מיזמים חדשים וייחודים שיצטרפו לסל השירותים אותם מעניק האגף לתושבי העיר ללא עלות. המיזם הראשון הוא המרכז למיצוי זכויות שנפתח לאחרונה ברחוב רמב"ם 26 בשיתוף עמותת "פתחון לב". המרכז מנגיש לפונים אליו זכויות המגיעות להם כחוק מאת הרשויות השונות ומשרדי הממשלה. במסגרת המרכז, יוענק ייעוץ אישי ומקצועי על ידי צוות מומחים בתחומים שונים, כגון זכויות עבודה ותעסוקה, ביטוח לאומי, חובות והוצל"פ, דיור ציבורי, קצבאות והטבות, התנהלות מול בנקים ועוד.

המרכז מספק לפונים מידע רלוונטי, אוזן קשבת, תמיכה, ייעוץ והכוונה עד למיצוי בפועל של הזכויות המגיעות להם. המרכז יהיה פתוח בימים ב', ג', ד' בין השעות 17:00-08:00. ניתן לתאם פגישה עם סיגל דרורי פזי, מנהלת המרכז למצוי זכויות בטלפון 052-5251514.

המיזם השני נקרא "אם לאם", פרי שיתוף פעולה עם עמותת "אימהות למען אימהות". המיזם מציע ביקורי בית בהתנדבות של אימהות מנוסות (מלוות) לאימהות טריות, במהלך השנה הראשונה לאחר הלידה. המלוות עוברות הכשרה מקיפה ומקבלות הדרכה שוטפת. המלוות מגיעות לבית האם הטרייה במטרה להקשיב, לעודד, ולתמוך. המפגשים מתקיימים פעם בשבוע למשך שעתיים, ביום ובשעה קבועים.

"כיום נשים רבות יולדות לראשונה בגיל מאוחר, חלקן בוחרות להביא ילד ללא בן זוג, חלקן חסרות עורף משפחתי ו/או חברתי או עם הורים מבוגרים שאינם יכולים לסייע", מסבירה זיווה גבאי, מנהלת האגף לשירותים חברתיים בעיריית גבעתיים. "כמעט כל אימא טרייה זקוקה לעזרה, לא לכולן יש ממי לבקש או במי להיעזר, מה שהופך את התוכנית למאוד נחוצה וחשובה. אנחנו פה בשבילן". ניתן ליצור קשר עם רבקה שחף, רכזת התוכנית בטלפון 054-5829082.

שני המיזמים מופעלים על ידי היחידה לעבודה קהילתית באגף לשירותים חברתיים. רן קוניק, ראש עיריית גבעתיים: "המיזמים החדשים של האגף לשירותים חברתיים הם חשובים ומבורכים, במיוחד בעת הזו. התקופה המורכבת אשר עוברת על כולנו מחזקת את הרצון להעניק לכל תושב ותושבת את התמיכה ואת המעטפת שהם זקוקים לה. המרכז למיצוי זכויות וכן תוכנית 'אם לאם' מצטרפים לשורה ארוכה של שירותים אותם מעניק האגף לשירותים חברתיים לכלל תושבי ותושבות העיר כשבכולם האמירה היא ברורה – אתם ואתן לא לבד."



להצטרפות לוואטסאפ חדשות גבעתיים דילים וקופונים חמים בוואטסאפ – הצטרפו עכשיו!


באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה