קהילת "אופיר" בגבעתיים חוגגת הכנסת ספר תורה לבית הכנסת הרפורמי לזכרו של אופיר ליבשטיין ז"ל ראש המועצה האזורית שער הנגב, שנהרג בהגנה על קיבוצו, כפר עזה, ב-7 באוקטובר.

ביום שישי האחרון התקיים טקס מרגש בגבעתיים לציון השקת והכנסת ספר תורה לקהילה הצעירה "אופיר". הקהילה נקראת על שמו של אופיר ליבשטיין ז"ל, ראש המועצה האזורית שער הנגב, שנהרג בהגנה על קיבוצו, כפר עזה, ב-7 באוקטובר.
בטקס השתתפו ראש העיר גבעתיים, מר רן קוניק, ובני משפחות שכולות לזכר בני ובנות העיר שנרצחו בטבח שמחת תורה ונהרגו במלחמה. ספר התורה שהוכנס לקהילה נכתב במאה ה-19 בצ'כיה וניצל מידי הנאצים. הוא נתרם על ידי מר טאד שוואב והגיע לקהילה לאחר מסע ממושך.
על מעיל ספר התורה נרקם הפסוק "אוקיר אנוש מפז ואדם הוא כתם אופיר" לזכרו של אופיר ליבשטיין ז"ל. הקהילה החדשה, בהובלת ח"כ הרב גלעד קריב, מהווה סמל לתקווה ובנייה מחדש תוך שימור מורשתו של ליבשטיין.





צילומים:צילום קהילת אופיר גבעתיים
להצטרפות לוואטסאפ חדשות גבעתיים דילים וקופונים חמים בוואטסאפ – הצטרפו עכשיו!
באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה





מנסה לטעון שוב
הצטרפו אלינו!
הצטרפו לקבוצות הוואטסאפ שלנו:
אפליקציה בחנות האפליקציות:
אין עדיין תגובות
אפשר להתחיל את הדיון עם תגובה ראשונה.