המשרד לשוויון חברתי וקידום מעמד האישה והלשכה המרכזית לסטטיסטיקה משיקות מיזם פורץ דרך - מדד שוויון בין המינים ברשויות המקומיות. המדד החדש נועד לשמש ככלי מדידה מקיף להערכה, למעקב ולקידום שוויון בין המינים ברמה המקומית והלאומית.
מעיון בתשובות לשאלון שיתוף הציבור שנערך כעבודת הכנה לפיתוח המדד עולה כי כ-90% מהמשיבים מסכימים ששוויון בין המינים הוא משימה משותפת לגברים ולנשים וכי הנושאים המרכזיים הדורשים התייחסות במדד הם תעסוקה ואבטלה לרבות פערי שכר, עמדות השפעה והשקעה בחינוך של צעירים.
המדד החדשני, המפותח בגישת Bottom-up, יספק לראשונה תמונת מצב מקיפה של השוויון בין המינים בכל תחומי החיים ברשויות המקומיות כולל בנושאים של דמוגרפיה, רווחה, בריאות, חינוך, תעסוקה, תחבורה, דיור ופעילות ציבורית. המדד יאפשר זיהוי פערים בין המינים וקידום מדיניות ממוקדת לטיפול בהם.
המדד מתכתב עם יעדי האו"ם לפיתוח בר-קיימא לשנת 2030, ובפרט עם יעד מספר 5 העוסק בשוויון מגדרי והעצמת נשים ונערות. הוא משקף את מחויבותה של ישראל לעקרונות הצהרת בייג'ינג משנת 1995 בדבר קידום שוויון מגדרי בכל תחומי החיים.
המדד יושק בחודשים הקרובים, כולל בכלים ויזואליים ומרחביים, והוא יהיה זמין לשימוש כל הרשויות המקומיות בישראל.
מנכ"לית המשרד לשוויון חברתי וקידום מעמד האישה מירב שטרן:
"המדד לקידום שוויון בין המינים ברשויות המקומיות הוא אינו עוד כלי למדידה – המדד הוא מפת דרכים, כלי אסטרטגי שמטרתו לזהות פערים ולסייע בקידום מדיניות מבוססת נתונים. באמצעותו, ניתן יהיה לזהות את האתגרים, להגדיר מטרות ולהוביל מדיניות ממוקדת. המדד יהווה מפת דרכים עבור המגזר הציבורי, השלטון המקומי וכלי רב עוצמה עבור היועצות לקידום מעמד האישה. באמצעותו יוכלו היועצות לדייק את האופן בו יושקעו המשאבים, לייצר שיתופי פעולה נרחבים יותר עם גורמי הממשל, גורמים בזירה המקומית ופרטנרים בחברה העסקית והאזרחית".
הסטטיסטיקן הלאומי ומנהל הלמ"ס פרופ' ירון פלוס:
"פיתוח המדד לשוויון חברתי בין המינים ברשויות המקומיות חשוב ברמה הלאומית לניהול החברה והכלכלה וחשוב גם גם ברמה האישית הערכית. מדינת ישראל מובילה בתחומים של חינוך, השתתפות בשוק העבודה וחקיקה, אבל צריכה להשתפר בנושא של פערי שכר ועמדות השפעה. אני מקווה שהפעילות שלנו בנושא המדידה והמעקב תסייע למקבלי ההחלטות להוביל אותנו למקומות טובים יותר".
באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה