יום הכיפורים הפך בשנים האחרונות ליום רכיבה מרוכז שבו ילדים ובני נוער רבים מנצלים את הכבישים הריקים כדי לרכוב על אופניים. מנתוני עמותת אור ירוק המבוססים על נתוני הלמ"ס עולה כי בעשור האחרון (2022-2013) נפגעו 960 ילדים ובני נוער בגילי 19-0 בתאונות דרכים כשהם רוכבים על אופניים, 31 נהרגו ולמעלה מ-300 נפצעו באורח קשה.
בשנת 2022 נפגעו 58 ילדים ובני נוער רוכבי אופניים, מתוכם שניים נהרגו ו-25 נפגעו באורח קשה.
*מקור: למ"ס
אחוז רוכבי האופניים בגיל 19-0 שנפגעו קשה בשנת 2022 מכלל הרוכבים בגיל זה שנפגעו הוא הגבוה ביותר בעשור האחרון- 43%.
בתל אביב-יפו נפגעו הכי הרבה. ירושלים מובילה בהרוגים
רוב מוחלט מהילדים ובני הנוער בעשור האחרון שנפגעו כרוכבי אופניים נפגעו בתחום העירוני – 914 נפגעים, מהם 22 הרוגים.
העיר שבה נפגעו הכי הרבה ילדים ובני נוער (גילי 19-0) רוכבי אופניים בעשור האחרון (2022-2013) היא תל אביב-יפו שבתחומיה נפגעו 114 רוכבים.
העיר שבתחומיה נהרגו הכי הרבה ילדים ונערים (גילי 19-0) בתאונות דרכים כרוכבי אופניים בעשור האחרון (2022-2013) היא ירושלים - חמישה הרוגים ו-28 פצועים קשה
בבת ים נפגעו 12 ילדים ובני נוער (19-0) כשרכבו על אופניים (רגילים) בעשור האחרון (2022-2013), מתוכם שניים נפצעו באורח קשה. .
עו"ד יניב יעקב מנכ"ל עמותת אור ירוק:
"ילדים ובני נוער רבים ינצלו את יום הכיפורים לרכיבה על אופניים רגילים, חשמליים וקורקינטים. בשנים האחרונות יום הכיפורים היה מסוכן במיוחד עבור ילדים שרכבו על אופניים. חשוב מאוד להגביר את המודעות לסכנות שברכיבה על כלים דו גלגליים ביום הזה בקרב הילדים וגם בקרב ההורים. תחושת הבטיחות ברכיבה ביום זה, בהיעדר מכוניות בכבישים, מטעה ומסוכנת. משרד התחבורה והבטיחות בדרכים והרשויות העירוניות חייבים לשים בראש סדר העדיפויות את בטיחות הרוכבים, לא רק ביום הכיפורים אלא בכל השנה. צריך להתחיל להתחשב ברוכבים ולסלול עבורם שבילי רכיבה ייעודיים שיפרידו אותם מכלי הרכב על הכביש ויסייעו להגברת ביטחונם ולהפחתת מספרי הנפגעים. האופניים הם כלי תחבורה ירוק, זול, נוח ומתאים לפעילות גופנית אך הרוכבים חשופים לסיכון רב ועל כן חייבים לדאוג לתשתיות מתאימות עבורם, כאלה שמצילות חיים".
כך תעברו את יום הכיפורים בשלום -טיפים לרכיבה בטוחה ביום כיפור
מניתוח של עמותת אור ירוק לנתוני מד"א עולה כי בכל שנה נפגעים בממוצע כ-230 בני אדם בתאונות דרכים לאחר שרכבו על אופניים, אופניים חשמליים, קורקינטים, גלגליות וסקייטבורד במהלך יום הכיפורים.
תחזוקת האופניים: בטרם תצאו לרכיבה וודאו את תקינות האופניים: הצופר, הצמיגים, הבלמים, הפנסים ומחזירי האור.
התאמת האופניים לרוכב: יש לוודא כי האופניים מתאימים לגובהו של הרוכב בצורה כזו שהרגליים נוגעות בקרקע בקצה האצבעות.
חבישת קסדה: הקסדה היא שומר ראשו של הרוכב ויכולה להוות את ההבדל שבין פגיעה קלה לקשה ולכן רוכבים רק עם קסדה המתאימה לראשו של הרוכב ורכוסה היטב בכל רכיבה.
רכיבה בשעות החשיכה: ברכיבה בשעות הלילה יש ללבוש בגדים בהירים שניתן לזהותם בחושך ולהשתמש בפנסי אופניים ובמחזירי אור.
שימוש במיגון: בכל רכיבה יש לרכוב עם מגנים לברכיים ולמרפקים ועם כפפות.
רוכבים כחוק: לילד מתחת לגיל 16 אסור לרכוב על אופניים חשמליים, קורקינט חשמלי והוברבורד.
בני נוער רבים נוהגים לרכוב על אופניים וקורקינטים חשמליים, גם ביום כיפור. על פי החוק, הרכיבה על הכלים החשמליים מותרת החל מגיל 16 ומעלה.
באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה