הקטן
הגדל
היפוך צבעים
עכבר גדול
בהירות
ניגודיות
הדגשת כותרות
גווני אפור
בטל שינויים

בשורה לבעלי עסקים! חלק מדו"חות הקורונה שבעלי עסקים קבלו בגלל לקוחות בתוך העסק ללא מסכות לא חוקיות... הסבר מפורט בכתבה

בעלי עסקים ששלמו יוכלו לערער ולבטל את הקנס

אבי בר
תמונת ארכיון
תמונת ארכיון

בדיון בוועדת החוקה של הכנסת בנושא תקנות הסגר העלה יו"ר הועדה ח"כ מדגל התורה בעיה שהתבררה אתמול שני בוועדה כי האכיפה לא חוקית.

מתברר כי שוטרים ופקחים אשר נכנסו לעסקים ומצאו לקוחות שלא עוטים מסכות או לא עוטים כחוק את המסיכה קבלו הלקוחות ובעלי העסק קנס.

בדיון בוועדת החוקה התברר כי הקנס הזה לא חוקי והמשטרה ומרכז השלטון המקומי התבקש להנחות את הרשויות.

החוק מחייב את בעל העסק לא להכניס אדם ללא מסיכה ולא לתת שירות לאדם ללא מסיכה, אך אם במהלך הכניסה לחנות, אדם הסיר את המסיכה או ענד אותה שלא כהוגן אין זה מתפקידו של בעל העסק לעקוב אחר הלקוחות המסתובבים בחנות.

לכן נקבע בוועדת החוקה כי כל בעל עסק שקבל קנס כי מצאו לקוח בתוך החנות מסתובב בניגוד לתקנות רק הלקוח יחוייב בקנס ואילו בעל חנות יוכל להגיש ערעור ולבקש לבטל הדו"ח ולהשיב לו את כספו.

פורסם לראשונה באתר כיכר השבת



להצטרפות לוואטסאפ חדשות בת ים להצטרפות לוואטסאפ חדשות גדרה להצטרפות לוואטסאפ חדשות חולון להצטרפות לוואטסאפ חדשות ראשון לציון להצטרפות לוואטסאפ חדשות רחובות להצטרפות לוואטסאפ חדשות מזכרת בתיה קריית עקרון והמושבים דילים וקופונים חמים בוואטסאפ – הצטרפו עכשיו!


באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה