רישיון רכב עד גיל 70
בתום חידוש תקופות הרישיון לנהג חדש ונהג צעיר, יוארך רישיון הנהיגה עד לגיל 70 בעלות חד פעמית של 510 ₪, שתביא לחסכון משמעותי לציבור הנהגים, כאשר כיום מוארך הרישיון כל 10 שנים בעלות של 441 ₪
בנוסף נרשמו הוזלות באגרת הוצאת כפל רישיון נהיגה ורכב, משפחות אמנה לילדים עם מוגבלות יהיו זכאיות לתשלום מופחת על רישיון רכב, ותדפיס מידע במכונות האוטומטיות יינתן בחינם
ועדת הכספים בראשות ח"כ משה גפני, אישרה שורת תקנות תעבורה הנוגעות לאגרות רישיון נהיגה ורישיון רכב, שהוגשו לאישורה, לבקשת שרת התחבורה, מירי רגב.
להלן שורת התקנות שאושרו:
1. בכל עת בה מונפק "כפל רישיון" - בגין אובדן, גנבה, פגם או החרמה בידי הרשויות, נגבית כיום אגרה, במסגרת התקנה נקבע כי גם אם מסיבה אחרת יבקש אדם להוציא כפל רישיון הוא יחויב באגרה זו, אשר עלותה תפחת: עלות אגרת כפל רישיון רכב תעמוד על 10 ₪ במקום 29 ₪, עלות כפל אגרת רישיון נהיגה תעמוד על 20 ₪ במקום 29 ₪, ועלות כפל אגרת רישיון או היתר הנוגעים לבי"ס לנהיגה תעמוד על 20 ₪ במקום 39 ₪.
2. אדם בעל רישיון נהיגה שאינו מסוגל עוד לנהוג מחמת מוגבלות או פטירה, זכאי (הוא או קרוביו) לקבל החזר יחסי חודשי עד תום תקופת תוקף רישיונו, כאשר במקרה של פטירה מחלקת הרשות לכל יורש את חלקו היחסי, נוכח כך שלרוב ההחזר הינו מזערי, והפעולות הנדרשות מהרשות הינן מורכבות, נקבע כי החזר זה יבוטל.
3. אדם עם מוגבלות בהגדרתו כחוק, זכאי לשלם אגרת רישיון רכב מופחתת על רכב לשימוש הפרטי, הדבר נכון גם לעניין אפוטרופוס של אדם. ישנם ילדים הנכנסים בהגדרת אדם עם מוגבלות, אשר שוהים במשפחות אומנה והתקנה בניסוחה כיום אינה מעניקה להם זכאות לאגרה מופחתת בנסיבות אלה, למרות שלעיתים רכב זה מהווה הרכב המרכזי עבור ילדים אלה. כך נקבע כי אומן כהגדרתו בחוק האומנה לילדים, יתווסף לרשימת הזכאים בתשלום אגרה מופחתת.
4. לא תגבה יותר אגרת מידע על סך 10 ₪, הנגבית מנהג בעד תדפיס מידע בנוגע למספר הנקודות שנרשמו לחובתו או בנוגע למאפייני בעלים קודמים של רכב, המונפקים באמצעות עמדות השירות האוטומטיות של רשות הרישוי.
5. כיום אדם המוציא רישיון מתבקש לחדש את רישיונו לאחר שנתיים (תקופת נהג חדש), לאחר 5 שנים (תקופת נהג צעיר) ולאחר מכן בכל 10 שנים, כאשר עלות החידוש כל עשור עומדת על 441 ₪. במסגרת התקנה נקבע כי לא יתקיים יותר הליך חידוש כל 10 שנים, ולאחר תקופת נהג צעיר, יחול חידוש רישיון שיהיה תקף עד לגיל 70, בעלות חד פעמית של 510 ₪. - תקנה זו תכנס לתוקף ב-1 לחודש לאחר 3 חודשים ממועד פרסומה.
חברי הוועדה בירכו על החיסכון בן אלפי השקלים שצפוי השינוי להביא לנהגים, וכן על החיסכון לנהגים שצפויות להביא גם יתר התקנות.
יו"ר הוועדה, ח"כ משה גפני: "אנחנו מברכים על כל צעד שיסייע לחסכון של אזרחי ישראל, יש היגיון רב בצעדים הללו".
טסט לרכב כל שנתיים - שלוש
בשורה טובה לבעלי הרכב. שרת התחבורה והבטיחות בדרכים, תא"ל (במיל') מירי רגב מקדמת תקנה חדשה לפיה כלי רכב פרטיים, שעלו על הכביש לפני שלוש עד 10 שנים, יחויבו בביצוע המבחן השנתי ("טסט") אחת לשנתיים, במקום שנה כיום. על פי התקנות, רכב פרטי חדש פטור כיום מביצוע מבחן רישוי שנתי (טסט) בשלוש השנים הראשונות לרכישתו, ולאחר מכן מחויב לעבור טסט במכון רישוי מדי שנה. לרכבי ליסינג חדשים, הפטור מטסט הוא של שנתיים בלבד.
השרה רגב הנחתה את מינהל התנועה במשרדה לעדכן את התקנות בהתאם למקובל במדינות אירופה המתקדמות, בהן כלי רכב חדשים מחוייבים במבחן שנתי לאחר שלוש שנים, ולאחר מכן מדי שנתיים. רק במלאת עשר שנים מיום עליית הרכב לכביש, נדרש ביצוע מבחן רישוי לרכב מדי שנה. יצוין כי כיום מרבית כלי הרכב החדשים מצוידים במערכות בדיקה המתריעות במקרה של תקלה במערכות הבטיחות ברכב וכן במנוע ובמכללים נוספים, המיידעים את הנהג על הצורך להגיע מיידית למוסך.
עם אישור התקנה, כלי רכב פרטיים עד 3.5 טון שנרשמו בשנת 2018 ואילך, יידרשו לבצע מבחן רישוי ראשון לאחר שלוש שנים, ולאחר מכן בכל שנתיים. החל מ-10 שנים, יידרש מבחן פעם בשנה.
מהלך זה מתאפשר הודות להתפתחות הטכנולוגית ולקידמה של הרכב ומערכותיו, לשימוש הרווח במערכות בטיחות אקטיביות ופסיביות המשפרות את רמת בטיחות הרכב באופן משמעותי, ושילוב מחוונים חכמים המתריעים בפני הנהג על תקלות.
באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה