הקטן
הגדל
היפוך צבעים
עכבר גדול
בהירות
ניגודיות
הדגשת כותרות
גווני אפור
בטל שינויים

דוח העוני של הביטוח לאומי- בת ים נמצאת בין 10 הערים העניות בישראל

על פי הדוח 18.5% מהמשפחות בעיר נמצאות מתחת לקו העוני. העיר הענייה ביותר בישראל היא מודיעין עילית

חנה קקיאשוילי
דוח העוני והאי שוויון של הביטוח הלאומי פורסם היום בצילם של שני משברים קשים שעברו על המשק הישראלי בשנים האחרונות: האחד משבר הקורונה והשני אירועי השבעה באוקטובר והמלחמה שמתארכת שהשפיעו באופן ישיר על המצב הכלכלי - חברתי במדינה, הצמיחה הכלכלית ועל הצורך במדיניות הרווחה שננקטה.

היקף העוני בישראל הוא מהגבוהים בארצות המפותחות ועל פי נתוני דו"ח העוני תחולת העוני ירדה בקרב משפחות חרדיות ומשפחות ערביות בישראל, אך עדיין גבוהה יותר באוכלוסייה.


בשנת 2023 היו בישראל 1.98 מיליון נפשות עניות:

872.4 אלף ילדים, 953.3 אלף נפשות בגיל עבודה ו158.5 נפשות בגיל פרישה

בשנת 2023 עמד קו העוני על 3,324 ש"ח ומי שהכנסותיו מתחת לסכום זה נמצא במצב של עני. קו העוני של זוג בישראל עומד על 6,648 ש"ח וקו העוני של משפחה ממוצעת בת 5 נפשות הוא 12,465 ש"ח לחודש.



עיקר המשפחות מקבלות קצבת גמלה להבטחת הכנסה- 52.5% זו ירידה קלה לעומת שנת 2022.

26.5% ממשקי הבית הצהירו כי הם לא מצליחים לכסות את כל ההוצאות החודשיות, 9.7% אמרו שהם יתרו על טיפול רפואי, 6.2% ויתרו על תרופות במרשם ו5% ויתרו על ארוחה חמה לפחות פעם ביומיים.

9.6% מאזרחי המדינה הרגישו שהם עניים.

בביטוח הלאומי מדגישים את החשיבות בקצבאות שמקבלים האזרחים הותיקים שהוציאו אותם מהעוני בניגוד לשנים עברו שמצבם היה קשה יותר.

הנתונים שהוצגו מראים באופן ברור כי ללא התערבות הממשלה, באמצעות קצבאות ומענקים תחולת העוני של נפשות הייתה עולה מ-30.6% ב-2022 ל-31.1% ב-2023, ולמשפחות מ-33.9% ל-34.2%.

ההשפעה הגדולה ביותר של קצבאות הביטוח הלאומי על צמצום העוני היא בקצבאות אזרח ותיק ושארים, קצבאות הנכות ודמי האבטלה ולהן התרומה הישירה הגדולה ביותר על מצבם הכלכלי.

קצבאות הבטחת הכנסה שאותן הביטוח הלאומי ביקש לעדכן חקיקה ולבחון העלאת גובה הקצבה וכן קצבת מזונות משפיעות באופן הנמוך ביותר על צמצום העוני בקרב הזכאים להן.


תמונת המצב בערים

ממצאי העוני בפריסה גאוגרפית מראים כי ממדי העוני במחוזות ירושלים, הצפון והדרום גבוהים מהממוצע. תחולת העוני של משפחות באזורים אלו הגיעה ל-36.2% בירושלים, 22.5% בצפון ול-22.6% בדרום. לעומתם, מחוז תל אביב והמרכז במצבם טוב יותר ושיעורי העוני נמוכים מהממוצע.

העיר הענייה ביותר (מבין היישובים בהם יותר מ80 אלף תושבים) היא מודיעין עילית, לאחר מכן נמצאות ירושלים, בית שמש, בני ברק, לוד, נתניה, אשדוד, באר שבע, חיפה ובת ים במקום העשירי.




תמונת המצב בבת ים

אחוז המשפחות שהכנסתה נמוכה מקו העוני 18.5%

אחוז הנפשות שהכנסתם נמוכה מקו העוני 16.1%

אחוז ילדים העניים 20.4%

אחוז אזרחים ותיקים שהכנסתם נמוכה מקו העוני 14.7%

עומק העוני 35.8%

חומרת העוני 22%



הסבר המונחים

תחולת העוני - אחוז האוכלוסייה שהכנסתה נמוכה מקו העוני.

עומק העוני - מרחק של הכנסת העניים מקו העוני.

חומרת העוני - מחושבת כמרחק של הכנסת העניים מקו העוני כאשר המשקל שניתן לעניים גדול יותר.



להצטרפות לוואטסאפ חדשות בת ים דילים וקופונים חמים בוואטסאפ – הצטרפו עכשיו!


באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה

0

למכירה בבת ים דירות 5 חדרים חדשות מקבלן, נוף לפארק אשכול הגדול והמטופח ובמרחק הליכה מהים: מרפסת שמש, ממ"ד, חניה. במחיר החל מ - 2,730,000 ש"ח לפרטים: 073-802-2581

ללא דמי תיווך

מערכת האתר | תוכן שיווקי ממומן

למכירה בבת ים דירות 5 חדרים חדשות מקבלן במרחק הליכה מהים בפרויקט "נוף הפארק" השוכן על פארק אשכול הגדול והמטופח בבת ים.


הדירות מוצעות ללא תיווך וכוללות שטח של 109 מ"ר עד 123 מ"ר. מחירי הדירות החל מ-2,730,000 ש"ח.

מחירי הדירות משתנים בהתאם לגודל הדירה, המרפסת והקומה

הדירות ממוקמות בקומות 5, 6 ו-7 וכוללות מרפסת שמש גדולה, ממ"ד וחניה. הבניין נמצא בשלבי בנייה מתקדמים במסגרת תמ"א 38 וכולל נוף פתוח מהדירות. הבניין מלווה על ידי כלל ביטוח ובנק ירושלים.


המפרט הפנימי של הדירות כולל דלת ביטחון פלדלת רב בריח, דלתות פנים עמידות למים, מטבח איכותי, תריסי גלילה חשמליים (למעט ממ"ד וחדרים רטובים), אסלות תלויות ומיכל סמוי, ריצוף גרניט פורצלן 80X80, ריצוף קרמיקה יוקרתי דמוי פרקט במרפסת, אינטרקום עם מסך צבעוני, חשמל תל פאזי, הכנה למיזוג אוויר מיני מרכזי ונקודות טלוויזיה וטלפון בכל חדר.


המפרט הסביבתי של הבניין כולל 3 מעליות, לובי מעוצב, פאטיו טרופי וחיפוי חוץ שיש / אבן איכותית.


הפרויקט מבית רויאל גארדן נמצא במיקום אסטרטגי, במרחק הליכה לים ולרכבת הקלה. צפי איכלוס הדירות כ - 12 חודשים.


לפרטים נוספים ניתן ליצור קשר בטלפון:073-802-2581












להצטרפות לוואטסאפ חדשות בת ים להצטרפות לוואטסאפ חדשות חולון להצטרפות לוואטסאפ חדשות מוסף נדל"ן דילים וקופונים חמים בוואטסאפ – הצטרפו עכשיו!


באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה

3