לאור ההתפתחויות הטכנולוגיות במשק האנרגיה ולאור הבחינה המתמדת של הרגולציה הנדרשת במשק, נערכה במשרד האנרגיה בחינה לחלופות המיטביות לאספקת אנרגיה במגזר הביתי. במסגרת זו נערכה בדיקה באשר לאפשרות להפסיק את החובה לחבר מבני מגורים חדשים לגפ"מ (גז בישול), תוך מעבר לשימוש בטכנולוגיות מבוססות חשמל כגון מזגן, משאבת חום, כיריים חשמליים ועוד.
בהמשך לעבודה המקצועית, הנחה שר האנרגיה, ד"ר יובל שטייניץ, את הדרגים המקצועיים במשרד לקדם את בחינת הנושא, תוך שיתוף כלל הגורמים הרלוונטיים. העבודה המקצועית שנעשתה במשרד האנרגיה, בחנה את הכדאיות הכלכלית של מכשירים הצורכים גפ"מ במבני מגורים, ובפרט מכשירי בישול, הסקה וחימום מים, אל מול החלופות החשמליות.
הניתוח המקצועי מצביע על כך שטכנולוגיות חשמליות מסוגלות להחליף מערכות גפ"מ בעלות כלכלית דומה עד נמוכה יותר, ובעתיד בעלות סביבתית נמוכה יותר. כך למשל, עלות שנתית לבישול לצרכן בגפ"מ, הכוללת את עלות הכיריים והאנרגיה הנדרשת להפעלתם, הינה: 630 ₪. לעומת זאת, העלות השנתית לבישול לצרכן בכיריים אינדוקציה, עומדת על 482 ₪.
כיום, תקנות התכנון והבנייה מחייבות התקנה של מערכת אספקת גז במבני מגורים חדשים והמשרד, בראשות השר, בוחן, כאמור, מספר חלופות לתקנות אלה, ביניהן חלופה להפסקת החובה של חיבור בנינים לגפ"מ באופן כלל ארצי או באזורים מוגדרים, חלופה של איסור עתידי גורף על פריסת תשתית גפ"מ וכן פיילוט של חיבור שכונות מגורים לגז טבעי.
בימים אלה פונה המשרד לציבור ולבעלי העניין על מנת לשמוע את דעתם בנושא ולהציע חלופות נוספות, כאשר השאלה המרכזית היא כיצד לא תיפגע זכות הבחירה של הצרכן באיזו חלופה אנרגטית הוא בוחר, במקביל לקידום חלופות אנרגיה יעילות וסביבתיות.
מהלך זה של השר הוא בהמשך למדיניותו להגדלת יעד הייצור מאנרגיות מתחדשות לכ-30% כבר בשנת 2030. ככל שייצור החשמל במשק עובר לייצור באנרגיה נקייה ובאמצעות אנרגיה מתחדשת, רואה המשרד לנכון לקדם טכנולוגיות חשמליות בעלות השפעה שלילית פחותה על הסביבה והתושבים, לצד חיסכון באנרגיה ובכסף.
באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה