רוצים לבנות סוכה בבניין משותף ולהימנע מסכסוך שכנים? להלן הטיפים של האגודה לתרבות הדיור
1. הסוכה תיבנה במקום שאינו מהווה מטרד לכלל הדיירים בבניין. אם יש בו מטרד הרי שאפילו דייר בודד יכול להטיל ווטו.
2. אין לבנות את הסוכה בשעות ובימי המנוחה המקובלים. מבחינה הלכתית, נהוג להתחיל בבניית הסוכה מיד בסיום צום יום הכיפורים.
3. אחת ההלכות שהטעות נפוצה בהן שמקימים בסוכה קודם את הסכך ואח"כ את הדפנות, במקרה כזה הסוכה פסולה.
4. יש להימנע ככל האפשר מהשמעת מוסיקה ושירה בקול רם בתוך הסוכה ובשעות לא מקובלות.
5. אין להשתמש במערכת החשמל המשותפת לסוכה, אלא לאחר קבלת הסכמה מפורשת של רוב בעלי הדירות (51%). מי שמשתמש שימוש יתר ומוגזם בחשמל, חייב לשלם עבורו. דומה הדבר למי ששוטף את רכבו מברז המים המשותף.
6. בניית סוכה בגג מותרת רק אם מדובר במקום מוגדר שנועד לבניית סוכה, אחרת יש לפנות לוועד הבית ולבקש את רשותו. וועד הבית אין לו סמכות ייחודית בעניין שימוש ברכוש המשותף והדבר תלוי עפ"י חוק המקרקעין בהסכמה של רוב בעלי דירות, אך על וועד הבית לבדוק זאת.
7. סוכה הנבנית בצמוד לקיר החיצוני של הבית המשותף זקוקה לשתי דפנות נוספות כדי להיות תקינה הלכתית.
8. ניתן להפוך פרגולה לסוכה, אך תקרת הסוכה חייבת להיות סכך או קנה סוף. מבחינה הלכתית, הפיכת פרגולה לסוכה תלויה בסוג הפרגולה, אם היא לצל או לצניעות ואם יש לה דפנות. אם הוקם הסכך ואח"כ שמו דפנות, כאמור זו סוכה פסולה.
9. במקרים המותרים הרי שלפעמים די בשימת במקום אחד קטן סכך כדי להכשיר את כל הפרגולה ולא צריך לשים סכך על כולה.
10. בצאת החג, יש לפרק את הסוכה ולהחזיר את המצב לקדמותו. כל נזק שנגרם כתוצאה מבניית הסוכה על חלקים מהרכוש המשותף, החובה לתקנו מוטלת על בונה הסוכה.
באמצעות המוקד הארצי של האגודה לתרבות הדיור, תוכלו לקבל, בין היתר, גם חוות דעת משפטית, ראשונית, ע"י עורך דין המתמחה בתחום המקרקעין והבתים המשותפים. השירות ניתן לרשותכם בשעות פעילות של המוקד 8484* (מכל טלפון).
באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה