מאות מתושבי רחבות השתתפו בכנס שיתוף תושבים של נתיבי איילון ועיריית רחובות לקראת תחילת העבודות על הקו. מדובר בכנס ווינר ראשון מסוגו בו לקחו חלק הנהלת העיר, ראש העיר מתן דיל, מנכ"ל העירייה, מושיקו ארז, מנכ"לית נתיבי איילון והצוות המקצועי שעובד על הפרוייקט. לאורך כל המפגש הוצגו הדמיות וכן ניתן מענה לשאלות התושבים. לקראת תחילת העבודות עתידות לצאת לציבור הודעות עם כל המידע על העבודות והתוואי שלהן כמו כן יתקיימו מפגשים מיוחדים לבעלי העסקים.
הכנס הציג את התוכנית של הקו הכחול שהעבודות עתידות להתחיל בחצי השני של שנת 2025 ויימשכו עד לשנת 2028 בו מתוכנן הקו להתחיל לפעול.
הקווים יפעלו כמו במטרונית בחיפה אשר יקבלו נתיבי נסיעה יעודיים להם ללא כניסה לרכב פרטי. כמו כן הם יקבלו העדפה ברמזורים.
מוקדים מרכזיים בהם יעבור הקו
עלות הנסיעה
הנסיעה תהיה בעלות של נסיעה תחבורה ציבורית בישראל
מסלול הקו
הקו עתיד לעבור במסלול מתל אביב- ראשון לציון - נס ציונה- רחובות וצומת בילו, תוך מעבר במוקדים מרכזיים של צומת בית דגן, מרכז העיר -גן העיר והעירייה, קניון ראשונים בית חולים קפלן וצומת בילו. קישוריות הקו תהיה עם קווי הרכבת הקלה- האדום והירוק, וגם הקו החום.
תוואי הקו הכחול יחצה את ראשון לציון מצפון לדרום, יעבור לאורכם של הרחובות הרצל ודרך המכבים, ויחבר את ראשל"צ לנס ציונה ורחובות – דרך צומת בית דגן ועד לצומת ביל"ו. הקו יעבור בכל המוקדים המרכזיים כמו בית חולים 'קפלן', השוק העירוני, הפקולטה לחקלאות, מכון וייצמן, פארק המדע ותחנת רכבת ישראל.
אורכו של הקו ברחובות הוא 5 ק"מ שלאורכו יהיו 12 תחנות חכמות זאת בנוסף לשדרוג התשתיות בתוואי הקו ושבילי אופניים.
העבודות שיתבצעו ומה מתוכנן בתוואי הקו
העבודות יתבצעו בשעות היום משעה 7:00 ועד 19:00 וייתכנו עבודות לילה - התושבים יקבלו עדכונים שוטפים לגבי העבודות והשינויים המתוכננים.
הפרוייקט כולל סלילת כ5 ק"מ של שבילי אופניים, הולכי רגל, הצבת ריהוט רחוב, תאורה מתקדמת, גינון, פיתוח תשתיות, נטיעת עצים להצללה ועוד.
אחת הבשורות של הקו היא בנייה של כביש חדש - כביש עוקף נס ציונה שחבר את רחוב מנחם בגין ברחובות לכביש 423, יסיט את התחבורה מדרום ויביא להפחתת עומסי התנועה באזור.
בנוסף לעבודות הפיתוח לאורך הקו נתיבי איילון תפעל לפיתוח הרחובות בדרך יבנה, בילו, רוזנסקי, עזרא וההגנה.
רשת החשמל תוטמן מתחת לאדמה
כחלק מהפרוייקט ישודרגו רחובות דרך יבנה, לבקוביץ, רוזנסקי, ובילו.
בין רחוב יעקב לטלר יהיה חיבור דו סטרי ותהיה אפשרות תנועה מרחוב יעקב ללוין אפשטיין.
נושא העצים ישתלו מאות עצים חדשים יותר ממה שקיים כיום בעיר והעצים הקיים יועתקו לאורך מסלול הקו.
לגבי חניונים של בנייני המגורים - בנתיבי איילון הבהירו כי תתאשר כניסה ויציאה לרכבים הפרטיים מורשים בלבד. כלומר יתבצע מיפוי של רכבי התושבים ולהם יהיה ניתן לנסוע באזור שיהיה סגור.
שבילי האופניים מתוכננים ברמת אוטוסטדה שמחברת את כל העיר לאורך רחוב הרצל. יהיו הפרדות מהרכב הפרטי.
רחוב הרצל
בנתיבי איילון מדגישים כי לכל אורך רחוב הרצל יהיו גם נתיבי נסיעה לרכבים פרטיים למעט אזור הרצל בין רחוב הנשיא ללבקוביץ שם מתוכנן להיות כביש סגור שמיועד רק לקו הכחול ללא כניסה של רכבים פרטיים. באזור זה יהיה שביל אופניים דו סטרי עם מדרכות רחבות והנגשת המרחב לתושבים. הכל יהיה בתיאום עם העירייה.
רחוב הפועלים יהפוך לרחוב ללא מוצא (בקצה שקרוב לרחוב הרצל) והיה דו סטרי כאשר הכניסה והיציאה ממנו יהיה בקצה ברחוב.
לרחובות גורדון, אייזנברג ווייצמן היציאה צפונה לא תיפגע להם
הפרדות נתיבים
ההפרדה בין הנתיבים יהיו בעיקר על ידי גינון ואמצעים נוספים עם מינימום גדרות. הגדרות יהיו רק במוקדים מסוכנים כמו תחנות האוטובוסים.
עסקים
לטענת נתיבי איילון הפרוייקט יתרום לעסקים ואף יחזק אותם על ידי הבאת עוד ועוד עסקים חדשים. על פי הנתונים במרכז העיר מבקרים כ30 אלף מבקרים יומיים שמושכים אליו לא רק את התושבים הגרים באזור אלא מכלל השכונות והאזורים בעיר. תמיד תהיה גישה לעסקים וכאמור יתקיימו כנסים מיוחדים על מנת לתת מענה ופתרונות ולצמצם למינימום את ההפרעה .
מתוכנן להתקיים סיור של ראש העיר, מתן דיל עם צוות הפרוייקט לאורך תוואי הקו על מנת לראות את התוכניות ואיך הן ישפיעו על העסקים
נושא ההפקעות
כל נושא ההפקעות יטופל על ידי קשרי הקהילה של נתיבי איילון התושבים יוכלו לפנות לקשרי הקהילה שיטפלו ויעבירו את שאלותיהם לטיפול הצוותים המתאימים.
השידור המלא
על כל שאלה ניתן לפנות לקשרי קהילה
או במייל bar@shiluvimcr.co.il
באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה