ת"א תרבות פייטלוביץ', מרכז עירוני המוקדש לאמנים, יוצרים ויזמי תרבות בני הקהילה האתיופית בישראל ייפתח רשמית בהשקה חגיגית ב-25 בנובמבר במעמד רון חולדאי, ראש העירייה.
ביום ב', 25 בנובמבר 2024, 22:00-17:30 ברחוב ויתקין 10, תל אביב – יפו
פייטלוביץ' מצטרף לרשת ת"אי תרבות עירוניים הפרוסים ברחבי תל אביב- יפו ומספקים מענה לקהילות מגוונות של יוצרים ושל שוחרי אמנות ותרבות, כדוגמת ת"א תרבות קרית המלאכה, ת"א תרבות המחוגה ות"א תרבות דה וינצ'י.
תכליתו של המרכז היא לשמש כמנוע לפיתוח, חיזוק, קידום ועיסוק מקצועי ביצירה ותרבות ישראלית-אתיופית ולהנכיח את עולם התרבות העשיר שיש לקהילה להציע לכלל החברה הישראלית. השקתו תהווה שריקת פתיחה לאירועים העירוניים אשר יתקיימו ברחבי העיר לכבוד חג הסיגד.
ערב הפתיחה יורכב כולו מיצירה עכשווית של יוצרים ואמנים מקהילת יוצאי אתיופיה בישראל ובמהלכו יוצגו עבודות ומופעים מרגשים של אמנים ויוצרים אשר עברו תהליך מקצועי, קבוצתי ואישי בתכניות הת"א בחודשים האחרונים .
המיצגים יעניקו לבאי האירוע הצצה ייחודית ומרעננת על הנעשה בת"א תרבות פייטלוביץ'.
חן אריאלי, סגנית ראש העירייה ומחזיקת תיק התרבות: "זה רגע משמעותי בהכרה ובחיזוק התרבות האתיופית בישראל. שימור התרבויות השונות שמרכיבות את הפסיפס הישראלי לא רק מנכיח במרחב הציבורי את העושר של כל קהילה, אלא גם מחבר בין השורשים של העבר לבין המציאות של היום. כל פעולה כזו מייצרת קשרים בין קהילות ובין אנשים, מחזקת את השייכות ומאפשרת שיח עמוק ומגוון יותר שמצמיח אותנו כחברה".
ת"א תרבות פייטלוביץ' נקרא על שמו של המזרחן וחוקר היהדות ד"ר יעקב פייטלוביץ', האיש שחיבר מחדש את הצירים, טווה קשרים בין קהילת יהדות אתיופיה לעולם וכתביו הנדירים היוו זרז לעליית יהודי אתיופיה לישראל.
אחת מהמטרות המרכזיות של ת"א התרבות היא להוות גוף ידע מומחה ועדכני לתרבות אתיופית- ישראלית שישקף נאמנה את העולם התרבותי העשיר של קהילת יוצאי אתיופיה. המרכז שואף, בין היתר, לעודד יצירה בקרב אמנים מהקהילה האתיופית ולהיות להם בית, להנגיש למבקרים את ההיסטוריה, השיטות וטכניקות היצירה של מסורות תרבותיות אתיופיות ייחודיות ועכשוויות ולחבר בין תרבות אתיופית למערבית בתחומים שונים: מחול, מוזיקה ועוד.
כלל היצירות באירוע הפתיחה יוקדשו לציון חג הסיגד בסימן אחדות הקהילה- אחת ממטרות החג הייחודי הזה שמסורותיו מתקיימות עוד מימי עזרא ונחמיה בימי בית שני. הנושא נבחר בעקבות מאורעות 7 באוקטובר שהובילו לרצון עז אצל רבים לאחדות בעם. אלמנט האחדות שכולנו משוועים לו ובמיוחד עכשיו סביב המלחמה. בעל משמעות עמוקה וחשובה לכל יוצא אתיופיה באשר הוא. הקהילה האתיופית היא קהילה שמדברת קהילתיות. שעומדת על כל פרט ופרט בפסיפס הקהילתי, כולם חשובים. כולם מכירים האחד את השני וכולם חותרים לשימור הדבק בין כולם. חג הסיגד, יחד עם מסורות נוספות, הם אלו שאפשרו לקהילה לשמור על זהותה במשך מאות שנים מאז חורבן הבית.
כניסה ללא עלות,
בהרשמה מראש באתר העירוני:
https://bit.ly/40RPwcd
מה בתכנית?
הצגת פרוייקטי הגמר של המחזורים הראשונים של חממת המעצבים וחממת המוזיקאים של ת"א תרבות פייטלוביץ' :
קשרים ארוגים –
הצגת פרויקט הגמר של חממת המעצבים
מיקום: חדר אמנות
הצגת פרויקט הגמר של המחזור ראשון של חממת העיצוב של ת"א תרבות פייטלוביץ'-
במחזור הראשון השתתפו 8 אמנים חזותיים הנוגעים בעולם העיצוב. אוצר: אפי וואסה
פרויקט חממת המעצבים הוא פרויקט מתמשך שאורכו 10 שבועות, במהלכו האמנים משתתפים בסדנאות, הרצאות ועבודה קבוצתית, בכל מחזור ישתתפו אמנים מסוגים שונים.
אנסמבל אזמארי -
מופע מוסיקלי של משתתפי תכנית חממת המוסיקאים-
מיקום: חדר מוסיקה וניו מדיה
תוכנית האנסמבל מורכבת מ״אזמרים״ (זמרים/ משוררים נודדים בשפה האמהרית) -זמרים יוצרים מהקהילה האתיופית אשר עברו תהליך משותף של למידה ויצירה כשבסופו נוצר מופע מוסיקלי.
במהלך אירוע הפתיחה יתקיים מופע בהשתתפות 9 המשתתפים של המחזור הראשון עם יצירותיהם.
"אתה חי רק פעמיים" "YOU ONLY LIVE TIWCE"-
תערוכת קדרות של אמנית אדמהון מקונן גלאור
אובניים, רזידנסי ת"א תרבות פייטלוביץ –
מיקום: ספריית פייטלוביץ'
אדמהון היא אמנית העוסקת בקדרות קרוב לעשור. בשבועות האחרונים היא מבצעת בת"א תרבות פייטלוביץ' שהות אמן* (טכניקה ידועה באמנות בה האמן מקבל חלל ויוצר בו את שלו ) ועובדת על הכדים שיוצגו באירוע הפתיחה בספריית פייטלוביץ - שהיא לב הבית – הספרייה היא המקום בו כתביו ומחקריו של ד"ר פייטלוביץ' אוחסנו עד שנת 1974, בשנה זו הועבר אוסף פייטלוביץ' לאוניברסיטת תל אביב. הכדים שיוצגו הם גבוהים (במטרה להגיע ללב של הצופה ביצירה) עם כיווץ בהם (כאילו מישהו חבט בלב הכד) כדי לשקף את תחושת כיווץ הלב. תחושת הכיווץ פוגשת אותנו במהלך החיים, בין אם בגלל שכול או פרידה כלשהו, או אחרת.
חוט השני- תערוכה קבוצתית
מיקום: חדר סדנאות 2
תערוכה של אמנים חזותיים, רובם צלמים שיציגו יצירות קיימות שלהם שמתכתבות עם רוח הסיגד.
אוצר התערוכה: אפי ווסה
מטבח פאן אפריקאי עכשווי עם נגיעות מודרניות וחדשניות
חוויה קולינרית מיוחדת. שף ואמן: אליעזר טמנו
מטבחו של אלעזר טמנו, שף ואמן אתיופי שמתמחה במטבח פאן-אפריקאי, מציע שילובים ייחודים של טעמים אפריקאים, ישראליים, אירופאים וקריביים. טמנו חוקר את הטעמים מיבשת אפריקה, בדגש על טעמי אתיופיה עליהם הוא גדל תוך כדי שמוסיף להם נגיעות מודרניות וחדשניות.
אתיופיק מיוזיק
מסע מוזיקלי בזמן אל עבר מחוזות נוסטלגיים של הקהילה האתיופית
תיקלוט: יוסי וואסה
רצועת שירים מכל האוספים המיתולוגיים באמהרית וטיגרית. במקביל יועלו קטעים אמנותיים כגון ספוקן וורד.
מוסיקה בקצב טוב, שתעלה זיכרונות בקרב באי האירוע.
]]>
קרדיט תמונה: דניאל חנוך
קרדיט תמונה: דניאל חנוך
באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה