התחלואה בקדחת מערב הנילוס ממשיכה להעסיק את משרדי הבריאות ואיכות הסביבה לאור מוקדים נוספים בהם מתגלים יתושות אשר נגועות במחלה. כחלק מניתור המחלה בארץ לפי כשבוע פנה משרד החקלאות לציבור לדווח על מציאת פגרי ציפורים לצורך בדיקתן במכון הווטרינרי. המטרה: מעקב ארצי אחר מקרי תחלואה בעופות שהוכחה כשיטה יעילה לניטור המחלה
משרד החקלאות וביטחון המזון פירסם את מערכת "כפתור ציפור", באמצעותה ניתן לדווח על מקרי תמותה של ציפורים בזמן אמת, בתוך הבית ומחוצה לו. שימו לב! אין לגעת בפגרי הציפורים בידיים חשופות.
כזכור, קדחת הנילוס עוברת לבני אדם באמצעות עקיצת יתושות נגועות. ציפורים אינן מדבקות לבני אדם, והן חולות במחלה גם כתוצאה מעקיצת יתושה נגועה. יתושות שעוקצות ציפורים נגועות בנגיף עשויות לעקוץ בני אדם. ציפורים אינן מעבירות את המחלה לבני אדם והמחלה אינה מועברת מאדם לאדם.
מפת התחלואה בישראל
כפי שמראה המפה התחלואה נמצאת בעיקר במרכז הארץ שם התגלו הכי הרבה מקרים ומוקדים עם יתושות נגועות. מניתוח ראשוני של נתוני התחלואה במחצית השנייה של חודש יולי ממשיכה להסתמן מגמת בלימה בתחלואה ואף ירידה בה. כמו כן מסתמנת ירידה במספר העופות שנמצאו נגועים בנגיף. למרות הירידה התחלואה בישראל עדיין נחשבת לחריגה עם 764 חולים מאובחנים ו52 נפטרים (נכון ל31.7.24). מרבית החולים המדווחים הינם מבוגרים מעל גיל 70 אך ישנם גם מקרים שנמצאו בקרב ילדים. 60% מהמאושפזים הם גברים.
בתל אביב כיום יש 79 חולים מאובחנים.
עיגול ירוק- מתייחס למספר החולים בכל יישוב
עיגול אדום מתייחס לדיגום מוקדים בהם נמצאו יתושות נגועות
למעבר למפת התחלואה
https://imoh.maps.arcgis.com/apps/dashboards/53d49d76b58b4f48985991a3ce976814
באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה