אירועי חבר הנאמנים - פרס ע"ש משפחת כדר למצוינות מחקרית הוענק לארבעה חוקרים וחוקרות מאוניברסיטת תל אביב
פרס משפחת כדר למצוינות מחקרית מוענק השנה לארבעה חוקרים וחוקרות פורצי דרך המובילים כמה מהמחקרים המגוונים והמרתקים ביותר של אוניברסיטת תל אביב: פרופ' נטע ארז (הפקולטה לרפואה), פרופ' רן שפיגלר (ביה"ס לכלכלה), פרופ' גילי ביסקר (הפקולטה להנדסה), פרופ' דפנה לנגוט (החוג לארכיאולוגיה).
הפרס, שמחולק זו השנה העשירית ברציפות, הוענק באירוע חגיגי במסגרת אירוע חבר הנאמנים של אוניברסיטת תל אביב לשנת 2024. בכל שנה מוענק הפרס לשני חברי סגל בכירים ושני חברי סגל זוטרים מכל הקשת האקדמית על סמך קריטריונים שונים, כגון מחקר פורץ דרך, איכות ההוראה ומעמד בקהילה האקדמית הבינלאומית.
פרס משפחת כדר, בתמיכת קרן נעמי, מוקיר את זכרה של דוקטור נעמי פראוור כדר, מומחית לשפת היידיש, מחנכת, ורעייתו המנוחה של ד"ר אברהם כדר, רופא, מחנך, ממציא ונדבן שתרם רבות לאוניברסיטת תל אביב. שלושת ילדי משפחת כדר, עינת כדר קריכלי, נדב כדר ומאיה כדר קובלסקי, כולם בוגרי אוניברסיטת תל אביב וחברי הנהלה פעילים של קרן כדר, יחד עם אביהם. אברהם, נדב ומאיה חברים גם במועצת הנאמנים של אוניברסיטת תל אביב.
אודות זוכי פרס כדר לשנת 2024:
פרופ' נטע ארז היא פרופסור מן המניין וסגנית הדקאנית בפקולטה לרפואה ולמקצועות הבריאות. פרופ' ארז היא חוקרת פורצת דרך מוערכת. מחקרה מתמקד בהבנת התהליכים הביולוגים המתרחשים בגרורות סרטניות על ידי מחקר של האינטראקציה של הגרורות הסרטניות עם סביבתן. הבנת מנגנוני יצירת הגרורות הסרטניות היא אחת השאלות הפתוחות החשובות ביותר בחקר הסרטן בימינו.
פרופ' רן שפיגלר הוא פרופסור מן המניין בביה"ס לכלכלה ע"ש ברגלס. פרופ' שפיגלר הוא כלכלן תיאורטי אשר תרם להבנת מערכות כלכליות בהן הרציונליות של חלק מהמשתתפים היא מוגבלת. במחקריו האחרונים פרופ' שפיגלר משתמש בכלים מתחום הבינה המלאכותית כדי לנתח מקבלי החלטות בעלי הבנה חלקית של קשרים סיבתיים.
פרופ' גילי ביסקר היא פרופסור חבר במחלקה להנדסה ביורפואית בפקולטה להנדסה ע"ש פליישמן והיא עומדת בראש מכון מריאן גרטנר לננו-מערכות רפואיות. מחקרה של פרופ' ביסקר מקיף מגוון רחב של תחומים, ביניהם פיתוח ננו-חיישנים אופטיים לאיתור סמנים ביולוגים של מחלות וניטור של פעילות אנזימטית חיונית, וכן העצמת התכונות של ננו-חומרים לצרכי חישה ודימות בשימושים ביו-רפואיים.
פרופ' דפנה לנגוט היא פרופסור חבר בחוג לארכיאולוגיה ותרבויות המזרח הקדום בפקולטה למדעי הרוח ע"ש אנטין, ואוצרת האוסף הארכיאובוטני במוזיאון הטבע ע"ש שטיינהרדט. מחקרה של פרופ' לנגוט מתמקד בזיהוי שרידי צמחים מאובנים. באמצעותם היא משחזרת את הצומח והאקלים הקדומים ומאירה סוגיות קריטיות בתולדות האנושות כגון יציאת האדם מאפריקה, המעבר לחקלאות, ראשית ביות עצי הפרי והקשר שבין שינויי אקלים לשגשוגן וקריסתן של אימפריות המזרח הקדום. מחקריה גם בוחנים עמידות צמחים לאור שינויי אקלים, הכחדות צמחים, שימור מגוון המינים ועוד.
באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה