ברכות לפרופ' תמר הרציג מאוניברסיטת תל אביב על זכייתה בפרס קראסקו היוקרתי להיסטוריה לשנת 2024. הפרס הוענק לפרופ' הרציג בזכייה משותפת עם פרופ' מארי פברו מהסורבון, על המהדורה האיטלקית של ספרה האחרון, "סיפורו של מומר: אמנות, פשיעה והתנצרות באיטליה בתקופת הרנסנס".
במסגרת אירועי הפרס, חולקו עותקים של הספר לתלמידי בתי ספר תיכונים באיטליה, שעסקו בספר בפרויקטי הגמר שלהם בהיסטוריה. ביום הטקס עצמו, הגיעו מאות תלמידי תיכונים לשמוע את הרצאתה של פרופ' הרציג ושאלו אותה שאלות על הספר. בנוסף, הוצגו באירוע עבודות גמר של תלמידים שעסקו בספר, ולמגישי העבודות המצטיינות הוענקו מלגות לימודים.
הפרס עצמו הוענק לפרופ' הרציג על ידי ראש עיריית קראסקו וראש וועדת הפרס, ההיסטוריון פרופסור אלברטו מלוני מאוניברסיטת בולוניה.
פרופ' תמר הרציג היא היסטוריונית מוערכת ברמה הבין לאומית המתמחה בהיסטוריה חברתית ודתית בעת החדשה המוקדמת באירופה. מאמריה הופיעו בכתבי העת המובילים בעולם ומחקריה פורצי הדרך זוכים להערכה רבה. על הישגיה המחקריים קיבלה פרופ' הרציג פרסים רבים וביניהם פרס ברונו, פרס כדר ופרס האגודה ההיסטורית האמריקאית לספר הטוב ביותר בחקר תולדות היהודים בתפוצות. לאחרונה זכתה במענק מחקר של האיחוד האירופי (ERC) לחוקרים בכירים (Advanced) על מחקרה בנושא שיעבוד נשים באירופה הים תיכונית בין ראשית המאה השש-עשרה לשלהי המאה השמונה-עשרה.
בנוסף לפעילותה המחקרית פורצת הדרך, פרופ' הרציג כיהנה כסגנית הדקאנית למחקר בפקולטה למדעי הרוח וכסגנית יו"ר החברה ההיסטורית הישראלית.
פרופ' תמר הרציג ציינה: "בנוסף לשמחה על ההכרה בפועלי המחקרי ועל ההנגשה של עבודתי לקהל הרחב באיטליה, אירועי הפרס היוו עבורי גם הזדמנות להיפגש עם מאות תלמידי תיכון שזו הייתה היכרותם הראשונה עם האקדמיה הישראלית, ולשוחח עימם באיטלקית. לאחר שאלותיהם על ספרי, הם שאלו אותי גם על המצב בארץ ועל האופן שבו החרם האקדמי משפיע עלינו באוניברסיטת תל אביב ועל היכולת שלי לחקור היסטוריה איטלקית בפרט. זה איפשר לי להציג את הזווית הישראלית בהקשר הזה."
באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה