נערה בת 13 החליטה להשתזף עם שמן בישול ביתי ואושפזה בבית חולים עם כוויות
אבי בר
27.07.15 20:34


נערה (13), תושבת רחובות, הגיעה לחדר מיון ילדים בבית החולים קפלן עם כוויות מפושטות בדרגה שניה (בתמונה) לאחר שמרחה שמן בישול מסוג קנולה על בטנה. היא טופלה ע"י הצוות הרפואי במחלקה לכירורגיה פלסטית, בראשותה של ד"ר דנה אגוזי, וקיבלה הנחיה מפורשת: במהלך השנה הקרובה אין להיחשף לשמש.
אביה של הנערה סיפר כי היא הלכה ביום שבת עם חברות לבריכה של אחת החברות. "היא וחברה החליטו למרוח שמן בישול קנולה והשתזפו 3 שעות בשמש. כשחזרה בערב הביתה ראינו שהיא אדומה ויום למחרת לקראת הצהריים כבר הופיעו שלפוחיות אדומות שהלכו וגדלו", הוא מתאר. "הגענו אתה מיד לחדר מיון ילדים בבית החולים קפלן והיא קבלה הטיפול מידי ומסור תוך הסבר של הרופאים על חומרת המצב. הוחלט לאשפז אותה להמשך טיפול והשגחה".
אביה של הנערה ביקש להודות לרופאים ולאחיות, ובמיוחד לד"ר שרון קרקוף והאחות איריס גולן, על הענקת טיפול מסור ותומך מיד עם כניסתם לחדר המיון. "אנחנו רוצים להעביר מסר שבני הנוער היום רוצים הכל מהר ועכשיו והתוצאות עלולות להיות מסוכנות כשההורים אינם בסביבה. "הילדה שלנו השיגה תוצאה הפוכה של אי יכולת להיחשף לשמש במהלך שנה שלמה. אנו קוראים לאנשי מערכת החינוך לעשות ריענון לפני סיום הלימודים לגבי הסכנות בחופש הגדול שעלולות לפגוע בבריאות, ובתוכם החשיפה לשמש".

ד"ר דנה אגוזי, מנהלת המחלקה לכירורגיה פלסטית בבית החולים קפלן, אמרה כי לא ראתה עדיין כוויה כה עמוקה משיזוף וכי מדובר במקרה לא שגרתי. "הנערה הגיעה למיון ילדים לאחר שמרחה על עצמה שמן בישול קנולה למטרת שיזוף והיתה מספר שעות בשמש. הצוות הרפואי אבחן כוויות באזור הבטן והחזה בדרגה שניה וכאבים חזקים באזור הכוויה ב 5% משטח הגוף", היא מתארת. "היא התאשפזה וקיבלה טיפול במשחות וחבישה ומעקב צמוד של הצוות הרפואי וסיוע רב ותומך של ההורים ובני המשפחה. הפצעים עדיין לא נסגרו והיא תמשיך להיות במעקב רפואי. כוויות כאלו יכולות לגרום לצלקות לכל החיים ולכן יש להגיע לטיפול בחדר מיון הקרוב". הצוות הרפואי המליץ להורי הנערה לא להיחשף לשמש במהלך השנה הקרובה.

הסכנות בשמן בישול או שמן גזר
הצוות הרפואי במחלקה לכירורגיה פלסטית בבית החולים קפלן ממליצים לא למרוח בכלל שמן גזר ובטח שלא שמן בישול מכיוון שהוא מביא לשיזוף קיצוני שהשלכותיו הנן כוויות מפושטות ואף סכנה לסרטן העור, התפתחות גידולי עור כמו מלנומה, קמטים וכתמים לטווח ארוך. "חשיפה בלתי מבוקרת לשמש עלולה לגרום לנזקים בריאותיים, אסתטיים, ואף לסכנת חיים. לכן, חייבים להקפיד על כללי התנהגות להגנה על הגוף בימות הקיץ החמים".
להצטרפות לוואטסאפ חדשות רחובות דילים וקופונים חמים בוואטסאפ – הצטרפו עכשיו!
באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה


- אורחאולי לא היה כסף לקנות כרם הגנה או אולי ילד תיפשה27.07.15 20:46 תגובה
- אורח*קרם **ילדה טיפשה28.07.15 03:00 תגובה
- אורחאתה תיפש(ה)28.07.15 13:04 תגובה
- אורחפיגור שכלי27.07.15 20:53 תגובה
- אורחמסכנה :( , גם לי קרה משהו דומה אבל מקיטור חם! תוך כדי עבודה. יצא לי שלפוחיות ומה לא. אבל טיפלתי בזה לבד בבית ולא בית חולים. אני מקווה שזה יעבור לה במהרה!, החלמה מהירה ושתחזור מהר לשגרה.27.07.15 20:59 תגובה
- אורחאיך קשורה מערכת בחינוך????? אתם ההורים תקחו אחריות הורית תהיו קשובים ומחנכים כלפי ילדכם ותפסיקו להפיל את האחריות על מערכת החינוך....28.07.15 16:07 תגובה
- אורחאוי:(29.07.15 10:21 תגובה
- אורחואי אמאלהה שתרגיש טוב בוקשי נישאר לה עור29.07.15 20:55 תגובה
- אורחבקושי *29.07.15 20:56 תגובה
מגיב
לכתבה
מגיב
לתגובה:
בטל\י


טוען כתבות נוספות...
אירעה שגיאה בטעינת הכתבות
מנסה לטעון שוב
מנסה לטעון שוב
אין עוד פוסטים
שיתוף
הצטרפו לקבלת החדשות
הצטרפו אלינו!
הצטרפו לקבוצות הוואטסאפ שלנו:
חדשות רחובות בוואטסאפ
דילים קופונים ומבצעים בוואטסאפ
נדל"ן למכירה ברחובות בוואטסאפ
חדשות רחובות בפייסבוק
אפליקציה בחנות האפליקציות:
גלריית תמונות