ביום חמישי האחרון הגיע ראש העיר, מר רחמים מלול לבקר בתערוכה לזכר השואה והגבורה, שהקימה המורה חנה גינסברג, בחטיבה ב' דה - שליט. במפגש נוכחו, אבי קיש מנהל הקיריה, קרן יעקב מנהלת חטיבה ב', וכן שורדי שואה.
התלמידים קיבלו את ראש העיר והציגו לפניו את יצירותיהם: ציורים ודגמים, ביניהם הציור של התלמידה רותם בן זיקרי, ציור המשתקף מעינו של היהודי, בשעה שהוא נכנס לגטו באושוויץ, הוא מסתכל על השער בו הוא עומד להיכנס, שער שיוביל אותו למחנה ההשמדה ברכבות, "הדמעה בציור מציינת את העצבות שהוא ועמו צועדים צעד אחר צעד אל מותם. ברקע גשם, המצביע על הקור והאימה", מספרת רותם.
התלמיד יואב זיגמן בנה דגם של מחנה ההשמדה אושוויץ. "היה לי קשה מאוד לבנות את הדגם בגלל הרקע המשפחתי שלי, נהרגו שם 13 בני משפחה שלי...היה לי העונג להנציח את המשפחה שנספתה שם ולדבר מול ראש העיר רחמים מלול..." אמר יואב בהרגשת ניצחון.
התלמידה יעל שוקרי, בחרה להכין דגם לפי שחזור תמונה שמצאה באתר אינטרנט המציג תמונות מתקופת השואה "בחרתי לעבודה בשם ״ילדות אבודה בשואה" מכיוון שזה בעצם שיחזור של תמונה אמיתית קיימת. בתמונה רואים דובי שבעצם מסמל את הילד שלו הוא שייך. הדובי קשור לעץ, התמונה העציבה אותי מאוד כי היא סימלה עבורי את הילדות שנלקחה מאותו הילד שאליו הדובי שייך. חשבתי על הילד שהדובי היה שייך לו ואיך הדובי הגיע לשם ומיד ידעתי שזו העבודה שאעשה לתערוכה".
התלמידה יערה דיין הכינה לתערוכה דגם של מחנה השמדה. "בדגם רואים את התליאי הצהוב שהוא היה סמל לזיהוי יהודים ואפשר גם לראות את הרכבות שהובילו את היהודים לגטו. כמו כן רואים את מגדלי השמירה עם החיילים, את גדר התיל ואת הביתנים, היה לי קשה מאוד להכין את הדגם" ציינה יערה.
התלמיד עילאי נאמן הכין דגם של האוניה המעפילים אקסודוס והצמיד בכתב את סיפורה.
התלמידה מליסאן כץ, עשתה שיחזור של תמונה מהאינטרנט שנלקחה לאחר מרד גטו ורשה. האנשים בתמונה אלה המורדים שנלקחים לתחנת הרכבת ומשם למחנות ההשמדה המורדים כולם קשורים בחבל תיל מטאפורי להציג איך הם היו קשורים רק מסיבה אחת, היהדות שלהם. את הידיים של הנאצים צבעתי בצבע אדום לסימון דם היהודים שנרצחו ואיך כל נאצי אחראי להשמדת היהודים. את הנאצים צבעתי בצבעי שחור ואפור לעומת היהודים שהם בצבעי אפור וחום כדי לסמן את ההבדלים ביניהם"
התלמידים עופרי מרוז, ויוני ליפוביץ, הכינו עבודה הנקראת: "סיפורה של סבתא", הם סיפרו על תקופת חייהן של הסבתות בתקופת השואה סיפורים קשים ומזעזעים, וציינו " בזכות העבודה הזו לתערוכה, למדנו הרבה על סבתא שלנו, לא ידענו עד כמה נורא היה עברה ועל הסבל שלה בתקופת השואה".
ראש העיר, רחמים מלול, התפעל מאוד מכישרונם, מיכולת הביטוי שלהם ובעיקר מיחסם והקשר שלהם לנושא השואה והגבורה.
"תלמידים אלה הם נושאי הלפיד הבוער לדורות הבאים: לזכור ולעולם לא לשכוח" סיכם מלול.
באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה