הקטן
הגדל
היפוך צבעים
עכבר גדול
בהירות
ניגודיות
הדגשת כותרות
גווני אפור
בטל שינויים

הורים ברחובות הפגינו ברחבת העירייה בקריאה "אין חינוך בלי דמוקרטיה" במחאה על הפגיעה בדמוקרטיה וביטול תכניות החינוך העוסקות בקידום ערכים של שיוויון, חופש וקבלת האחר על ידי אבי מעוז

את ההפגנה ארגנו קבוצה של הורים מהעיר בראשם: מגי סלע וגר, הילי וכפיר בלום, שירה ועדי רווה, דניאל סלפק ירדן מן ובועז שדה.

מערכת האתר

היום הפגינו הורים ברחבת הקניון בקריאה: ״אין חינוך בלי דמוקרטיה״

היום (חמישי) בשעה 8 וחצי בבוקר הגיעו הורים להפגין ברחבת קניון רחובות נגד הפגיעה בדמוקרטיה וביטול תכניות החינוך העוסקות בקידום ערכים של שיוויון, חופש וקבלת האחר על ידי אבי מעוז. את ההפגנה ארגנו קבוצה של הורים מהעיר בראשם: מגי סלע וגר, הילי וכפיר בלום, שירה ועדי רווה, דניאל סלפק ירדן מן ובועז שדה.

במחאה נכחו שני חברי המועצה מטעם רשימת ״רחובות חופשית״, בראשה עומדת איטל בציר אלשיך (שיצאה לאופוזיציה) וד״ר אסף אל בר (בקואלציה).


הגיעו למחאה מעל 150 הורים, שעמדו עם שלטים ודגלים ויצאו בקריאות כנגד הממשלה שפוגעת בדמוקרטיה ובחינוך. התושבים יצאו בקריאה לראש העיר לצאת באופן גלוי נגד התערבות אבי מעוז בתכניות החינוך.


מגי סלע וגר, פעילה חברתית נשאה דברים ואמרה:

הזמן לצאת ולהתנגד הוא עכשיו! הורים, לנו ורק לנו הזכות על ילדינו. זוהי זכותנו לבוא ולבקש לראות את תכניות גפ"ן שנכנסו לבית ספר. זוהי זכותנו וחובתנו לדרוש שבספרי הלימוד יופיעו שמות וציורים גם של בנים וגם של בנות. זוהי זכותנו שמתוך רשימת אמנים או מדענים או דמויות מעוררות השראה בהיסטוריה של עם ישראל עליהם לומדים הילדים, תופענה 50% נשים! זוהי חובתנו לעודד את ילדינו להיות ביקורתיים כלפי החומר הנלמד ולשאול שאלות גם אם זה מאתגר מאוד את המורה, זוהי חובתנו לדרוש שספר קריאה בכיתה שנגנז בגלל שההורים של גיבורת הסיפור הם אבא ואבא, יוחזר לספריית הכיתה לאלתר. זוהי חובתנו להתנגד לרפורמת אבי מעוז עכשיו!״

סלע וגר קוראת להנהגות ההורים המוסדיות העירוניות שלא יהססו יותר להביע עמדה נחרצת לגבי המצב. לדבריה : ״למי בדיוק אתם חייבים? כולנו הורים והיחידים שאנחנו חייבים להם הם הילדים שלנו. מאבקים למען צדק ושיוויון לא נוצחו על ידי ישיבה על הגדר. אין כאן שמאל וימין. יש פה רק מה שרע ומה שטוב לילדים שלנו ולכולנו כחברה״.


גם חברת המועצה בציר אלשיך קיבלה מההורים הזדמנות לשאת דברים כנציגת ציבור וכאם לשלושה ילדים במערכת החינוך :

״אני רוצה לשתף אתכם, לפני שבאתי הנה שמעתי קריאות של הורים שאומרים שהם לא רוצים פוליטיקה בבית הספר שלהם ואני אומרת להם: שהכל פוליטי! האם אתם -ההורים מוכנים שיפרקו את משרד החינוך שהיה גם החוט מחבר ומגשר בין ילדים חילוניים לדתיים תחת חינןך ממלכתי ?

האם אנחנו ההורים נסכים לתת לאנשים קיצונים כמו אבי מעוז ואורית סטרוק להתוות מדיניות חינוך שבה שולטות תפיסות העולם הקיצוניות והחשוכות שלהם?! לא בבית ספרנו! ברגע שפוגעים בילדים שלנו, בחינוך שלהם אנחנו -האמהות לא ניתן ונצא להגן עליהם כמו לביאות!״.


ח״מ ד״ר אסף אל-בר:

״אין כרגע שום דבר יותר חשוב מהמאבק הזה, אנחנו נעצור את אבי מעוז ולא ניתן לתכנים שלו להיכנס אלינו לעיר. אנחנו חוד החנית ואנחנו המונים, אנחנו צריכים ביום שני לעצור את המדינה ולא לפחד. לשדר תקווה ואופטימיות וכך נצליח״



להצטרפות לוואטסאפ חדשות רחובות דילים וקופונים חמים בוואטסאפ – הצטרפו עכשיו!


באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה