בית המשפט דחה תביעה של יחצן מסיבת ברחובות שביקש להכירו כעובד מן המניין של מועדון ההנרי אותו קידם
לאחר שבית המשפט שמע את טענות הצדדים וחקר לא פחות מ6 עדים אשר העידו על התנהלות מועדונים מול יחצנים פסק כי לא יתקיימו יחסי עובד מעביד בין הצדדים ודחה את התביעה.

נדחתה תביעת יחצ"ן מסיבות ידוע ברחובות להכיר בקיום יחסי עובד-מעסיק בינו לבין בעלי המועדון
יחצן מסיבות ידוע ומוכר בעיר שעבד תקופה של 3 שנים המועדון ההנרי תבע את המועדון בגין זכויות סוציאליות כגון דמי הבראה, דמי חגים, נסיעות, פנסיה וכו'. אותו יחצן טען כי הוא עובד מן המניין ועל כן זכאי לזכויות המנויות לעיל כמו כל עובד. סכום התביעה עמד על סכום מטורף של 114,000 ₪ לפי חישובי התובע.
מועדון ההנרי המיוצג ע"י עו"ד בן טויטו טען כי היחצן אינו היה עובד של המועדון אלא ספק חיצוני שנתן שירות למועדון כל אותם שנים.
המועדון טען כי מבחני הפסיקה עומדים בקנה אחד עם העובדות המראות כי הוא היה ספק חיצוני כגון העובדה שעבד תחת השם שלו עם קהל הלקוחות שלו וקיבל שכר התלוי בגובה ההכנסות מקופת הבר. עוד טען המועדון כי כאשר היחצן לא היה מגיע למסיבה לא היה מקבל שכר כלל ולכן תמוהה תביעתו לקבלת פיצויי שכר כאלה ואחרים.
לאחר שבית המשפט שמע את טענות הצדדים וחקר לא פחות מ6 עדים אשר העידו על התנהלות מועדונים מול יחצנים פסק כי לא יתקיימו יחסי עובד מעביד בין הצדדים ודחה את התביעה.
בית המשפט בחן על סמך מבחני הפסיקה אם יתקיימו יחסי עובד ומעביד ועל פי חקירות הצדדים קבע נחרצות כי אין לו סמכות לדון בטענות גופן. למעשה התובע לא היווה חלק מהמבנה באירגוני של המועדון אלא גורם משלים ותומך למועדון. כלומר הוא לא שימש חלק מעובדי המועדון כגון ברמנים מלצרים טבחים וכדומה – עובדים קבועים המועסקים בכל יום בו המועדון פתוח ואינם תלויים בליין מסיבות כזה או אחר.
עוד נטען כי בעלי המועדון לא פיקחו כלל על שעות העבודה של היחצן והוא לא היה מחויב להגיע למועדון כלל למעט בליין המסיבות שלו והיה יכול לעבוד מהבית עם הטלפון והמחשב האישי שלו ובאמצעות הפייסבוק.
בנוסף תשלומו של היחצ"ן הותנה בפועל בקיום המסיבה, הגעתו למסיבה ורווח מינימלי באותה מסיבה בין היתר בהתאם לקופות המועדון. ובמילים אחרות: אין בליינים ורווח מינימלי – אין שכר ובכך קבע כבוד השופט דורון יפת כי די בזה כדי להעיד על היותו קבלן עצמאי ולא עובד מן המניין.
ממשרדו של עו"ד בן טויטו נמסר בתגובה:
משרדנו מברך על החלטת כבוד ביהמ"ש אשר סתם את הגולל מפני תביעות סרק אשר כל תכליתן להתעשר שלא כדין ולסחוט את הנתבעים בתביעת הפחדה מסוג זה. קיימים עסקים רבים אשר נתבעים, נבהלים מגובה התביעה ומגיעים לפשרה עם התובע ללא ניהול הליך וגורמים ל"שיטת מצליח" לעבוד שעות נוספות.
משרדנו קורא לכל העסקים אשר מונחת בפניהם תביעות סרק אשר גורמות עוול לעסקים שעמלים רבות להילחם בתופעה של תביעות הפחדה ולא להיכנע להם. תיקים מסוג זה יכולים לגרום לקריסה כלכלית של העסק.
להצטרפות לוואטסאפ חדשות רחובות דילים וקופונים חמים בוואטסאפ – הצטרפו עכשיו!
באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה
-
אורחאחלה סמדר15.01.23 14:39 תגובה
-
אורחאבי בר עושה פרסומת לעורך דין בן טוויטו16.01.23 13:01 תגובה
-
-
אורחכל הכבוד בן15.01.23 17:02 תגובה
-
אורחמאוד חשוב! לא להיכנע לסחטנות..15.01.23 20:19 תגובה
-
אורחמה זו הכתיבה העילגת הזו, מתי תישתפרו ????.15.01.23 22:34 תגובה
-
-
אורחמשרד עורכי דין מס'1 בארץ15.01.23 23:00 תגובה
-
אורחעו"ד בן טיוטו אלוף כל הכבוד ! לא להיכנע לנצלנים.30.01.23 20:24 תגובה

מנסה לטעון שוב
הצטרפו אלינו!
הצטרפו לקבוצות הוואטסאפ שלנו:
אפליקציה בחנות האפליקציות: