ביום רביעי 23.11 מוקד הקליטה ברחובות יוציא 15 אוטובוסים לעצרת המרכזית של חג הסיגד בירושלים
רשימת נקודות האיסוף מצ"ב בכתבה

חג הסיגד, החל חמישים יום לאחר יום הכיפורים, הוא אחד מחגיה העתיקים של קהילת יהודי אתיופיה. החג מחבר בין חידוש הברית בימי שיבת ציון הראשונה, לבין הכיסופים של יהודי אתיופיה לסיים את ימי גלותם ולהגיע לירושלים.
באתיופיה היו עולים כל בני הקהילה על הר גבוה ושם התפללו לשלומן של ציון וירושלים, יום משמעותי זה היה תמיד מוקד לגיבוש הזהות הדתית, רוחנית, קהילתית של בית ישראל.
כבר יותר מעשור שחג הסיגד מצוין כחג ממלכתי, בנוכחות חברי כנסת, אישי ציבור והציבור הרחב, בהתכנסות בארמון הנציב תוך תפילה וצפייה אל העיר העתיקה בירושלים. מעמד זה ממשיך להוות מפגש חשוב המשמר וחושף את המסורת הייחודית בת אלפי השנים של יהודי אתיופיה.
משרד התרבות והספורט - מרכז ההסברה, עמותות הקייסים, והתאגיד הממלכתי – המרכז למורשת יהדות אתיופיה מתכבדים להזמין את הציבור הישראלי לאירוע התפילה המרכזי של חג הסיגד שיתקיים ביום רביעי, כ"ט בחשוון תשפ"ג, 23 בנובמבר 2022, בטיילת שרובר ליד ארמון הנציב, ירושלים.
לו"ז האירוע
פתיחת מתחם התפילה - 08:00
טקס ברכות ממלכתי - 12:30
שבירת הצום וסיום התפילה - 14:00
ביום העצרת יופעל מערך הסעות מיוחד מתחנה מרכזית בירושלים – מול בנייני האומה למתחם העצרת. בנוסף יצאו אוטובוסים מרחבי הארץ, בהן רחובות שתוציא באמצעות מוקד הקליטה 15 אוטובוסים מרחבי העיר.
לפרטים נוספים ניתן להתקשר למח' מוקד קליטה - 08-9460091
או למנהל מוקד הקליטה דוד 052-6064184.
נקודות האיסוף
שכונה/כתובת |
כ. גבירול רח' דוד אלעזר גן הבנים |
ק. משה גבראלוב 20 |
מרמורק - רח' דוד ישראל |
מילצ'ן - מרכז מסחרי |
אושיות -רח' לדיזינסקי |
דניה - מרכז שרונה |
לבני נוער(ק.משה ומרכז העיר) |
להצטרפות לוואטסאפ חדשות רחובות דילים וקופונים חמים בוואטסאפ – הצטרפו עכשיו!
באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה
מנסה לטעון שוב
הצטרפו אלינו!
הצטרפו לקבוצות הוואטסאפ שלנו:
אפליקציה בחנות האפליקציות:
אין עדיין תגובות
אפשר להתחיל את הדיון עם תגובה ראשונה.