שונאים את שר האוצר, אוהבים את יאיר לפיד... טור דעה בעקבות בקור שר האוצר יאיר לפיד ברחובות.... האם לפיד הוא רבין של הדור הנוכחי?
אבי בר
23.05.14 13:37

יאיר לפיד ברחוב הרצל
יאיר לפיד בדרך למועדון "עמך" לקשישים ניצולי שואה הנמצא ברחוב הרצל הסואן, המתנתי על המדרכה בתקווה לתפוס אותו ברגע שהוא יורד מהרכב, מוקף אנשי ביטחון, אולי יהיה "קצת אקשן" ועוברי אורח יקללו אותו והנה מגיע השר בג'יפ שלו רואה שהרחוב סואן, הוא לא מנצל את מעמדו כדי לעצור בפתח המועדון ברחוב הרצל הסואן ולגרום לפקקי תנועה, אלא ממשיך כאחד האדם לעבר חניון בתשלום, מחנה את הג'יפ והולך ברגל ברחוב הרצל כאחד האדם בלי גינוני שררה, בלי מאבטחים. והולכי רגל מביטים בו משתאים לא בטוחים שזה השר, איך ייתכן שהוא בלי מאבטחים ... בטח זה מישהו שדומה לו, הנהגים החולפים ברחוב הרצל סביר להניח שחלקם הבחינו בו, אך בטח הם התביישו לספר בבית, כי מי יאמין להם שהאיש שהם ראו צועד ברחוב הרצל זה השר,,, בלי מאבטחי שב"כ... בלי שוטרים, הרי לפי האווירה בפייסבוק אם לפיד יילך לבד ברחוב יקרעו אותו במכות... ושוב פעם זיהיתי את מאפייני הערצה לרבין, נזכרתי ברבין צועד ברגל בסמטאות שאטי וג'יבליה , ברפיח , בחאן יונס וזה הטריף את החיילים מרוב הערצה אליו.
ביום חמישי 22/5 שר האוצר יאיר לפיד היה אורח העיר רחובות והחלטתי להתלוות אליו במהלך סיורו בעיר בייחוד באותם מקומות שבהם הוא נפגש עם הציבור ואי אפשר לדעת מה יקרה במפגשים הללו.
מי שעוקב ברשתות החברתיות מקבל את הרושם שיאיר לפיד הוא הדמות הכי שנואה כיום במדינה, הפייסבוק מוצף בדפים ונאצות נגדו, ולכן חשבתי כי כדאי להיצמד אליו כי בטוח שבמפגש שלו עם הציבור ברחובות תיווצר "סצנה" השווה כותרת, אולי מישהו יתפרץ עליו, אולי מישהו יתפרע וייאלצו להרחיק אותו בכוח וכד' והנה יש לי סיפור ענק... עם תמונות שרצות בכל כלי התקשורת.... אך כבר ברגע הראשון כאשר דמותו צצה מהלכת בחצר תיכון דה שליט חשתי משהו שונה באוויר, היה לי ברור כי על פי כללי הנימוס יקבלו אותו יפה אך נטמעתי בתוך המורים, המורות והתלמידים אולי מישהו מהם יפלוט נאצות, או ידבר בגנותו, הרי כל אזכור שמו בפייסבוק גורר אחריו אינספור קללות, ואילו כאן בתיכון דה שליט חשתי התרגשות של הערצה ולא הבנתי מה קורה כאן??? בפייסבוק לפיד הוא אוייב העם וכאן מסביבי התחושה היא שאליל מגיע לתיכון.
לפיד החל בהרצאתו לפני תלמידי התיכון ואמרתי אולי כעת יהיה קצת "אקשן" אך לפיד ויתר על ההרצאה ועבר לשיחה חופשית עם התלמידים של שאלות ותשובות וככל שהשיחה מתקדמת רואים איך שהוא כובש יותר ויותר אנשים. הוא מדבר בגובה העיניים, צוחק עם התלמידים ולפעמים צוחק על עצמו, בלי פוזה של שומרי ראש, מטפס במדרגות ומתיישב על הרצפה בין התלמידים, מאפשר לכולם להצטלם איתו, וכשהוא יוצא מהאולם בדרכו לרכב בלי מאבטח, בלי נהג, צועד לבד לעבר רכבו כאחד האדם, תלמידים ותלמידות קוראים לו להצטלם איתם לפייסבוק, הוא לא "משחק אותה שר חשוב" הוא חוזר אליהם ומאפשר לכל מי שרוצה להצטלם איתו
ואז נפל לי האסימון... נזכרתי בדמות פוליטית אחרת שכבשה את ההמונים באמצעות אינספור מפגשי פנים אל פנים ... בפשטות שלו, בעממיות שלו, בג'סטות שלו. מדובר ביצחק רבין.
בבוקר כבש את הנוער

בצהריים כבש את הקשישים

כאשר פרצה האינתיפאדה הראשונה יצחק רבין היה שר הביטחון, והייתה בקורת מאוד קשה על מדיניותו הן מימין והן משמאל ואני בתקופה הזאת שירתתי בעזה, וליצחק רבין הייתה מדיניות שמידי שבועיים לערך הוא היה מגיע לרצועת עזה ובמהלך היום הוא היה מגיע לשיחות עם 3-4 גדודי סדיר או מילואים ובדרך כלל משימת האבטחה על השר הוטלה עלי עם הלוחמים שלי ובכל מפגש שלו עם הגדודים הוא ויתר על הרצאה, והחל לדבר בשיחות ישירות עם החיילים, צחק איתם, זרק להם כל מיני דאחקות והם התאהבו בו והסיפור הזה חזר על עצמו מגדוד לגדוד, בכל מקום שהוא הופיע החיילים פשוט התאהבו בו, אך בחוץ התקשורת "קרעה" אותו, ולאחר מספר ביקורים של השר ברצועת עזה אמרתי לסובבים איתי, רבין כובש את העם אם הוא יתמודד לראשות הממשלה הוא ייקח את הבחירות בהליכה ואכן בבחירות הוא התמודד לראשות הממשלה ועשרות אלפי החיילים בסדיר ובמילואים שפגשו אותו במהלך האינתיפאדה פנים אל פנים, הפכו לשגרירים הכי טובים של רבין ואת הבחירות הוא לקח "בהליכה".
במועדון "עמך" לקשישים ניצולי שואה הנמצא ברחוב הרצל הסואן, המתנתי לו על המדרכה בתקווה לתפוס אותו ברגע שהוא יורד מהרכב, מוקף אנשי ביטחון, התקהלות הפעם זה אמצע הרחוב, אולי כאן יהיה "קצת אקשן" והנה מגיע השר בג'יפ שלו רואה שהרחוב סואן, הוא לא מנצל את מעמדו ועוצר בפתח המועדון ומשבש את התנועה, אלא ממשיך כאחד האדם לעבר חניון בתשלום, מחנה את הג'יפ והולך ברחוב הרצל כאחד האדם בלי גינוני שררה, בלי מאבטחים בדרך אל מועדון הקשישים, והולכי רגל מביטים בו משתאים לא בטוחים שזה השר, איך ייתכן שהוא בלי מאבטחים ... בטח זה מישהו שדומה לו, הנהגים החולפים ברחוב הרצל סביר להניח שחלקם הבחינו בו, אך בטח הם התביישו לספר בבית, כי מי יאמין להם שהאיש שהם ראו צועד ברחוב הרצל זה השר,,, בלי מאבטחי שב"כ... בלי שוטרים, הרי לפי האווירה בפייסבוק אם השר יילך לבד ברחוב יקרעו אותו במכות... אך שוב פעם זיהיתי את מאפייני רבין, ראיתי את רבין צועד ברגל בסמטאות שאטי וג'יבליה , ברפיח , בחאן יונס וזה הטריף את החיילים מרוב הערצה אליו.
וכאשר הוא נכנס אל מועדון ניצולי השואה, שוב פעם אותה התמונה, בלי גינוני כבוד, מתחבק, מתלחש, צוחק, מצטלם גם אותם הוא כבש.
יאיר לפיד צועד בבטחה אל ראשות הממשלה!
להצטרפות לוואטסאפ חדשות רחובות דילים וקופונים חמים בוואטסאפ – הצטרפו עכשיו!
באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה


-
אורחתרגע, כולה יצא בלי מאבטחים, אני לא מבין איך אתה מקשר פה את זה לרבין..23.05.14 14:02 תגובה
-
אורחאהבתי23.05.14 14:05 תגובה
-
אורחבושה וחרפה....גניבת דעת ויחצנות זולה.....יהיר לפיד חלאה יהירה וגונבת דעת.....האיש שקרא לאנשי מרמורק אנשים חשוכים בשל פתיחת הוסטל בסמוך לביתם ולא טרח בביקורו ברחובות לבקר באותו הוסטל כי סבר שזה יביך אותו ויגרום לו אי נוחות.....למרות המקרה האישי שלו....בסך הכל ביקור יחצני זול ולא מקדם מאום אלא את מכונת היחצנות יהיר לפיד.....וטיפש מי שחושב אחרת23.05.14 14:44 תגובה
-
אורחביקור פוליטי23.05.14 14:48 תגובה
-
אורחאפשר לדעת מי כתב את הכתבה הזאת???יאיר לפיד ששרת \"ביחידה קרבית מובחרת\" בעתון \"במחנה\" ולא ראה מחנה מימיו, הוא מזכיר למישהו את יצחק רבין צועד בסמטאות ג\'אבליה ורפיח? אולי התכוונו שהוא מזכיר את התמוטטות הנפשית של רבין ?כי רחובות לא דומה לגאבליה היא דומה יותר \"לסימטאותיו של לפיד\" ,של צפון ת\"א וכפר שמריהו..מישהו איבד את הראש ואת הלשון...איך אמרו על בלעם? בא לקלל ויצא מברך, כאן בא לברך ויצא מקלל. חחח..הגזמתם \"בתדהמתנו\" . וואאאאא, הוא ממש ככל האדם הלפיד הכבוי והיהיר הזה..מישהו פה כבר הצעיד את הנר הדקיק הזה לראשות הממשלה כאשר להדליק חנוכיה בצופים הוא עדיין לא מסוגל ..שבת שלום עם שיר בלב: \"אנו נושאים (על גבנו) לפידים\"23.05.14 21:33 תגובה
-
אורחההמחשה לרבין בכך שיש לו ניחוח של כוכבות כמו רבין עם ההילה הצבאית. ותמשיכו לתמוך בביבי שדופק אותנו כל היום .23.05.14 23:56 תגובה
מגיב
לכתבה
מגיב
לתגובה:
בטל\י

טוען כתבות נוספות...
אירעה שגיאה בטעינת הכתבות
מנסה לטעון שוב
מנסה לטעון שוב
אין עוד פוסטים
שיתוף
הצטרפו לקבלת החדשות
הצטרפו אלינו!
הצטרפו לקבוצות הוואטסאפ שלנו:
חדשות רחובות בוואטסאפ
דילים קופונים ומבצעים בוואטסאפ
נדל"ן למכירה ברחובות בוואטסאפ
חדשות רחובות בפייסבוק
אפליקציה בחנות האפליקציות:
גלריית תמונות