הקטן
הגדל
היפוך צבעים
עכבר גדול
בהירות
ניגודיות
הדגשת כותרות
גווני אפור
בטל שינויים

צפו בסרטון עם קטעי מכות בין מבוגרים לבני נוער על רקע עימותים בנושא גלישה על סקייטבורד... שורש הבעייה היא לא האלימות ולא מי אשם, אלא השאלה מדוע העירייה לא מקימה מגרשי החלקה כמו בראשון או במזכרת בתיה?

בסרטון, מעשי האלימות לא קלים לצפייה* המכות הם על רקע בני נוער המנסים לגלוש בסקייטבורד בכל מיני מקומות ברחובות ומבוגרים מתנגדים לכך והויכוחים גולשים למכות* הבעייה היא לא גסות הרוח של בני הנוער או האלימות של המבוגרים הבעייה היא שבני הנוער מתחננים כבר שנים שהעירייה תקצה להם מתקן גלישה כפי שהקצו עיריות רבות בארץ כגון ראשון ומזכרת בתיה... האם לאחר שהמכות יהפכו לדקירות מישהו יתעורר?

אבי בר
צילום מתוך הסרטון - המכות היו לפני מספר חודשים
צילום מתוך הסרטון - המכות היו לפני מספר חודשים

בני הנוער המופיעים בסרטון, מנהלים כבר מספר שנים מחאה ציבורית מסודרת ועניינית בדרישה שיקצו להם ברחובות מגרש מסודר לגלישת סקייטבורד כפי שעשו בעיריות רבות ברחבי הארץ כגון ראשון לציון ואפילו במזכרת בתיה הקטנה בנו מתקן לגלישת סקייטבורד.


בסרטון שלפניכם תצפו באלימות המתחילה באלימות מילולית ומהר מאוד האלימות המילולית גולשת לאלימות פיזית. מדובר בסרטון שעלה בימים האחרונים ליוטיוב, הסרטון מתעד בני נוער הנוהגים לגלוש על סקייטבורד ברחבי העיר רחובות ולפעמים הגלישה שלהם מפריעה למבוגרים (על פי הנראה בסרטון ניתן להבין את טענות המבוגרים). והניסיונות של המבוגרים להרחיק את בני הנוער מהבניינים שלהם ומהשכונות שלהם, גולשת מהר מאוד לאלימות מילולית ומכאן, הדרך לאלימות ומכות מהירה מאוד. אפשר לשפוט את האלימות הנראית בסרטון בצורה פשוטה ולהאשים את בני הנוער שהם מתנהגים בסרטון בגסות ובחוצפה למבוגרים, ואת המבוגרים להאשים שעל פי הסרטון יש להם "פיוזים" קצרים, אך מי שישפוט את המעורבים בצורה הזאת יפספס את הנקודה. בני הנוער המופיעים בסרטון, מנהלים כבר מספר שנים מחאה ציבורית מסודרת ועניינית בדרישה שיקצו להם ברחובות מגרש מסודר לגלישת סקייטבורד כפי שעשו בעיריות רבות ברחבי הארץ כגון ראשון לציון ואפילו במזכרת בתיה הקטנה בנו מתקן לגלישת סקייטבורד.

צולם ברחוב הלחי


ענף הסקייטבורד הוא ענף לגיטימי וחוקי, אי אפשר למנוע מבני נוער לקנות את הציוד ולגלוש להנאתם. ואם לא מספקים להם מתקן מסודר, אזי אי אפשר באמת למנוע מהם לגלוש בכל מיני מקומות לא מתאימים כגון מבני ציבור או שטחים פרטיים. לכן לפני ששופטים את בני הנוער, העירייה צריכה לשאול את עצמה, האם היא סיפקה להם מקומות ראויים לגלישה כפי שנעשה בעיריות אחרות?  מה בני הנוער אמורים לעשות כדי שהעירייה תפעל כפי שעשו ראשי עיריות אחרות אשר נענו לצרכי הנוער ובנו להם מתקני גלישה?

הדמייה של מתקן הסקייטפארק שבנתה עיריית ראשון להנאת בני הנוער הגולשים על סקייטבורד


תגובת העירייה
העירייה בחרה שלא להגיב

צפו בסרטון - קטעי האלימות בסרטון מופיעים בדקה 01:05 וקטע האלימות השני מופיע בסרטון בין הדקות 06:00 - 09:00




להצטרפות לוואטסאפ חדשות רחובות דילים וקופונים חמים בוואטסאפ – הצטרפו עכשיו!


באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה