הקטן
הגדל
היפוך צבעים
עכבר גדול
בהירות
ניגודיות
הדגשת כותרות
גווני אפור
בטל שינויים

בוועדה שדנה בשמיעת ההתנגדות של תושבי שעריים נגד כוונת העירייה לבניית כולל בשכונתם על חשבון הגן הציבורי התפתחו חילופי מילים קשות בין רחמים מלול לבין יגאל אושרי יו"ר מטה המאבק של תושבי השכונה

אבי בר
באמצע חודש אוקטובר החלה תסיסה בשכונת שעריים כאשר לתושבים נודע כי בכוונת  העירייה להרוס את שטח הגן הציבורי הפתוח בשכונה ברחוב יהודה הלוי ולהפוך את חלקו הגדול לכולל או כפי שהוא נקרא "מרכז רוחני" להנצחת בני שאער אשר נספו בשרפה וכמו כן הקמת בית תמחוי במתחם הגן, כאשר על פי התכנונים שטח הגן המשתרע על כ – 1300 מ"ר מתכננת העירייה להפקיע כ – 750 מ"ר עבור בניית הכולל וביתרת השטח יקצו שטח לגן ציבורי פתוח בגודל של כ – 300 מ"ר ובפינה אחרת של הגן על שטח כ – 250 מ"ר יוקצה שטח להצבת מתקני כושר פתוחים לשימוש הציבור הרחב. עם היוודע התוכנית התארגנו תושבי השכונה והקימו מטה מאבק ובראש המטה עומדים יגאל אושרי ויוני סהר, כאשר עיקר טענת התושבים היא שהם מכבדים את הצורך להקים כולל להנצחה המשפחה, אך לטענתם הקמת הכולל לא יכולה להיות על חשבון הגן הציבורי היחידי בשכונה, אלא יש לבנות את הכולל בשכונה שיש זיקה למשפחת הנספים.
ועל רקע זה החל מאבק ציבורי של התושבים אשר כלל הפצת כרווזים כנגד המהלך בכל רחובות, כאשר למאבק הציבורי יש מרכיב נוסף מאחר שהפצת הכרוזים הייתה בתקופת מערכת הבחירות.

כנס התארגנות התושבים לקראת המאבק


חילופי הדברים בוועדה
השבוע התכנסה ועדת ההקצאות כדי לשמוע את טיעוני התושבים המתנגדים להריסת הגן ולבניית הכולל, כאשר ראש העיר אינו חבר ועדה לכן לא היה אמור להשתתף בישיבה. אך להפתעת התושבים במהלך הישיבה נכנס ראש העיר והחל לדבר והסביר לנוכחים כי הוא נפגע מהתושבים ממה שכתבו בכרוזים משום שלדעתו הדברים אשר נכתבו התבססו על עובדות לא נכונות והוא מצפה מהתושבים לא התנצל בפניו. יגאל אושרי יו"ר ועד התושבים ראה פגם בכניסתו הלא צפוייה ואמירת הדברים של ראש העיר לועדה, משום שלתפיסתו הדיון בועדה אמור להיות מקצועי ולשמוע את טענת התושבים ביושר ובהגינות, אך מאחר שבועדה יושבים עובדים ובעלי תפקידים בעירייה המקבלים משכורת מהעירייה, סביר להניח כי בסיטואציה שנוצרה הועדה תפסיק להיות אובייקטיבית ותרצה לרצות את הממונה על השכר שלהם שזה ראש העיר. ומכאן התפתחו חילופי הדברים.

עץ הפיקוס שהעירייה כבר כרתה בגן


ראש העיר רחמים מלול: אני נפגעתי מהכרוזים שהתושבים חלקו
לא היו צעקות , היו הבהרות, והעמדת דברים על דיוקם. אני נפגעתי מהדיסאינפורמציה שהפיצו נגדי עוד בטרם נשמעו בועדה ובטרם בררו את העובדות הנכונות, התושבים המתנגדים הפיצו כאילו הורסים את הגן וזה אינו נכון"

הכרוזים שהתושבים חלקו



יגאל אושרי: אם ראש העיר נפגע היה צריך לקרא לי לפגישה אישית ואם היה מתברר כי צריך להתנצל הייתי מתנצל, אך לא היה מקום לדבריו בפורום חברי הועדה
לא הייתה פגיעה בראש העיר אלא מאבק לגיטימי של התושבים נגד הכוונה לפגוע באיכות החיים של תושבי השכונה. לו ראש העיר מרגיש נפגע, הייתי מצפה ממנו שיזמן אותי אליו ואז היינו מלבנים את הדברים ואם היה מוכח שפגעתי בו לא הייתה לי בעייה להתנצל, אך אני מתרעם על כך שהוא נכנס לועדה בהפתעה והדברים שאמר סביר שישפיעו על שיקול דעת של חברי הועדה, ואנו כתושבים מצפים שחברי הועדה ישמעו אותנו וידונו את דברינו באובייקטיביות ושלא נצא בתחושה כי בגלל שראש העיר הביע את דעתו, אזי  "המשחק מכור" מראש.

 

להצטרפות לוואטסאפ חדשות רחובות דילים וקופונים חמים בוואטסאפ – הצטרפו עכשיו!


באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה