בימים שני ושלישי (14-15.6) יתקיימו אודישנים בבית דונדיקוב, לבני העדה האתיופית ברחובות המעוניינים לקחת חלק בפרוייקט החדש Re Action המהווה חלק מפיתוח סדרת דרמה לטלוויזיה
פרויקט Re Action נועד לקדם מגוון קולות וסיפורים של קהילת יוצאי אתיופיה, ולהביא אותם למסך כחלק מפיתוח של סדרת דרמה מוסיקלית העוסקת בחיי הצעירים בקהילה. מבין הנרשמים, תיבחר קבוצת משתתפים שתזכה לקחת חלק במגוון סדנאות מקצועיות במשחק מול מצלמה, כתיבה יוצרת ועיבוד טקסט לשירה. הקבוצה תיפגש אחת לשבוע למשך 7 חודשים, בהנחיית אנשי מקצוע מובילים מהקהילה ובליווי קרן גשר לקולנוע רב תרבותי ויוצרי הסדרה.

צעירי וצעירות הקהילה האתיופית (מגיל 18 ומעלה) מהעיר רחובות, בעלי כישורים מתאימים, מוזמנים להשתתף בפרויקט חדשני וייחודי כחלק מפיתוח סדרת דרמה חדשה לטלוויזיה.
פרויקט Re Action נועד לקדם מגוון קולות וסיפורים של קהילת יוצאי אתיופיה, ולהביא אותם למסך כחלק מפיתוח של סדרת דרמה מוסיקלית העוסקת בחיי הצעירים בקהילה.
מבין הנרשמים, תיבחר קבוצת משתתפים שתזכה לקחת חלק במגוון סדנאות מקצועיות במשחק מול מצלמה, כתיבה יוצרת ועיבוד טקסט לשירה. הקבוצה תיפגש אחת לשבוע למשך 7 חודשים, בהנחיית אנשי מקצוע מובילים מהקהילה ובליווי קרן גשר לקולנוע רב תרבותי ויוצרי הסדרה.
בסופו של התהליך, המשתתפים יפיקו סרטונים קצרים וקטעי מוסיקה שנכתבו במהלך הסדנה באירוע חשיפה מרכזי. כמו כן, חלק מהמשתתפים ישולבו בסדרת הדרמה, והחומרים שיעלו יהוו השראה ליוצרי הסדרה.
הפרויקט מבוצע ע"י קרן גשר לקולנוע רב תרבותי בסיוע קרן הברון הירש ובשיתוף הפדרציה היהודית ניו יורק וארגון אנו עושים שינוי, כחלק מרכזי מפיתוח של תכנים לסדרת דרמה מוסיקלית. הפרויקט בשיתוף פעולה עם עיריית רחובות, החברה העירונית רחובות לתרבות, ספורט ונופש ובליווי של פורום פעילי הקהילה האתיופית בעיר.
פעילות התוכנית והאודישנים תתקיים ב"בית דונדיקוב", מוסד תרבות ותיק בטבורה של העיר.
במהלך הפעילות המשתתפים יעברו סדנאות משחק, כתיבה ומוסיקה, יפיקו ויביימו סרטים קצרים בליווי הצוות המקצועי, סביב נושאים מגוונים מסיפור חייהם, שישמשו כהשראה לפיתוח הסדרה וכתיבת התסריטים ולהעשרת המשתתפים בתוכני. בסיום הפעילות יתקיים אירוע חגיגי בו יוצגו תוצרי הפרויקט.
צוות הפרויקט:
יוזם, מנהל הפרויקט ויוצר הסדרה: אמיתי יעיש בן אוזיליו
יועצת תוכן: ד"ר שולה מולא
תסריטאית ראשית: רונית וייס ברקוביץ
האודישנים יתקיימו בין התאריכים 14-15.6, בבית דונדיקוב, רח' יעקב 32, רחובות. להרשמה לאודישן לחץ כאן
תחילת הפעילות: 20.6
לפרטים נוספים: sanka.heli@gmail.com
מובילי התוכנית
בימוי ומשחק מול מצלמה: שמואל ברו
שחקן, תסריטאי ובמאי ישראלי יליד אתיופיה. ברו שירת בתיאטרון צה"ל, ובהמשך שיחק בתיאטרון הבימה והעלה הצגות ומופעי סטנד־אפ. הוא כתב וביים את הסרט "זרובבל" (2008) שזכה בפרס הדרמה המצטיינת בפסטיבל חיפה ובפרס חבר השופטים בפסטיבל איטליה .Traumina film festival זוכה פרס מועצת הקולנוע והטלוויזיה. מהמובילים בקהילה בתחומי הבמה היצירה והכתיבה.
כתיבה יצירתית: אורית טשומה
זמרת יוצרת, אמנית ספוקיין וורד ומשוררת ראפ. ב-2019 הוציאה לאור את "השפע בדלות", אלבום בו מפרקת אורית בשתי ידיים מנגנונים של גזענות, צביעות ואפליה בעזרת הפקת היפ-הופ, סול ותפילות של קייסים. באמצעות הטקסטים החדים והמתוחכמים שלה, מביאה גם שירה רכה ועמוקה, זאת לצד טקסטים מיסטיים המעלים שאלות ומחשבות על תפקידו של האדם בעולם.
בוגרת מסלול זמר יוצר BPM
זוכה פרס באמנית חיונית 2021
רכזת פעילות ומנטורית: אמרש חלי סינקה
שחקנית יוצרת, סטודנטית בסמינר הקיבוצים במסלול בימוי והוראת תיאטרון.
בוגרת "תיאטרון החדר" בהנחיית אמיר אוריין, ביה"ס "הדרך בית ספר לביטוי בימתי" במסלול תלת שנתי, זוכת פרס השחקנית בסרט "Down the river", בפסטיבל NYC Independent Film Festival
מפיק מוסיקלי: אלעד פקדו
גיטריסט ומפיק היפ הופ, מוזיקאי ויוצר ממוצא אתיופי.
בוגר הפקה מוזיקלית במכללת BPM
בהפקות של פקדו מתקיים שילוב בין אלמנטים של מוזיקה באמהרית וכלים אתיופים, ביחד עם סאונד מודרני של היפ הופ, דאנסהול ומוזיקה שחורה. דרך המוזיקה שלו הוא מבטא ביקורת חברתית על האלימות המשטרתית והרגשת הקיפוח של הקהילה, כמו בשיר מחווה שהפיק לזכר סלומון טקה. ומצד שני, את התרבות המוזיקלית של הקהילה שמתחילה להישמע בקול ברור יותר עם הדור השני של העלייה. בעל אולפן הקלטות בתל אביב, בין האמנים שהפיק: אורית טשומה, ישראל ממו, עדיאל זמרו, אבי גטהון ,אבי יוסף, AG ועוד
לדברי ח"מ עודד עמרם, מחזיק תיק התרבות:
"זהו נדבך נוסף של עיר התרבות, שיביא לידי ביטוי את קולו של מגזר חשוב בעיר, בתהליך של יצירה תרבותית. אני קורא לתושבים להגיע לאודישנים ולייצג את המגזר בפעילות הייחודית הזו"
לדברי ח"מ שאול צגהון, מחזיק תיק שכונות ויזמות חברתית:
"אני נרגש לשתף ולהזמין לתכנית צעירים וצעירות בעלי כישורים במשחק, כתיבה יוצרת ושירה. התוכנית תהיה בליבה של הבמה העירונית לתרבות. תודה לשותפי עודד עמרם מחזיק תיק התרבות, מנכ"ל החברה העירונית אייל פרנקל, שלמה טולדו מנהל מחלקת הפקות, ארגון גשר לקולנוע רב תרבותי, למפיקים, לשחקנים וליוזמים. מאחל הצלחה גדולה למלווה, המנטורית המקצועית, אמרש חלי סנקה"
לדברי אייל פרנקל, מנכ"ל החברה העירונית רחובות:
"סיפור עלייתם של יהודי אתיופיה לישראל הינו סיפור מעורר השראה ודוגמה לאמונה עמוקה ונחישות ובמיוחד על רקע הקשיים הרבים במסע העלייה לארץ. הוויה זו משמעותית מאד בחיי הקהילה וצעיריה ומשפיעה עליהם עד היום. החברה העירונית גאה לשתף פעולה עם המיזם אשר יביא את סיפורם של צעירי הקהילה האתיופית בעיר וכישרונותיהם לחשיפה ולהכרה".
להצטרפות לוואטסאפ חדשות רחובות דילים וקופונים חמים בוואטסאפ – הצטרפו עכשיו!
באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה
מנסה לטעון שוב
הצטרפו אלינו!
הצטרפו לקבוצות הוואטסאפ שלנו:
אפליקציה בחנות האפליקציות:
אין עדיין תגובות
אפשר להתחיל את הדיון עם תגובה ראשונה.