הקטן
הגדל
היפוך צבעים
עכבר גדול
בהירות
ניגודיות
הדגשת כותרות
גווני אפור
בטל שינויים

עיריית רחובות מתכננת להפעיל במהלך חודש יולי פעילות "סאמר סקול" לילדי הגנים ובתי הספר במסגרתם ילמדו אנגלית בסיוע של 300 מורים לאנגלית

בכל כיתה, ילמדו מורה מתנדב מחו"ל שיוביל את הלימודים באופן פדגוגי, לצד מורה ישראלי, שהוקצה מבית הספר (לא בהכרח מורה לאנגלית) שישמש גשר לתלמידים. יום הלימודים מחולק לשניים- חלק ראשון "עיוני" (לימוד באמצעות ספרי לימוד ומערכי שיעור מוכנים מבעוד מועד), והחלק השני של היום הינו "חוויתי".

מערכת האתר

לאור חוסר הודעות במערכת החינוך בתחום פעילות בתי הספר של החופש הגדול, לתלמידי הגנים ובתי הספר היסודיים, עיריית רחובות ועוד כ20 רשויות נוספות החליטו לא לחכות ולקיים תוכנית חלופית לתלמידים בחודשי הקיץ, בהובלת תלמ"א- 300 מורים ציונים לאנגלית מרחבי העולם צפויים להגיע בקיץ לישראל, ללמד אנגלית בהתנדבות כ- 9,000 תלמידים, במסגרת "סאמר סקול" בינלאומי שיתקיים בבתי הספר בחודש יולי, בהובלת תכנית החינוך הלאומית תלמ"א, ובמימון רשויות מקומיות בפריפריה וקרנות יהודיות מחו"ל.

הילדים ילמדו אנגלית באופן מרוכז וחוויתי במשך 3 שבועות במהלך חודש יולי, שהינם 75 שעות.

תלמ"א בשיתוף רשויות המקומיות מהפריפריה הישראלית, שאינם מחכים לתקציבי ממשלה לקייטנות לימודיות בקיץ, מתגייסים לטובת תלמידי ישראל ומספקים להם מסגרת חינוכית ללימודים, שתאפשר להם להתקדם בלימודי האנגלית באופן משמעותי ומקצועי, עם מורים מחו"ל. בימים כתיקונם חסרים בישראל 650 מורים מוסמכים לאנגלית, בעיקר בפריפריה, השת"פ עם תלמ"א יוכל לתת מענה לימי הקורונה וגם לימים שאחרי הקורונה.


המורים המגיעים בהתנדבות מחו"ל, מובילים שינוי חברתי ונחשפים למדינה לא רק כתיירים, מורי תלמ"א משנים קודמות, מספרים על חוויה עוצמתית ששינתה להם את החיים, וחלקם אף גילו רצון ומוטיבציה להישאר כאן ליותר מחודש ואף החליטו להישאר למטרת עלייה".


בכל כיתה, ילמדו מורה מתנדב מחו"ל שיוביל את הלימודים באופן פדגוגי, לצד מורה ישראלי, שהוקצה מבית הספר (לא בהכרח מורה לאנגלית) שישמש גשר לתלמידים. יום הלימודים מחולק לשניים- חלק ראשון "עיוני" (לימוד באמצעות ספרי לימוד ומערכי שיעור מוכנים מבעוד מועד), והחלק השני של היום הינו "חוויתי".

לטענת יוזמי התוכנית תוכנית תלמ"א, הנמצאת תחת מעקב של ראמ"ה (הרשות הארצית למדידה והערכה) תוכל לסייע בצמצום הפערים הלימודיים ותכפה על אובדן עצום בימי לימוד.


אלון פוטרמן מנכ"ל ומייסד תלמ"א:

קרדיט: ניר אריאלי


"הגיע הזמן להבין כי אלו שהיו מאחור עוד לפני הקורונה- יהיו הנפגעים ביותר לכשתחלוף המגיפה. על כן, נכון לנו להתעמק בתכנים והזדמנויות- באותה המידה שבה אנו מתעסקים בלוגיסטיקה ובירוקרטיה. מערכת החינוך צריכה לשים על השולחן את התכנית "ליום שאחרי הקורונה". אנחנו לא זקוקים להנהגה שתשקף לנו את הקושי, אלא להנהגה שתאיר לנו את המקומות שאנחנו רוצים שהתלמידים שלנו יגיעו אליהם. עוד שנה אבודה שהתלמידים שילמו מחיר כבד, חברתי, נפשי ולימודי. תקופת הקורונה חידדה את הפערים הלימודיים והחברתיים בין המרכז לפריפריה ונוכחנו לראות שרק מי שידם הייתה משגת יכלו לתמוך בהעשרת ילדיהם בשיעורים פרטים וילדים אחרים נותרו מאחור. לא יכול להיות שהשיח היחיד שנשמע מראשי מערכת החינוך עוסק בכמות התלמידים המותרת להתכנסות. הגיע הזמן לחשוב באופן מעמיק ויצירתי על הדרך להעניק לתלמידים הזדמנויות לגשר על כל שהפסידו בשנה זו.


זוהר בלום, מ״מ ראש העיר:


״עיריית רחובות ממשיכה לפעול במלוא המרץ והיצירתיות בכדי לתת לתלמידי העיר כמה שיותר הזדמנויות ללמידה משמעותית למרות הקורונה. אנחנו שמחים להמשיך את שיתוף פעולה עם תלמ״א ויחד להבטיח מסגרות בטוחות ואיכותיות ברחבי העיר״




להצטרפות לוואטסאפ חדשות רחובות דילים וקופונים חמים בוואטסאפ – הצטרפו עכשיו!


באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה