הקטן
הגדל
היפוך צבעים
עכבר גדול
בהירות
ניגודיות
הדגשת כותרות
גווני אפור
בטל שינויים

"זאת דעתי" הטור של אריה נוני סנדלר! בכיר (מאד) ברחובות: "מעדיף לשבת ביציע אחד עם אלף חולי קורונה מאשר לשבת ביציע של אוהדי מכבי חיפה אשר מצביעים עבור הרשימה המשותפת"

נוני פתח דף פייסבוק "מטביעים חותם ברחובות" בין המטרות שלה: שיפור איכות השיח הציבורי בעירנו. חתירה לשיפור מתמיד בתִפקוד עיריית רחובות. הקבוצה מיועדת לחברים בעלי תפיסה חברתית של מרכז ושמאל. "מטביעים חותם ברחובות" היא פלטפורמה לחילוניות, לחופש דת, לחופש מדת, לסובלנות, לקהילה הלהט"בית ולקהילות אחרות, לאירועי תרבות וספורט, לטיפוח ההיסטוריה של רחובות

אריה נוני סנדלר


כן, כן אתם קוראים נכון. כך רשם איש הציבור הבכיר (נקרא לו ר. ה.) בדף הפייסבוק שלו. אני מחזיק את צילום הפוסט על שולחן הכתיבה שלי. למה אני נותן לזה פרסום דווקא עכשיו? לפתע כל השונאים והמשסים אומרים במתקתקות קפצו לסיסמה אחרת: "ביחד". אנשים נטפו שנאה מורעלת, מוטרפת וגזענית מעל כל במה אפשרית, לוחצים על המתג ואומרים "אחדות, צורך השעה".

לא נפלתי מהכיסא למקרא הפוסט הגזעני הזה. הראיתי את הפוסט הזה למספר אנשים. רבים מאד מהאנשים שאינם מרכז-שמאל מצדיקים את ר.ה. (אשר בינתיים הסיר את הפוסט מהקיר שלו).

"תפסיק לקשקש"

רבים ישאלו את עצמם איך זה שהפוסט עבר בשקט? איש ציבור לא פחות מכובד מאשר ר. ה., נקרא לו י., שאל בתגובה: "אני רוצה להבין, האם הרשימה המשותפת יותר גרועה ממגיפה? זה מזכיר ימים אפורים בהיסטוריה..."

תשובת ר.ה.: "תפסיק לקשקש ואל תכתוב כאן" (הכוונה על ה-wall שלו).

תשובה (י.): "כל הכבוד על הסגנון".

מה זה דיאלוג?

הדו-שיח הזה בין שני הבכירים מצביע על התהום הפעורה בין התושבים כאן. מתנהל כאן כבר זמן רב דו-שיח בין חרשים. לא נתקלתי בחיי באף אחד כזה שבסופו אחד המתדיינים אמר: "השתכנעתי".

לעתים רחוקות אני קורא את ההתגוששויות האלה. תמיד נזכר באבא אבן, שהיה שנים הדיפלומט מספר אחד בישראל, יש הטוענים אף בעולם. אבן אמר: "מונולוג, כאשר אדם מדבר לעצמו. דיאלוג, לעומת זאת, כאשר שני בני אדם מדברים לעצמם".

ימים ספורים לאחר מכן, ראיתי שלט גדול ממדים המתנוסס על קיר עיריית רחובות "נעבור גם את זה ביחד". שאלתי את עצמי למי הכוונה "ביחד"?

אפילו ארדואן הישראלי לא אמר

רבים מאלה אשר יקראו את הכותרת הזו, כבר ישלפו את המקלדות שלהם וישפכו ארס.

אלא שאת הדימוי של ביבי לארדואן טבע לא אחר מאשר ממלא מקומו המיועד. לא זכור לי שהוא לקח את המלים שלו בחזרה. אמור מהיום, בני גנץ, סגנו של ארדואן.

אבל ארדואן הישראלי (ביבי) לא הלך כל כך רחוק. "אני לא נגד המצביעים אלא נגד המנהיגים שלהם". לעומתו, האישיות הבכירה מרחובות מעדיפה לשבת בין אלף חולי קורונה מאשר לשבת בין מצביעי הרשימה המשותפת. כלומר, מצביעי הרשימה המשותפת מסוכנים יותר מאשר נגיף הקורונה! לא רק המנהיגים!

אגב, בבניין שלנו מתגורר את מנבחרי הרשימה המאוחדת. חבר הכנסת עופר כסיף. אחד הדיירים הקואופרטיבים ביותר. עכשיו מה? מה הוא אמור לעשות עם האמרה הזו? איך אנחנו, הדיירים, אמורים לנהוג מול אדם, שחי בקרבנו והוא גרוע מהמגיפה?

גילוי נאות, הפוסט הזה של ר.ה. נכתב בתחילת דרכו של הווירוס, לאחר משחק הבית האחרון של מכבי חיפה.

"מטביעים חותם ברחובות"

אין בי כעס. לא שנאה. אני לא נגד אף אחד. אני בעד. אני רוצה מקום וירטואלי בו אוכל להתכנס עם אנשים שיש לי איתם שפה משותפת. לפתח דיאלוגים אמיתיים, להחליף דעות ורשמים ואף ללבן מחלוקות. אני רוצה מקום שבו אוכל אוכל להביע את דעתי בלי שאחטוף סכינים נוטפי ארס. לכן, אנחנו מקימים את הקבוצה שלנו בפייסבוק "מטביעים חותם ברחובות". הנשיא אמר שאנחנו פסיפס של שבטים. אני רוצה לעזור להקים מחדש את השבט המוכה שלנו. נלקק ביחד את הפצעים. עם הפנים קדימה!

הקבוצה מוקמת בימים אלה. חותרת לשינוי תרבות השיח, ולשיפור איכותה של עירנו. בהמשך תמצאו את כתובת הדף ואת העקרונות שלו.

לתפארת הטוקבקיסטים, עכברי המקלדת

מה שר.ה. כתב, הוא סגנון של טוקבקיסט מצוי. מצוי אבל "בכיר". מזכיר לי את השיר של אריק, אשר נכתב טרום עידן הטוקבקים. אני מביא אותו להנאתכם, אבירי המקלדת, העיתונאים המודרניים.


הם כותבים בעיתונים
מה שהם רוצים,
מסרסים, מלכלכים,
בלי שום רחמים
נכנסים אל המיטות,
מציצים מהחורים,
ואין מה לעשות
אין פה רחמים.

מלבינים את הפנים,
פוגעים במשפחה,
אם היום היה תורי,
אז מחר יהיה תורך,
...
הם הורגים עם המילים,
משחקים בנשמה,
לאן, אני שואל,
הלכה האהבה?
שברו לו את הלב,
שברו את הילדה,
אז בטח שתהיה פה,
תהיה פה מלחמה!


מצטרפים ל"מטביעים חותם ברחובות"

www.facebook.com/groups/2296405490462984/


מצטרפים לקבוצת הפייסבוק "מטביעים חותם ברחובות". בין המטרות שלה:

1. שיפור איכות השיח הציבורי בעירנו.

2. חתירה לשיפור מתמיד בתִפקוד עיריית רחובות

3. הקו המקשר בין חברי הקבוצה: שיח מכבד,

4. הקבוצה מיועדת לחברים בעלי תפיסה חברתית של מרכז ושמאל.

5. "מטביעים חותם ברחובות" היא פלטפורמה לחילוניות, לחופש דת, לחופש מדת, לסובלנות, לקהילה הלהט"בית ולקהילות אחרות, לאירועי תרבות וספורט, לטיפוח ההיסטוריה של רחובות.

6. חברי הקבוצה מקבלים על עצמם לנהל שיח לגופו של עניין ולא לגופו של אדם.

להתראות ב"מטביעים חותם ברחובות".

חג שמח, בריאות לכולם. לחולי הקורונה, למצביעי המשותפת ולכל תושבי ישראל.




http://www.be106.net/whatsapp/group/233



להצטרפות לוואטסאפ חדשות רחובות דילים וקופונים חמים בוואטסאפ – הצטרפו עכשיו!


באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה