כבוד! פרופ' דני זמיר מהפקולטה לחקלאות ברחובות יקבל את פרס ישראל בתחום חקר החקלאות ומדעי הסביבה
פרופ' זמיר זכה בפרס על טיפוח והשבחה של זני עגבניות המקנים עמידות כנגד יובש, ומחלות של צמחים.

שר החינוך, הרב רפי פרץ, הודיע היום (א') על זכייתו של חתן פרס ישראל בתחום חקר החקלאות ומדעי הסביבה - פרופ' דני זמיר, מהפקולטה לחקלאות ברחובות, וברך אותו על זכייתו בפרס. את הזכייה קבעה ועדת הפרס בראשותו של פרופ' יונתן גרסל יו"ר הוועדה, כשלצדו החברים – פרופ' פרופ' מרים אלטשטיין-שורץ, פרופ' שמעון גפשטיין, ופרופ' אורי מינגלגרין.
בנימוקיה ציינה הוועדה כי:
"פרס ישראל בתחום חקר החקלאות, חקר מדעי הסביבה לשנת תש"ף מוענק לפרופ' דני זמיר על טיפוח והשבחה של זני עגבניות וגידולים אחרים. פרופ' זמיר פיתח אוכלוסייה של עגבניות תרבותיות שמכילות קטעי DNA ממני בר של עגבנייה המקנים עמידות לעקות כמו יובש ומלח ועמידות כנגד מחלות צמחים. פרופ' זמיר הינו חוקר מוביל בתחום, בעל הכרה בינלאומית ושיתופי פעולה בינלאומיים, הוא תרם ותורם רבות לחקלאות ישראל והעולם."
על פרופ' דני זמיר
פרופ' דני זמיר הוא פרופסור אמריטוס לגנטיקה באוניברסיטה העברית בירושלים, במכון סמית למדעי הצמח והגנטיקה בחקלאות, הפקולטה למדעי החקלאות, המזון ואיכות הסביבה ברחובות.
הוא בוגר הפקולטה לחקלאות והמשיך את לימודי הגנטיקה של הצמחים בארה"ב, לאחר מכן התקבל כמרצה של הפקולטה. פרופ' זמיר הקים וניהל את הקונסורציום הבינלאומי Solanaceae Genome Network (SOL), שפענח את גנום העגבנייה. הוא יזם ואירגן כנסים מדעיים חשובים בנושא גנטיקה וגנומיקה בצמחים. פרופ' זמיר עוסק גם בטיפוח מעשי של זני עגבניות. על בסיס ידע מקורי הוא הקים לפני כעשרים שנה את חברת הזרעים (א.ב. זרעים). הוא זכה במענקי מחקר רבים וביניהם מענק מחקר יוקרתי במיוחד מטעם המועצה למחקר אירופי (ERC).
להצטרפות לוואטסאפ חדשות רחובות דילים וקופונים חמים בוואטסאפ – הצטרפו עכשיו!
באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה
- אורחכל הכבוד, יישר כח כייף לקרוא ואיני מכירה אותו כלל.02.02.20 19:53 תגובה
- אורחהתמונה שהוא מחזיק ככה את הפרחים נראית פתאטית סליחה אבל את האמת צריכים לאמר במקרה זה צריך לכתוב03.02.20 20:53 תגובה
- אורחהתמונה אולי תמימה, אבל בטח לא פאתטית. אלה פרחי עגבניה, על הפיתוחים האלה הוא מקבל את פרס ישראל.04.02.20 08:44 תגובה

מנסה לטעון שוב
הצטרפו אלינו!
הצטרפו לקבוצות הוואטסאפ שלנו:
אפליקציה בחנות האפליקציות: