על המעברות ברחובות! ביוזמתן של סיגל לוי והדס אביבי, מנהלות רשת הספריות והארכיון העירוני, הושק הספר "נרקיסים באוהל", המספר על מתיישבי המעברות ברחובות
לאחר עבודה של שנה וחצי בה פנו אל תושבים אשר התגוררו במעברות הושק הספר שמאגד את סיפורים ומונולוגים מאת יוצאי מעברות רחובות. "לפני כ- 3 שנים התקיים ברחובות ערב מספרי סיפורים עם יוסי אלפי שהתמקד בסיפורי המעברות. בעקבות העדויות המרגשות שסופרו בערב זה התגבשה ההכרה שחייבים לתעד את הסיפורים האלה, לפני שייעלמו", מספרת סיגל לוי בן ישי, מנהלת רשת הספריות העירוניות בניהול רשת חוויות.

ספר מתיישבי המעברות הושק על ידי הארכיון העירוני ורשת חוויות!
בימים אלו הושק בספרייה המרכזית ברחובות הספר "נרקיסים באוהל" שמאגד את סיפורים ומונולוגים מאת יוצאי מעברות רחובות, כפי שנכתבו בליווי וסיוע הארכיון העירוני והספרייה המרכזית של רשת חוויות.
סיגל לוי בן ישי, מנהלת רשת הספריות העירוניות בניהול רשת חוויות, מספרת כיצד התחילה היוזמה, שהסתיימה השבוע בהשקת הספר: "לפני כ- 3 שנים התקיים ברחובות ערב מספרי סיפורים עם יוסי אלפי שהתמקד בסיפורי המעברות, ביוזמת הקתדרה העממית. בעקבות העדויות המרגשות שסופרו בערב זה התגבשה ההכרה שחייבים לתעד את הסיפורים האלה, לפני שייעלמו".
לאחר אותו ערב, החליטו סיגל לוי והדס אביבי, מנהלת ארכיון רחובות, לפנות למשתתפי הערב ולבוגרי מעברות נוספים ולהציע להם להשתתף בסדנת כתיבה שתיתן להם כלים לכתוב את הסיפור שלהם בעצמם. "מירי שחם נבחרה להנחות את הסדנה ואכן, התגבשה קבוצה מכובדת שהתכנסה במשך כמה שבועות בספריית רחובות החדשה. כשהתחלנו להעלות את התוצרים הראשונים לאתר, היה ברור שמדובר בטקסטים מרגשים, מעניינים ובאותה מידה חשובים ברמה ההיסטורית המקומית והלאומית, ושאנו חייבים לשמר אותם בצורה הטובה ביותר- כספר", אומרת אביבי, נינתו של משה סמילנסקי, ממייסדי העיר רחובות.
יש לציין כי המיזם, הכולל הסדנה, הספר וערב ההשקה הם תולדה של שיתוף פעולה בין רשת חוויות בספריות והארכיון העירוני, בתמיכה של עיריית רחובות, בהובלתם של זהר בלום, סגן ראש העיר ומחזיק תיק החינוך ואמיתי כהן, יו"ר רשת חוויות ומשרד התרבות. כאמור, שנה וחצי לאחר שיצאו לדרך, התקיימה בספרייה המרכזית השקת הספר "נרקיסים באוהל" (3.11), המאגד בתוכו חלק מהחומרים שנכתבו במהלך הסדנה.
"ההתרגשות המיוחדת שליוותה את הערב כולו נבעה מכך שכל המשתתפים, בני המשפחות, הרגישו שמדובר בהתחלה של תיקון עוול היסטורי- מקומם של יושבי המעברות נפקד במידה רבה מהגאווה ההיסטורית של שנות הקמת המדינה, כפי שאמר אחד המשתתפים: 'לא קראו לנו חלוצים אבל אנחנו היינו חלק מבניין הארץ ומבניין העיר רחובות'", אומרות אביבי ולוי בן ישי, "כספרייה ציבורית וכארכיון אנו בעיקר מתעדים ומנגישים את התרבות והספרות לתושבי העיר, ולעיתים, כמו במקרה של הספר הזה, אנו ממש זוכים לקחת חלק ביצירת התרבות המקומית".
בערב השתתפו: מירי שחם מנחת הסדנה, ד"ר יואל פיקסלר, מתנדב בארכיון, שכתב את הרקע ההיסטורי לתקופת המעברות, בני אשר, ממשתתפי הסדנה ומקים עמותת "ממעברה לתקומה", כל משתתפי הסדנה שאף הקריאו קטעים שכתבו, משירי התקופה הנעימה גלית גיאת והנחו את הערב סיגל לוי בן ישי והדס אביבי- יוזמות הפרוייקט.
"מקומם של יושבי המעברות נפקד במידה רבה מהגאווה ההיסטורית של שנות הקמת המדינה", אמר אחד ממשתפי כתיבת הספר "נרקיסים באוהל".
להצטרפות לוואטסאפ חדשות רחובות דילים וקופונים חמים בוואטסאפ – הצטרפו עכשיו!
באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה
-
אורחהיכן ניתן לרכוש את הספר...או האם הוא נמצא בספריות. העירוניות?06.11.19 18:48 תגובה
-
אורחישר כוח לכולם07.11.19 11:02 תגובה
-
אורחמעברות הן אבן דרך בהיסטוריה של המדינה.ראוי מאד שילמדו זאת בבתי הספר. וכל מי שמתלונן על החיים היום,שילמד מה זה לחיות באוהל מס' שנים בלי מים זורמים וחשמל.07.11.19 12:32 תגובה

מנסה לטעון שוב
הצטרפו אלינו!
הצטרפו לקבוצות הוואטסאפ שלנו:
אפליקציה בחנות האפליקציות: