הקטן
הגדל
היפוך צבעים
עכבר גדול
בהירות
ניגודיות
הדגשת כותרות
גווני אפור
בטל שינויים

המיזם החברתי "כריך למי שצריך הגיע לרחובות! תוך 3 שבועות צבר המיזם הצלחה רבה בשוק העירוני, במסגרתו מחולקים כריכים בחינם על ידי יוזמת הפרוייקט ברחובות נתי אבנעים ותושבי העיר

משבוע לשבוע תפס המיזם תאוצה ולהצלחה בקרב תושבים. נתי הקימה קבוצת וואטסאפ בה כבר חברים כ15 מתנדבים אשר מסייעים לה בהכנת הכריכים וקניית המצרכים לדוכן. בין המתנדבים נמצאים: רפי ואתי גזיאל, דנה פנחס, עינב מרגלית, מירב קליין, מיכל לוינסון, אביה אלתר ועוד

חנה קקיאשוילי


בחודשים האחרונים החל לסחוף את הארץ המיזם הקהילתי כריך למי שצריך אותו יזמו שני בני זוג מחדרה. ברחבי הארץ מוקמים בימים אלו עשרות דוכנים של כריכים שמחולקים לעוברים ושבים ללא עלות.

כאמור היוזמה קמה בעקבות יוזמה של בני זוג מחדרה רביד ואיה קידר-סטרול שנתקלו עם בנם ברחוב באישה שמחפשת אוכל באשפה. הסיטואציה הזו הביאה את איה לצאת ביוזמה להקמת דוכן כריכים ללא עלות וזאת במטרה להגיע לאותם אנשים באמת זקוקים לאוכל. השניים הקימו את הדוכן וספרו כי תוך זמן קצר נגמרו הכריכים והם קבלו תגובות מאוד אוהדות ואף הצעות מאנשים לעזור להם. בני הזוג החלו להפיץ את היוזמה והקימו דף פייסבוק למיזם . תוך זמן קצר המיזם תפס תאוצה ועשרות ערים ברחבי הארץ החלו להקים דוכנים לכריכים.


בעיר רחובות, החל לפעול המיזם על ידי תושבת העיר נתי אבנעים שנחשפה לפרוייקט בפייסבוק. היא הצטרפה לקבוצת הפייסבוק והחלה לפעול להקמתו בעיר. לפני כ 3 שבועות נפתח הדוכן באזור השוק העירוני, שם החלה נתי יחד עם בעלה ובתה רותם להפעיל את הדוכן.



משבוע לשבוע תפס המיזם תאוצה ולהצלחה בקרב תושבים. נתי הקימה קבוצת וואטסאפ בה כבר חברים כ15 מתנדבים אשר מסייעים לה בהכנת הכריכים וקניית המצרכים לדוכן. בין המתנדבים נמצאים: רפי ואתי גזיאל, דנה פנחס, עינב מרגלית, מירב קליין, מיכל לוינסון, אביה אלתר ועוד


נתי מספרת כי היא הופתעה מההצלחה ובעיקר מהסיוע אותו היא מקבלת מהתושבים, שנרתמים ומסייעים להצלחת הפרוייקט. בנוסף לכריכים הוסיפה נתי עוגות, יין, ופסטות לחלוקה והיא מספרת כי הכל נחטף. "בזמן הפעילות נגמרו לי הכריכים וישר פניתי לקבוצת המתנדבים שנרתמו והגיעו מהר עם אספקה נוספת של כריכים. נתי אף מציינת את בעלי העסקים באזור, בעלי הדוכנים בשוק, ואייל מהצרי מגמ"ח רחובות שתורמים לה מזון ופירות.



נתי סיפרה על רגע אחד מרגש אליו נחשפה היא ובתה רותם: כאשר הן ראו אישה אשר לקחה כריך, אשר הלכה הצידה וכאשר פתחה את הכריך היא נשקה אותו. האירוע ריגש את נתי מאוד בכך שהבינה כמה יש צורך לדוכן ועל הצורך להרחיב את שעות פעילותו מאחר והאנשים מגיעים בסוף היום על מנת לרכוש בשוק מוצרים הנמכרים במחירי סוף יום.

ביום שישי הקרוב יחזור הדוכן לפעילות בין השעות 10-14 ובכוונת נתי אף לנסות לפתוח לאחר החגים את הדוכן ברחוב הרצל על מנת להגיע לילדים נזקקים.

"כאשר התחלנו היה חשש אצל האנשים, אשר שאלו שאלות למה אני לא גובה כסף, אך כעת יש אנשים שחוזרים כל פעם מחדש". המטרה לפתח את המיזם ולהגיע גם לפעילות בבתי הספר. אני הופתעתי מכמות האנשים שבאמת זקוקים לכך ואף הפנתי אדם שיקבל סיוע בגמ"ח רחובות".

יש לציין כי בימים אלו מתקיימים מגעים עם עיריית רחובות על מנת להסדיר את הנושא ואף להפעילו בבתי הספר.

לפרטים נוספים על המיזם הארצי ניתן לפנות לדף כריך למי שצריך


תושבים המעוניינים לסייע בהכנת כריכים ותרומות של מזון ניתן לפנות לנתי בטלפון:052-3529548

נתי מבקשת להבהיר כי היא לא מחפשת עזרה כספית אלא עזרה של התושבים שיצטרפו לפרוייקט ויעזרו בהכנת כריכים, ניתן לעזור בקניית מצרכים כגון : לחמניות, דברי מאפה, עוגות ועוד.

כמו כן מבקשת נתי סיוע בהכנת שלטים בשפה האמהרית והרוסית לתושבים שאינם דוברים עברית


נתי אבנעים :

"אני שמחה שהמיזם תופס ומקווה שהוא יתפתח ואף יגיע אל השכונות נוספות בעיר".




להצטרפות לוואטסאפ חדשות רחובות דילים וקופונים חמים בוואטסאפ – הצטרפו עכשיו!


באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה