המתמודדים ערב הבחירות! ריאיון עם ד"ר אביטל ביר המועמדת היחידה מהציבור הדתי לאומי למועצת העיר ברחובות, הרביעית ברשימת הבית היהודי ואחת ממטרותיה של אביטל היא חיבור בין דתיים וחילוניים

ד"ר אביטל ביר, המועמדת היחידה מהציבור הדתי לאומי למועצת העיר ברחובות, הרביעית ברשימת הבית היהודי, מביאה איתה בשורה חדשה ומרעננת לתושבי העיר רחובות. עם ניסיון עשיר בעבודה של יישום תהליכי עבודה בסביבת עבודה מורכבת ומגוונת מבחינת הון אנושי, רקורד מכובד ב"חיבור בין דתיים לחילונים" והכירות רבת שנים עם העיר רחובות, היא סוחפת את תושבי רחובות לדרך חדשה.
מה הביא אותך לפוליטיקה המקומית ברחובות?
"במשך שנים רבות פעלתי בהתנדבות במעגלים הקרובים כגון ועד הורים, הנהגה הורית, שותפות קהילות ועוד. לאחר ש"התבשלתי" והבנתי שעשייה רחבה יותר, מתבצעת במועצת העיר, החלטתי לעשות צעד קדימה בעשיה ולפעול במעגלים רחבים יותר".
אביטל נשואה לאיל בירן, בן העיר רחובות, אשר עובד בתחום פיתוח טכנולוגיות תלת מימד ולזוג שלושה ילדים "חמי וחמותי עשו עליה בשנות ה70 והיו שותפים להקמת קהילה מיוחדת במינה פתוחה ומשכילה בעיר "קהילת ברמן" היא מספרת.
ד"ר ביר פועלת כבר הרבה שנים כדי לחבר בין דתיים וחילונים ברחובות. היא עשתה פריצת דרך עם חבריה בנושא קירוב לבבות בין מגזרים. אחת ממטרותיה של אביטל היא חיבור בין דתיים וחילוניים ויצירת מסגרות פנאי, תומכות לצורך כך (צהרונים משותפים, תנועות נוער ועוד). בנוסף לכך, אביטל פועלת רבות למען קידום פרויקטים תרבותיים בנושא חיבור קהילתי ליצירת קשר מכבד ומעצים, בין שני המגזרים.
איזה תיק היית רוצה לקבל?
"אשמח לקבל את תיק השפע. אני יודעת בברור שניסיוני העשיר בשיפור וייעול תהליכים יביא לתנופה בניקיון העיר ולניצול מקסימאלי של המשאבים הקיימים".
במסגרת עבודתה המקצועית אביטל מנהלת פרויקטים ברשות המחקר בבית החולים רבין בפתח תקווה, חברה ומרכזת את ועדת האתיקה למחקרים קליניים בבני-אדם. אביטל בעלת תואר דוקטור ממכון ויצמן למדע בתחום הביוכימיה ותואר שני במנהל עסקים. כמענה לשאלה: כיצד את רואה את ניסיונך התעסוקתי כבסיס איתן לפעילותך בעשיה הציבורית? אביטל השיבה: "אני רואה את בית החולים כמיקרוקוסמוס של החברה הישראלית בו עובדים יחד חרדים דתיים, חילונים ושאינם יהודים, זה לצד זה, בהערכה ובכבוד. מיקרוקוסמוס של החברה הישראלית. לכן, אני בטוחה שבעבודתי בעירייה, אוכל לאחד את כלל הפועלים לטובת הציבור ולהתגבר על ההבדלים התרבותיים והחברתיים בינינו. כך, להביא לתושבי העיר שירות אחיד ומעולה".
בעבר, הייתה ד"ר ביר חברה בוועד בית הספר תחכמוני וכיום היא חברה בשותפות בין קהילות שונות ברחובות כולל שותפות בין הערים מיניאפוליס שבארה"ב ורחובות. היא קמה כל יום בחמש וחצי בבוקר וכאשר היא מגיעה חזרה בצהריים מהעבודה, מתפנה לילדים ואח"כ לעיסוקיה הרבים למען תושבי העיר.
האם את ממליצה לנשים אחרות להיכנס לפוליטיקה?
"אחד הגורמים לכך שהחלטתי להצטרף לפוליטיקה המקומית הוא הצורך האובייקטיבי בנשים חזקות בעמדות מפתח. אני קוראת מכאן לעוד נשים מועצמות להצטרף לעשיה הציבורית".
איך משלבים משפחה וקריירה?
"אחד האתגרים של כל אישה מועצמת הוא השילוב של קריירה ומשפחה. הסוד להצלחה בשילוב של חיי משפחה וקריירה הוא סדר עדיפויות ברור וניצול מקסימלי של כל שעות היממה".
בימים אלה מקדמת ד"ר ביר פרויקט השמה והכשרת אוכלוסיות מוחלשות לעבודה בתחום המחקר ללא תואר אקדמי. "התחלתי בקורס לחרדיות הכשרה והשמה כ"מתאמות מחקר" במעבדה בבתי החולים בכל רחבי הארץ. זאת, במטרה לפתח תעסוקה איכותית לאוכלוסיות מוחלשות". במהלך הדרך קיבלה אביטל את ברכתה של הרבנית עדינה בר שלום בתו של הרב עובדיה יוסף. אשר גם היא, פועלת רבות בתחום פיתוח התעסוקה לאוכלוסיות מוחלשות
באיזה בית גדלת?
"גדלתי בבית ערכי פמניסטי ושיוויוני ויציב מאוד מבחינה דתית. אמי מכהנת כשופטת בבית המשפט המחוזי ואבי איש מדע ושיווק. הבית היה מפרגן ותומך שתמיד עודד למצוינות. אני בת בכורה לשני אחים מקסימים שעמדו מאחורי תמיד ותומכים בי בכל רגע. כבת בכורה ואחות גדולה רגש האחריות והמחויבות תופס אצלי מקום חשוב".
מדוע בחרת להתמודד במסגרת הרשימה של הבית היהודי ולא במסגרת רשימה אחרת?
"ראשית, "הבית היהודי" מסמל בעייני פוטנציאל אדיר לקירוב בין חילונים ודתיים. אנחנו גרים ביחד באותם בניינים, משרתים בצבא ביחד, עובדים ביחד ביום יום ונפגשים באירועי תרבות ופנאי. לכן, אני מאמינה שיד מובילה מהציבור הדתי לאומי חייבת להיות מ"הבית היהודי ושם מקומי. אחד הגורמים המשמעותיים לחיבור שלי לרשימה הוא יו"ר הרשימה מר אמיתי כהן. אמיתי הוא בולדוזר של עשייה ואני בטוחה שעם אמיתי ביחד עם שאר חברי לרשימה נוכל להוביל את העיר רחובות למחוזות נחשקים.
מהו המקום השקט שלך בתקופות של עומס?
"בסוף יום עבודה קשה במיוחד, בן זוגי מפרגן לי ואני נוסעת לאחר העבודה ישר לנמל תל אביב שם אני מוציאה את האופניים המתקפלות שלי מבגאז' הרכב ועושה נסיעה נעימה באוויר הצח. לפעמים אני עוצרת לשחייה קלה ואח"כ נסיעה קצרה באופניים בחזרה הביתה. זה זמן מבחינתי שממלא את הנפש ומאפשר לצבור כוחות למעגלים השונים של החיים".
מה החזון שלך?
"לחיות יחד בכבוד הדדי ולהדגיש את החיובי והמשותף"
הערה
הריאיון במסגרת פרויקט הצגת המתמודדים/ות למועצת העיר כל הראיונות הם מטעם הרשימות ובמהלך יום שני יופיעו מרב המתמודדים
להצטרפות לוואטסאפ חדשות רחובות דילים וקופונים חמים בוואטסאפ – הצטרפו עכשיו!
באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה
- אורחהפעם לא תיכנסי למועצה. בפעם הבאה תרוצי בראש הרשימה29.10.18 20:06 תגובה
- אורחנהיית אורקול הבחירות?30.10.18 00:59 תגובה
- אורחנראה לי שיש חובב זנגולה בתמונה29.10.18 20:11 תגובה
- אורחנראה לי שרק אתה הבנת את הבדיחה30.10.18 01:00 תגובה
- אורחבית של גויים30.10.18 00:06 תגובה
- אורחזה מצחיק שזה מגיע ממצביע של רשימה חילונית30.10.18 00:59 תגובה
- אורחאביטל ביר היא הכוכבת של הבחירות30.10.18 01:00 תגובה
- אורחהיה מתאים לה להיות ברשימה של זוהר.30.10.18 01:13 תגובה
- אורחוואלה צודק30.10.18 08:00 תגובה
- אורחממש יש נסיון. הייתה חברה בוועד הבית.30.10.18 10:29 תגובה
- אורחאולי. שתהייה רשגדית בצופים30.10.18 10:30 תגובה
- אורחרואים חיבה לבוריק אורגינל מאור יהודה30.10.18 19:40 תגובה

מנסה לטעון שוב
הצטרפו אלינו!
הצטרפו לקבוצות הוואטסאפ שלנו:
אפליקציה בחנות האפליקציות: