הקטן
הגדל
היפוך צבעים
עכבר גדול
בהירות
ניגודיות
הדגשת כותרות
גווני אפור
בטל שינויים

לקראת עונת החורף מרפאת כללית רחובות בקריאה לתושבי העיר: "לכו להתחסן כנגד השפעת". מצ"ב סרטון הנחיות על חשיבות מבצע החיסון

את החיסונים לשפעת 4 זנים ניתן לקבל בזריקה או בחיסונים בתרסיס לאף(פלוממיטס). אוכלוסיות בעלי סיכון גבוה לפתח סיבוכים במחלה נקראים להתחסן בהקדם: חולים כרוניים, בני 65 ומעלה בדגש על מטופלים הנמצאים בסיכון גבוה לחלות בדלקת ריאות, שוהים במוסדות ומרותקים לביתם, נשים המתכננות היריון ונשים הרות ולאחר לידה, ילדים מגיל חצי שנה

חנה קקיאשוילי


לקראת חורף 2018- 2019 נערכו במרפאות משפחה וילדים של כללית ברחובות למתן חיסוני שפעת כנגד ארבעה זני שפעת בזריקה וחיסונים בתרסיס לאף (פלומיסט).

ד"ר יעל הס, מנהלת מרפאת משפחה של כללית ברחובות, ממליצה להגיע להתחסן ומסבירה לתושבי רחובות והסביבה על החשיבות הרבה של מבצע חיסוני השפעת שהחל השבוע לקראת החורף הקרוב:

שפעת היא מחלה נגיפית נפוצה ומידבקת שתסמיניה מלווים בחום, כאבי שרירים, שיעול, כאב גרון וכאב ראש. ד"ר הס מסבירה: "בחלק מהמקרים עלולה מחלת השפעת לגרום לסיבוכים. החיסון נגד שפעת נמצא מחקרית כאחד מפעולות המנע הבטוחות עם יעילות מוכחת בהפחתת תחלואה ואפילו תמותה מהמחלה. גם עבורכם וגם עבור סביבתכם".


השנה הצטיידה כללית בחיסוני שפעת כנגד 4 זנים על פי המלצת משרד הבריאות המבוססת על המלצות בינלאומיות של ארגון הבריאות העולמי. חיסון שפעת 4 זנים מציע כיסוי רחב ונחשב לחיסון בטוח. "אני קוראת לאוכלוסיות בסיכון גבוה לפתח סיבוכים של המחלה, כגון חולים כרוניים, בני 65 ומעלה בדגש על מטופלים הנמצאים בסיכון גבוה לחלות בדלקת ריאות, שוהים במוסדות ומרותקים לביתם, נשים המתכננות היריון ונשים הרות ולאחר לידה, להגיע למרפאת כללית ברחובות ולהתחסן בהקדם", מפרטת ד"ר הס.


מחקר בינלאומי בשיתוף כללית מצא כי חיסון נגד שפעת מפחית משמעותית סיכון לאשפוז נשים הרות בעקבות המחלה. "לאימהות לעתיד יש מספר אתגרים הנוגעים לבריאותן ובריאות העובר שלהן כשאחד מהם הוא הימנעות משפעת, שכן המחלה כרוכה בסיבוכים בשכיחות גבוהה יותר בקרב נשים בהריון ביחס לבנות גילן", היא מסבירה.


*ומה לגבי הילדים שלנו ?* משרד הבריאות ממליץ לחסן ילדים מגיל 6 חודשים ועד גיל 12 שנים בשל היותם חשופים לתחלואת שפעת וסיבוכיה ומפיצים את המחלה לבני ביתם. ילדי כיתות ב'–ד' יחוסנו בבתי הספר.


ד"ר הס פונה לתושבי רחובות והסביבה: "התחסנו לפני התפרצות השפעת בישראל כדי לשפר את סיכוי ההגנה מפני הידבקות במחלה. האחיות המקסימות שלנו בכללית כבר מוכנות וערוכות לחסן אתכם. אני מאחלת לכם בשם צוותי מרפאות כללית חורף נעים ובריא".





ד"ר יעל הס בהסבר על החיסון ומחלת השפעת:





להצטרפות לוואטסאפ חדשות רחובות דילים וקופונים חמים בוואטסאפ – הצטרפו עכשיו!


באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה