הקטן
הגדל
היפוך צבעים
עכבר גדול
בהירות
ניגודיות
הדגשת כותרות
גווני אפור
בטל שינויים

עו"ד מתן דיל בראיון שלא ישאיר אתכם אדישים! חוויות "מותג כושל" שיש למחוק ולהוביל מהפיכה יחד עם העובדים. ומדבר על יחסיו עם מלול, הליכוד, נהיה הסיעה הגדולה ונדרוש 4 תיקים ובהם את תיק החינוך

מתן דיל " אני מלא הערכה לכל מה שרחמים עשה למען העיר ומלא הערכה לכל מה שהוא עשה עבורי באופן אישי. אומרים שהקואליציה כבר סגורה ורחמים כבר סגר מי יהיו סגניו. אין מצב שזה נכון, אם זה כך אז כל השלטים, הבחירות וההבטחות לבוחרים האלה הם סתם אחיזת עיניים. אני לא מאמין לזה. רחמים הוא דמוקרט ואדם ישר ולדעתי יפעל כפי שאמר לי לא פעם כי מי שיעמדו מאחוריו יותר תושבים הוא יהיה זה שיקבל את המנדט.

אבי בר

הראיון עם עו"ד מתן דיל, המכהן כסגן ראש עיריית רחובות נערך יום לאחר הכנסת בנו, עברי, בבריתו של אברהם אבינו. כ- 1,000 משתתפי האירוע שנכחו בטקס המשפחתי האישי הוכיחו, מעל לכל ספק, עד כמה סיעת 'רחובותי' היא משפחה אחת גדולה ותישאר כך גם במועצת העיר הבאה. ולא שהיה ספק, סיעת רחובותי מזמן ממוצבת כרשימה על מפלגתית, חוצת קהילות ובעיקר מקרבת בין תושבים, עדות ונציגי ציבור מכל הקשת הפוליטית; עולים וותיקי העיר, גמלאים לצד בני נוער, צעירים ובעלי משפחות, דתיים לאומיים וחרדים כולם כאחד- רחובותיים. אבל אם חיפשתם סימן מובהק לאהבה לה זוכה דיל, הרי זו כמות האורחים באירוע הברית שאם נוסיף לכך את אווירת הקמפיין הכללית, את הרשימה המפתיעה שהרכיב ואת הרוח ברחוב, הרי שהתחושה שעולה בקרב פעיליו ובמגרש הפוליטי היא שרחובותי הולכת להיות המנצחת הגדולה של הבחירות.


דיל אוהב אנשים, זה בא לו טבעי, "אני מאמין בחיבור בלתי אמצעי עם התושבים ואני אוהב את זה", הוא אומר. "ניהול מוניציפלי, בשונה מפוליטיקה בזירה הארצית יוצר מפגש אינטימי עם התושב, עם הלקוח שלך. תחשוב על זה, אתה פוגש אותו בבניין שבו אתה גר, כשאתה שב בערב הביתה, כשאתה מוריד את הזבל, כשאתה יוצא לטיול עם העגלה של הילד, כשהוא מגיע לקבל שירות במשרדי העיריה, באירועי שמחה כמו גם בעצב, המפגשים האלה מייצרים סוג של אינטימיות שהיא תובענית ומרגשת בו זמנית". ודיל בהחלט מתרגש, כמו בתחילת דרכו כחבר מועצה בסיעת 'חץ' בשנת 2008, כמו אותו הרגע, בשנת 2013, בו החליט להקים את סיעת 'רחובותי', מפלגה עצמאית, שחרטה על דגלה נאמנות ומחויבות רק לתושבים הרחובותיים.


כזה הוא דיל, פיגורה פוליטית מקומית אהודה מאד, כזאת שמשדרת עממיות לצד אינטליגנציה גבוהה ומעוף, הוא קשוב לרחשי התושבים, מחבק אותם והם משיבים לו אהבה בחזרה.



אתה נחשב מזוהה מאוד עם מפלגת הליכוד, רבים משרי הליכוד בקשרים מצוינים איתך ורוחשים לך הערכה רבה. מהיכן הגיעה ההחלטה לרוץ עצמאית?

"בהקמת סיעה עצמאית, יש סיכון גדול מאוד, אך כעומק הסיכון, כך גודלו ועוצמתו. רחובותי היא סיעה עצמאית וככזאת היא אינה תלויה באף גורם ואינה מחויבת לאינטרסים של עסקנים, קבלנים או מפלגות. אני לא מחויב לאף אחד חוץ מהתושבים. אני מממן את עצמי ולכן הסיכון חל רק עליי. למזלי, אשתי מאמינה בי", (הוא צוחק ומחייך מאוזן לאוזן).



היית יד ימינו של ראש העיר רחמים מלול. מה היחסים ביניכם היום?


"היחסים המקצועיים נותרו מצוינים. אני מעריך מאוד את עשייתו, ויחד עם זאת סבור שיש עוד עשייה רבה לפנינו.. וקורא לציבור לא להיות אדישים, להגיע ולהצביע ולא להקל ראש בבחירות למועצת העיר. בסופו של דבר, היא הגורם המכריע בקבלת ההחלטות שמונחות בסדר היום העירוני.


אני מלא הערכה לכל מה שרחמים עשה למען העיר ומלא הערכה לכל מה שהוא עשה עבורי באופן אישי. יחד עם זאת ובאופן טבעי יש בינינו גם חילוקי דעות לגיטימיים. נכון שיש המון אנשים שמנסים לייצר בינינו מאבקים מיותרים, אבל גם רחמים וגם אני מבינים את כללי המשחק ומה שישפיע בסוף זה מספר המנדטים. רחמים קשוב לציבור וכשצריך הוא יודע לשים את הפוליטיקה בצד ולהרכיב קואליציה שתבטא את הרצון של מקסימום מהתושבים. אומרים שהקואליציה כבר סגורה ורחמים כבר סגר מי יהיו סגניו ומה יהיה הרכב הקואליציה.. אין מצב שזה נכון, אם זה כך אז כל השלטים, הבחירות וההבטחות לבוחרים האלה הם סתם אחיזת עיניים. אני לא מאמין לזה. רחמים הוא דמוקרט והוא אדם ישר ולדעתי יפעל בדיוק כפי שאמר לי לא פעם כי מי שיעמדו מאחוריו יותר תושבים הוא יהיה זה שיקבל את המנדט. את האחריות. את הסמכות. זו גם האמונה שלי ואני מאמין שאני מכיר את רחמים קצת יותר טוב מהרבה אנשים, הוא לא עסקן פוליטי כמו אלה שמפיצים את השמועות הללו".



מה לגבי ראשות העיר?


"לכל זמן ועת לכל חפץ, גם זה יגיע, אני מבטיח לך, אני רץ מרתון ואני מבטיח שאני כאן לעוד הרבה שנים טובות יותר. כרגע המטרה היא להתחיל את השינוי מבפנים ולהיות הסיעה הגדולה והמשפיעה ביותר במועצה."



אתה חושב שתהיה חלק מהקואליציה אחרי הבחירות?


"כן. אבל לומר לך את האמת אני לא עוסק בזה, אני אהיה בכל מקום שהציבור ירצה אותי ומשם אני אוביל את החזון שלי לעיר".



מה אתה חושב על הפיצול של הליכוד?


"לא מעניין אותי מה קורה במפלגות אחרות".



ובכל זאת?


"ברור שהכח יתפצל ועדיין צריך לזכור שבליכוד יודעים להביא אנשים לקלפי. מכל מקום, אני מקווה שהציבור לא יישאר אדיש והתושבים יצאו להצביע ולהשפיע על זהות חברי המועצה. אנשים חושבים שרק ראש העיר משפיע. לראש העיר יש עוצמה אדירה בעירו, יחד עם זאת כשיש חברי מועצה נחושים שבאים לעבוד הציבור מרגיש את זה וכשיש חברי מועצה שמתעוררים פעם בחמש שנים וקופצים על שלטי חוצות ועל כתבות ובכל הקדנציה לא יכולים להצביע על שום מהלך ממשי שעשו למען הציבור, אז הציבור משלם את המחיר.



אמרת כי יש לך ביקורת על ההתנהלות של רשת חוויות, מה היית רוצה לשנות?


כמו שרשת "חוויות" מתנהלת היום זה פשוט זלזול בכספי ציבור. חייבים למחוק את המותג הכושל הזה ולחשב מסלול מחדש, יש ב"חוויות" עובדים מצויינים וכח אדם שבאמת רוצה לעשות למען העיר וגם הם לפעמים עומדים אובדי עצות מול מערכת שלא נותנת להם את הכלים להעניק שירות ברמה שהציבור מצפה לקבל. גם הם משלמים את המחיר כי הם השכפ"ץ של ההנהלה הכושלת. חייבים לשנות את המודל של חוויות ולהתאים אותו לצרכים של התושבים של כל שכונה ושכונה עם האופי שלה והצרכים הספציפיים שלה. חייבים לשאוף למצוינות ניהולית וחינוכית ולא לבינוניות ואת כל זה אפשר לעשות רק תחת קורת גג של גורם אחד שינהל את החינוך בעיר וישים את טובת ילדינו בראש ואת מאבקי הכוח ואגו בצד. תסתכל על הצהרונים, אין סנכרון אמיתי בין גני הילדים לבין הצהרונים, אין מספיק השקעה בתכנים, היעדרויות ובעיות של חוסר בכח אדם טוב, חוסר מענה להורים מודאגים, מיואשים. למועדוני הנוער לא מגיע נוער, הם מספקים שירות של ימי הולדת וחינות. זה לא ייעוד של מרכזי העשרה. תחשוב כמה שעות העשרה ולמידה היו הילדים שלנו מקבלים אם היו מרכזי ילדים ונוער אמיתיים כאן בעיר, תחשוב כמה כסף זה היה חוסך להורים.


ולמרות כל הקשיים אני שב ומדגיש, יש בחוויות עובדים מצוינים, אנשים מדהימים שבאים לעבוד מתוך אהבה גדולה אך הניהול שם חייב לעבור תיקון ומהר. הניהול הכושל מעכיר את חדוות העשייה ומייצר חוויות לא נעימות לתושבים".


מה גרם למפלגת הירוקים הארצית לתמוך דווקא בך?


"מאד פשוט, מבחן התוצאה. מי שמכיר את הירוקים יודע שאין אצלם הנחות, אם אתה לא מוכיח עשייה בתחומים שהם עוסקים בהם, הם לא שם.

אין ספק שהוכחנו להם שגם ברמת האג'נדה וגם ברמת העשייה אנחנו משמעותיים.

סיעת רחובותי תמשיך להשקיע ולהעלות את סדר היום הירוק לרחובות, כי לחשוב ירוק זה לחשוב רחוק".


עשר שנים במועצת העיר וחמש שנים כסגן. מהם ההישגים שאתה וסיעתך עומדים מאחוריהם?


נתחיל בחזון הכלכלי של רחובות - הצלחנו להשפיע על סדר יומה של הנהלת העיר ולהכין בשיתוף חברה חיצונית תכנית להגברת הכנסות ולמקסום הבנייה של שטחי מסחר ותעשייה ואנו פועלים בנחישות ליישומה.

בתחום הירוק - יזמנו ובצענו את תכנית שיקום שלולית החורף והכשרת שבילי אופניים לכיוון השלולית במזרח העיר שבימים אלה ממש מבוצעת, אנחנו עתידים לשדרג את תאורת הרחוב לחסכונית יותר באמצעות פנסי לד והקמנו עשרות מתקני חניה לאופניים בעיר.

בתחום הצעירים והנוער – יזמנו תכנית אב לנוער וצעירי רחובות באמצעות שיתוף ציבור, חילקנו מלגות עירוניות, הקמנו את מרכז הצעירים "הפלטפורמה" ואת בית הספר למנהיגות נוער, יזמנו את פסטיבל הבירה אוקטוברפסט.

בתחום החברתי – יזמנו והפעלנו פרוייקטים כמו: "ארגזי סיפורים", רפואה על הבר. פעלנו לאיכון משאיות הזבל בעיר והצגתם ב WAZE ולצמצום משטחי החול בגני הילדים.


להמשיך?


מרשים מאוד. ומה היעדים הבאים שלך בקדנציה הבאה?


היעדים הבאים הם: תיק החינוך, תיק השפ"ע, תיק התחבורה ותיק הספורט ולכל אחד מהם יש תכנית סדורה ומפורטת במצע 'רחובותי'.


תחום החינוך הוא תחום הקרוב לליבי ואני מתכוון להפוך את רחובות לעיר חינוך חדשנית ועדכנית. דבר ראשון שנעשה נגבש תוכנית אב לחינוך. חייבים לפעול על פי תכנית. נפעל להקמת מרכז מו"פ (מחקר ופיתוח), נדאג לפתח ולהשקיע במסגרות חינוך מגוונות: מבית חינוך ממלכתי, החינוך המיוחד, ועד הטמעת תכניות העשרה בתיכונים, נדאג להגברת שיתופי הפעולה בין העירייה-הורים- תלמידים ועוד שורה ארוכה של צעדים שיהפכו את החינוך הרחובותי ליותר ממצוין.


בתחום של ניקיון העיר הצבנו לעצמנו יעדים מדויקים על מנת לשפר את חזות העיר כולל תכנית ייעול ופיקוח שתסנכרן בין האגפים העירוניים הרלוונטיים.


אנחנו גם נפתח בעיר תחבורה חכמה ונשקיע בספורט בהיבטי תקציב ופעילות תוך מימושה של תוכנית האב שאושרה זה מכבר במועצה וכמובן, שכל היעדים הללו ימומשו תוך כדי תהליך שיתוף ציבור, שהוא נר לרגליי.


כל זה יוכל להתממש רק בתנאי שהציבור יתן לי את הכח להוביל את התהליכים הללו. במערכת מוניציפלית זה לא פשוט להוביל רפורמות אמתיות ואי אפשר לעשות זאת עם חבר מועצה אחד, שניים או אפילו שלושה מאחוריך, חייבים עוצמה וכח לגרום למערכת להתעורר ולנער את המועצה.



ספר לי קצת על הנבחרת שאיתך.


"סיעת רחובותי מציגה רשימה חזקה ואיכותית. הכוללת את עו"ד שרית אטינגר גרינברג, ממשפחה ותיקה ומייסדת בעיר, את חבר המועצה רונן אהרוני שהיה אחד הראשונים שהאמינו ברחובותי והצטרפו אלי למסע כבר בקדנציה הקודמת ופעל רבות במועצה האחרונה, את דני מרשה ואבאי זאודה שהצטרף לסיעה מכיכר העיר ומייצגים את הקהילה האתיופית שהיא חלק מאיתנו, ליטל עקנין נציגת הקול הצעיר שמתכננת לפעול למען סיוע לבעלי עסקים והצטרפותו של אביב איטח שהיה אחד מחברי המועצה המובילים והפעילים בקדנציה האחרונה שעבר מהליכוד לרחובותי.

זו רשימה מגוונת הממצבת את רחובותי כסיעה החזקה ביותר והגדולה ביותר במועצת העיר ומסמנת את מעמדה כך, גם בקדנציה הבאה.


סיעת 'רחובותי' שמה לעצמה מטרה להשמיע את קולן של כלל האוכלוסיות בעיר. אנחנו מורכבים מגברים ונשים, דתיים וחילוניים, אשכנזים וספרדים, עולים וותיקים. והשילוב המיוחד הזה מאפשר לנו לעשות הרבה יותר ביחד עבור התושבים".


שנה חדשה, ערב יום הכיפורים מה אתה מאחל לתושבי רחובות?


"שנהיה טובים יותר. ברמה האישית והעירונית".


רחובותיים, גמר חתימה טובה!




להצטרפות לוואטסאפ חדשות רחובות דילים וקופונים חמים בוואטסאפ – הצטרפו עכשיו!


באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה