הקטן
הגדל
היפוך צבעים
עכבר גדול
בהירות
ניגודיות
הדגשת כותרות
גווני אפור
בטל שינויים

זיו צויגהפט יזם מדע צעיר ממכון ויצמן נבחר לייצג את ישראל בתחרות מדע בגרמניה על פיתוחו של סוכר טבעי המונע השמנה

בתחרות בגרמניה ייצגו את ישראל 2 מדענים צעירים נוספים

אבי בר
צילום: שלומי אמסלם
צילום: שלומי אמסלם


שלושה יזמי מדע צעירים נבחרו בסוף השבוע האחרון לייצג את ישראל בתחרות Falling Walls היוקרתית בברלין שתתקיים ב-9 בנובמבר ובהם זיו צויגהפט ממכון ויצמן

הזוכים נבחרו בתחרות שקיים משרד המדע והטכנולוגיה בהשתתפות 17 סטודנטים, חוקרים ויזמים מכל תחומי המדע ומוסדות המחקר בישראל.

17 חוקרים וממציאים נבחרו לשלב הגמר בישראל מתוך כ-40 שהגישו מועמדות לייצג את ישראל בתחרות במענה לקריאה של משרד המדע והטכנולוגיה, האקדמיה הלאומית למדעים, האוניברסיטה העברית והטכניון. על פי כללי התחרות כל מתמודד הציג רעיון ממשי שעליו הוא עובד בשלוש דקות ובליווי שלוש שקופיות בלבד.

התחרות העולמית מתקיימת מדי שנה בברלין סמוך לתאריך נפילת חומת ברלין ומבוססת על עיקרון של 'נפילת חומות' ושבירת מוסכמות בכל תחומי הידע האנושי – למען חברה וסביבה טובות יותר. בתחרות משתתפים חוקרים, יזמים ואנשי עשייה חברתית מובילים בתחומם. התחרות מהווה זירה עולמית ליזמים לשווק את הרעיונות שלהם, למצוא תומכים ולבנות קשרים.


שלושת הזוכים:

ייצור סוכר טבעי שמונע השמנה, זיו צויגהפט

צריכה מרובה של סוכרים היא אחת מהסיבות העיקריות לעלייה במשקל ולהופעתן של תחלואות הקשורות בהשמנה. הפתרון שהטבע מציע לבעיה זו הוא סוכר נדיר בשם D-Psicose שהינו סוכר טבעי הנמצא בכמויות מאוד נמוכות בצמחים מסוימים. הוא בעל תכונות מאוד דומות לסוכר רגיל אך הוא איננו מעלה רמות סוכר ואינסולין בדם .למרות הכל כיום אין תהליך ייצור מסחרי של אותו סוכר בגלל עלויות ייצור גבוהות. הרעיון של זיו מתכוון לפתור את הבעיה הזו בשיטות ביולוגיות על ידי ייצור טבעי, כלכלי ובקנה מידה תעשייתי של סוכרים נדירים דוגמת D-Psicose. זיו הוא דוקטורנט במחלקה למדעים ביומולקולריים במכון ויצמן למדע.

הזוכים הנוספים

קופסאות מדע לילדים, רעות רן

הרעיון של רעות הוא לבנות רשת בין-לאומית של ילדים שלומדים ביחד בעזרת קופסאות מדע ורשת חברתית מקוונת

איתור לא פולשני של שבץ, יואב קן - תור

קבוצת Brainwatch מפתחת מכשיר שמסוגל לנטר את גודל וצורת האישון באופן רציף ובכך יזהה חשד מוקדם לשבץ. הצוות של יואב השלים בהצלחה ניסוי קליני על 40 מטופלים והם מתכננים להביא את הטכנולוגיה לשוק בשנים הקרובות.

שר המדע והטכנולוגיה אופיר אקוניס:

"הסטודנטים והחוקרים הצעירים שהציגו היום הם דור העתיד של המדע והחדשנות הישראליים. הרעיונות שהוצגו יכולים יום אחד לשנות את העולם ולהמשיך את ההשפעה האדירה של המדע הישראלי בכל מקום".




להצטרפות לוואטסאפ חדשות רחובות דילים וקופונים חמים בוואטסאפ – הצטרפו עכשיו!


באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה