הידעתם? בשטחי גני הילדים ובתי הספר ישנם כ - 4800 עצים וגם הם עברו טיפול והכנה לקראת תחילת הלימודים
ההמלצות המקצועיות מיושמות על ידי האגף בחודשי הקיץ לקראת פתיחת שנת הלימודים. עצים מסוימים שהתגלו כמסוכנים ולא ניתן לטפל בהם בצורה אחרת נכרתו, לאחר קבלת רישיונות כריתה כחוק. עצים היסטוריים, ותיקים וייחודיים קיבלו טיפולים ספציפיים המותאמים להם וכוללים פעולות מורכבות ומתקדמות כאורתופדיה, תמיכת ענפים, גיזום מבוקר, טיפול בחומרי חיטוי כנגד מחלות ומזיקים ועוד.

בעיר רחובות עשרות אלפי עצים ותיקים וצעירים מסוגים שונים, באתרים שונים, חלקם היסטוריים, וחלקם חדשים. עצים רבים ממוקמים במוסדות חינוך – גני ילדים ובתי ספר ברחבי העיר.
מדי שנה, במהלך החודשים אפריל – מאי, אגף הגנים ועיצוב הסביבה עורך סקר אגרונומי מפורט של העצים בכל מוסדות החינוך העירוניים בעיר, המתאר את מצב העצים.
ההמלצות המקצועיות מיושמות על ידי האגף בחודשי הקיץ לקראת פתיחת שנת הלימודים. עצים מסוימים שהתגלו כמסוכנים ולא ניתן לטפל בהם בצורה אחרת נכרתו, לאחר קבלת רישיונות כריתה כחוק. עצים היסטוריים, ותיקים וייחודיים קיבלו טיפולים ספציפיים המותאמים להם וכוללים פעולות מורכבות ומתקדמות כאורתופדיה, תמיכת ענפים, גיזום מבוקר, טיפול בחומרי חיטוי כנגד מחלות ומזיקים ועוד.
במהלך חופשת הקיץ יישמו באגף הגנים את ההמלצות המקצועיות וביצעו גיזום, וטיפול מקצועי בעצים שנזקקו לכך, וכעת – גם העצים במוסדות החינוך מוכנים לבואם של הילדים, לקראת פתיחת שנת הלימודים.
יוסי כפיר, מנהל אגף הגנים ועיצוב הסביבה:
"בשבועות האחרונים עסקנו ביישום המלצות סקר העצים במוסדות החינוך בעיר, מתוך כוונה שילדי הגנים ותלמידי בתי הספר יגיעו למוסדות חינוך בטוחים ככל הניתן. שימור עצים וטיפול בסביבה הינם חלק ממארג עירוני בריא ומקיים, וכן משמירה על בטיחות סביבת הלימודים".
להצטרפות לוואטסאפ חדשות רחובות דילים וקופונים חמים בוואטסאפ – הצטרפו עכשיו!
באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה
- אורחכל הכבוד על זה שעשיתם את החובה חעשות....אין מה להתהדר בזה שעשיתם את העבודה שהייתם חייבים לעשות29.08.18 20:38 תגובה
- אורחחתיכת נקניק, כל כך קשה לך להוציא מילה טובה כשמגיע ? דבר נוסף: יכולת הביטוי שלך לא מי יודע כמה.31.08.18 00:31 תגובה
- אורחיוסי כפיר שכונות מוזנחות רק שתדע את האמת..העצים מפריעים להולכי הרגל ולסביבה ולנוף בכלל כל העצים כן יוסי כל השכונות.29.08.18 20:59 תגובה
- אורחאני גם חושבת שבשכונות הוותיקות ברחובות ישנם עצים הפולשים מבתים פרטיים לכיוון המדרכות ומפריעות להולכי הרגל ומסכנות את בטיחותם. בנוסף, עצים וגדר חי מחייב גיזום מידי פעם אחרת זה ניראה כמו בג'ונגל. אם כל תושב ידאג לטפח את החצר שלו ותושבים ישמרו על ניקיון הסביבה אז רחובות תיראה הרבה יותר טוב.29.08.18 21:31 תגובה
- אורחאת תמימה......29.08.18 23:29 תגובה

מנסה לטעון שוב
הצטרפו אלינו!
הצטרפו לקבוצות הוואטסאפ שלנו:
אפליקציה בחנות האפליקציות: