הקטן
הגדל
היפוך צבעים
עכבר גדול
בהירות
ניגודיות
הדגשת כותרות
גווני אפור
בטל שינויים

13 צעירים בעלי צרכים מיוחדים מרחובות המסיימים שנת שירות לאומי קבלו תעודות הוקרה בטקס חגיגי מיוחד שנערך לרגל סיום שנת השירות.

בטקס חולקו תעודות ל150 צעירים ברחבי הארץ שבצעו את שנת השירות שלהם במסגרת תוכנית "פסיפס" המופעלת על ידי עמותת אלווין ישראל ועמותות השירות לאומי "שלומית" ו"עמינדב".

חנה קקיאשוילי
קרדיט צילום: מאיר גולדשטיין
קרדיט צילום: מאיר גולדשטיין

ביום רביעי (1.8) הוענקו תעודות הוקרה לכ-150 צעירים עם מוגבלות שעתידים לסיים השנה את השירות הלאומי שביצעו בהתנדבות בהדרכת תוכנית פסיפס" המופעלת על ידי עמותת אלווין ישראל ובהובלת עמותות השירות הלאומי שלומית ועמינדב. יום ההוקרה שהתקיים בבית ציוני אמריקה הופק השנה לראשונה על ידי הצעירים עצמם וכלל הופעה של "שלישית טוטאלוס" מתאטרון הפרינג' באר שבע, אמן החושים "הג'וקר" והזמרת ליה קרדוניס שלוותה על ידי הגיטריסט צחי קניבסקי.


בין מקבלי תעודות ההוקרה היו גם 13 מתנדבים מהעיר רחובות שקבלו תעודות הוקרה על פעילותם למען החברה.



בנוסף הושקה תערוכת צילומים בשם "פרספקטיבה" הכללה עשרות תמונות שצולמו על ידי מתנדבי עמותת שלומית ועמותת עמינדב אשר השתתפו בסדנאות הפוטותרפיה שהובילה דבורה אדר במסגרת ימי ההכשרה של תוכנית "פסיפס"- עמותת אלווין ישראל.

בסיום האירוע העניק מנכ"ל אלווין ישראל מגן הוקרה לשר-שלום ג'רבי- מנכ"ל הרשות לשירות לאומי-אזרחי שמסיים את תפקידו בקרוב וזאת לאחר 8 שנים.


נחמה ריבלין, אשת נשיא המדינה:

"השירות הלאומי מאפשר לכולם להיות חלק בלתי נפרד מהחברה ומהקהילה הישראלית. הוא איננו חובה, אבל בעיניי הוא זכות. מי שבוחר להתנדב, לשרת את החברה הישראלית ולהשתלב בקהילה עושה את החברה שלנו למקום טוב יותר"

שר שלום ג'רבי, מנכ"ל הרשות לשירות לאומי- אזרחי:

"בשירות הלאומי-אזרחי משרתים כיום קרוב ל-18,000 מתנדבים ומתנדבות, המגיעים מכלל המגזרים והקבוצות מהפסיפס של החברה הישראלית: יהודים ובני מיעוטים, דתיים, חילונים וחרדים, בנות ובנים, צעירים מרקע של סיכון ומצוקה וצעירים עם צרכים מיוחדים.רשות השירות הלאומי-אזרחי הציבה כיעד מרכזי את שיפור מעמדם הציבורי של המתנדבים, תוך השוואת תנאיהם וההטבות הניתנות להם, לאלה הניתנות לחיילים עורפיים בצה"ל.... אני משוכנע כי אתם המתנדבים תורמים לא פחות מכל חייל וחיילת. לאחר שהבטתם אחורה בסיפוק על חלקכם בתרומה לחברה ולמדינה בשירות הלאומי, כעת נותר להביט קדימה ולבחון את היעדים הבאים אליהם תגיעו ובהם תממשו את יכולותיכם. יש כאן צוות נפלא העומד לרשותכם והאחריות שלכם כעת היא להיעזר בו ככל האפשר, על מנת לכבוש בהצלחה גם את היעדים הבאים".


דוד מרקו- מנכ"ל עמותת אלווין ישראל שהינה הגוף שמלווה את עמותת שלומית ועמינדב אמר:

"אין ספק שהמדינה לקחה על עצמה בעשור האחרון כמשימה לשלב כמה שיותר צעירים עם מוגבלות בשירות הלאומי ואנו שמחים להיות חלק משמעותי מכך. הצעירים המתנדבים בשירות הלאומי יוצאים לחברה הישראלית הרבה יותר מחוזקים ומשתלבים בצורה משמעותית יותר בעולם העבודה, השכלה והופכים לחלק בלתי נפרד מהקהילה שגם יוצאת נשכרת מכך".






להצטרפות לוואטסאפ חדשות רחובות דילים וקופונים חמים בוואטסאפ – הצטרפו עכשיו!


באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה