הקטן
הגדל
היפוך צבעים
עכבר גדול
בהירות
ניגודיות
הדגשת כותרות
גווני אפור
בטל שינויים

השמאי הממשלתי: בניגוד למגמה הארצית של עליית מחירי הדירות - רחובות היא העיר היחידה בה המחירים לא השתנו! מחירי הדירות נשארו קבועים - לא התקיימה עליה ולא ירידה.

בניגוד לטענת השמאי הממשלתי כי מחירי הדירות נשארו קבועים, מנתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, שהתפרסמו בתוך הנתונים למדד המחירים לצרכן, חלה ירידה במחירי הדירות.

נועה דורון


רחובות (וגם חיפה) היא העיר היחידה בה מחירי הדירות לא השתנו - לא עלו ולא ירדו. 
זוהי מגמה יוצאת דופן בשהוואה למימד הארצי, בו ישנה מגמה של עליית מחירים!
הנתון הוא בהשוואה לרבעון הקודם השנה. 

השמאי הממשלתי מפרסם כל רבעון, כ-3 חודשים, את התנודות בשוק הנדל"ן. הסקירה מבוססת על מחירן של דירות 4 חדרים חדשות ודירות יד שניה ב-16 הערים הגדולות בישראל.
הסקירה היא בהשוואה לנתונים בתקופה המקבילה בשנה הקודמת ובהשוואה לשלושת החודשים הקודמים (הרבעון הקודם).
על פי סקירת השמאי הממשלתי בשלושת החודשים האחרונים חלה עליה של כ-7% במחירי הדירות לעומת השנה שעברה, כאשר
בהשוואה לרבעון הקודם השינוי הוא 0%. (מגמה זהה קיימת בבנוסף בחיפה) מחיר דירת 4 חדרים ממוצעת ברחובות היא 1,531,000.

מלבד המגמות של השתנות המחירים בתקופות הזמן השונות , נצפתה רמת שונות מחירים אופיינית בכל עיר, שמבטאת את ההבדלים הקיימים ברמות הביקוש באזורים השונים בעיר.

הפערים של מחירי הדירות (סטיית התקן) בין השכונות השונות ברחובות עומדים על 11%.

ממצאי השמאי הממשלתי בנוגע לעיר רחובות:
נתון -שינוי -
מחיר דירה ממוצע (חדשה/ישנה) 4 חדרים.1,531,000.
שינוי המחיר מהרבעון הקודם.0%+.
שינוי המחיר מהשנה הקודמת.7%+.

להלן ממצאי השמאי הממשלתי בנתונים הארציים לגבי 16 הערים הגדולות  






להצטרפות לוואטסאפ חדשות רחובות דילים וקופונים חמים בוואטסאפ – הצטרפו עכשיו!


באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה