הקטן
הגדל
היפוך צבעים
עכבר גדול
בהירות
ניגודיות
הדגשת כותרות
גווני אפור
בטל שינויים

ביום העצמאות, ה-12.5 יפתח אתר המורשת מכון איילון ברחובות, לקהל הרחב, ללא עלות

שלי ברגיג



זו השנה השישית שמשרד התרבות והספורט בשיתוף המועצה לשימור אתרי מורשת, פותחים את אתרי המורשת לקהל הרחב, ללא עלות, כחלק מחגיגות יום העצמאות. מדי שנה אלפי משפחות, זוגות ובודדים, שעבורם אתרי המורשת הם חלק בלתי נפרד מיום העצמאות, מקפידים להירשם לביקור באתרים מבעוד מועד. השנה, האתרים יהיו פתוחים ברחבי הארץ  ביום העצמאות לזמן מוגבל, בשל עומס פונים, מבקרים שלא יירשמו מראש לא יוכלו לבקרם.  

להבטחת המקום באתר מומלץ להירשם מראש, ישירות באתר עצמו.
ביום העצמאות, יום חמישי ה-12.5, בשעות 09:00-16:00, יפתח אתר המורשת מכון איילון, לציבור הרחב, ללא עלות. הסיור האחרון יתקיים בשעה  15:00 וייערך כשעה (יש לתאם את הסיור מראש לכל מספר מבקרים),  תיאום בטלפון:  08-9406552

קצת על מכון איילון
 סיפורו של מכון איילון הוא פרשיה עלומה, שהתרחשה בשנים 1945- 1948 בין תום מלחמת העולם השנייה ועד הקמת מדינת ישראל. תחת עינם הפקוחה של הבריטים, ששלטו בארץ, הקים ארגון ה"הגנה" מפעל תת-קרקעי לייצור כדורים לתת-מקלע "סטן" בגבעת הקיבוצים, בצפונה של העיר רחובות, בסוף שנת 1945.
 
כינוי הסתר של המפעל, בפי אנשי ההגנה, היה "מכון איילון". המכון התת-קרקעי, ששטחו היה כ - 250 מ"ר, כוסה בשכבת אדמה בעובי של כ - 4 מ'. שני פתחיו הוסוו על ידי מבנה מכבסה ומאפיה.

מכון איילון היה המפעל הגדול של תעש במחתרת, ובו יצרו יותר משני מיליון כדורי 9 מילימטר לתת-מקלע "סטן" תוצרת תעש. לאחר הקמת המדינה הועברו מכונות הייצור למפעלי התעשייה הצבאית ברחבי הארץ.
 



 
 
 

 

להצטרפות לוואטסאפ חדשות רחובות דילים וקופונים חמים בוואטסאפ – הצטרפו עכשיו!


באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה