המדריך מלא לאירועי יום העצמאות ברחובות! עדי הימלבוי, שלומי שבת, נסרין, מתן לוי, ירון אילן, סיור עצמאות של ד"ר דני בר-מעוז ופעילויות החג בגן המדע ומכון איילון

ערב יום העצמאות
יום העצמאות ה-77 למדינת ישראל -עיריית רחובות והחברה העירונית נערכות לקיים אירוע ססגוני, שיביא שמחה לתושבות והתושבים בתוך תקופה מורכבת של מלחמה מתמשכת. זאת לצד החלטה על ביטול מופע הזיקוקים, מתוך התחשבות בהלומי קרב ובפוסט טראומטיים.
פארק המייסדים
על הבמה המרכזית בפארק המייסדים, בהנחייתה של השחקנית עדי הימלבלוי, יתארחו אמניות ואמנים מהשורה הראשונה. את הערב יפתח אמן הילדים האהוב פיקו, שישמח את ילדות וילדי העיר במופע מלא קסם ושמחה. לאחריו תופיע עדן גולן, זוכת העונה העשירית של "הכוכב הבא לאירוויזיון" ונציגת ישראל לאירוויזיון 2024, שתבצע את שיריה המרגשים. מיד אחריה יופיע אבי ווסה, חבר להקת "הפרויקט של עידן רייכל", יחד עם להקתו, בביצועים מרגשים של מוסיקה אתיופית מודרנית. אחריו יעלה לבמה הזמר מתן לוי, תושב העיר, גם הוא בוגר "הכוכב הבא", שירגש את הקהל עם שיריו וקולו הייחודי. בשיאו של הערב יעלה הזמר שלומי שבת, אחד הקולות הגדולים והאהובים בישראל, להופעה מיוחדת. לקראת סיום הערב, הדי-ג'יי איתי גלו ואמן הנוער ליעד מאיר יקפיצו את הקהל במופע אנרגטי וסוחף במיוחד.
היכל התרבות
לחובבי הזמר העברי, יתקיים בהיכל התרבות מופע מרגש בשם "פנינים של זהב", המחזיר את אהבת הקהל לקלאסיקות הישראליות הגדולות. במופע תשתתף הזמרת שרי, שתבצע את להיטיה הידועים "דם חם", "לעולם בעקבות השמש" ועוד. לצידה יופיע השחקן והזמר מתי סרי עם ביצועים לשירים אהובים שהפכו לנכסי צאן ברזל. בנוסף, יובילו את המופע הזמרים מאיה לוי וגיא ברכה, בניהולו המוסיקלי של אופיר שמעוני, במגוון שירי ארץ ישראל יפים ומרגשים.
הכניסה למופע הינה בעלות סמלית של 19 ₪, וניתן לרכוש כרטיסים דרך אתר בית העם רחובות – היכל התרבות העירוני. הרכישה מוגבלת ל-2 כרטיסים בלבד. לרכישת כרטיסים לחצו כאן >> did.li/GBxgT
צומת הרחובות הרצל-הרשנזון,
במת הזמר הים-תיכוני תמוקם בצומת הרחובות הרצל-הרשנזון, ותארח מופע בסגנון תוכנית האירוח "עושים שמח" בהנחיית ירון אילן. על הבמה יופיעו מיטב אמני הז'אנר, בהם איציק שמלי, עמוס אלגלי, תאיר שדה, מורן קריטי, לירון ציוני וגיא יהוד. את האירוע תנעל הופעתה של הזמרת נסרין קדרי, שתעניק לקהל חוויה מוסיקלית עוצמתית ומרגשת בקולה הייחודי.
פינת הרחובות הרצל וברנר
במת הזמר החסידי, שתמוקם בפינת הרחובות הרצל וברנר, תציע לקהל מופעים מיוחדים של אמנים מובילים במוזיקה החסידית: אלישע בירנבוים, רועי ידיד ולהקתו, הפייטן יוסי מדר, אריאל קנדבי ויונתן מלכה. את הערב ינחה ליאור ניצן, שילווה את הקהל בערב מלא רגש וניגונים מסורתיים.
חניון פארק המייסדים
במה למוסיקה ותרבות הקהילה האתיופית, תמוקם בחניון פארק המייסדים, ותארח את להקת אינסרה, המונה כ-20 אמניות ואמנים – זמרים, נגנים ורקדנים. הלהקה תבצע מופע מוסיקה, מחול ושירה אתיופית אותנטית, שתעניק לקהל חוויה מרתקת המחברת בין עבר להווה.
רוקדים עצמאות ברחובות
לצד הבמות, המוזיקה וההופעות – לילה מלא קצב, שמחה וריקוד ישראלי כמו שרק ברחובות יודעים
בהובלת המרקידים האהובים: כרמית שימקו דה קלו ואיציק בן דהן.
30.4 | רביעי | 21:00–01:00
היכל הספורט ע"ש אוסי וזוהר
לניווט באמצעות אפליקציית וויז לחצו: did.li/s3mOf
הכניסה חופשית
יום העצמאות 1.5.25
המושבה רחובות במלחמת העצמאות
סיור מורשת חגיגי ביום העצמאות בהדרכת ההיסטוריון ד"ר דני בר-מעוז
נצא למסע בעקבות תולדות העיר רחובות בימי מלחמת העצמאות ונשחזר את הימים שבין כ״ט בנובמבר 1947 ועד תום מלחמת העצמאות.
נסייר בתחנת המשטרה שנבנתה בימי המנדט הבריטי, נעבור בזירת ההפצצות של חיל האוויר המצרי ברחוב הרצל, נעצור ליד עץ האקליפטוס החרוך, ונסיים בפארק המייסדים, במפגן חטיבת ״גבעתי״.
יום העצמאות 1.5 | ג' באייר | יום חמישי | 12:00-10:00
הסיור ללא עלות. מספר המקומות מוגבל!
שימו לב, נק' המפגש ליציאה לסיור תינתן לנרשמות ולנרשמים בלבד בסמוך למועד הסיור.
לפרטים נוספים והרשמה https://www.ironit-rehovot.co.il/events/287/
חוגגים עצמאות בגבעת הקיבוצים – מכון איילון, רחובות
יום חמישי, ג’ באייר תשפ”ה, 1 במאי 2025
בין השעות 13:00-10:00, משך כל סיור כשעה
סיפורו של מכון איילון הוא פרשיה עלומה, שהתרחשה בשנים 1948-1945 בין תום מלחמת העולם השנייה ועד הקמת מדינת ישראל. תחת עינם הפקוחה של הבריטים, ששלטו בארץ, הקים ארגון ה”הגנה” מפעל תת-קרקעי לייצור כדורים לתת מקלע “סטן” בגבעת הקיבוצים, בצפונה של העיר רחובות, בסוף שנת 1945.
כינוי הסתר של המפעל, בפי אנשי ההגנה, היה “מכון איילון”. בבניית המכון והפעלתו השתתפו אנשי קבוצת הצופים א’, שעברו לגבעת – הקיבוצים ואנשי התעשייה הצבאית במחתרת. במהלך שנת 1947, הצטרפו אליהם הכשרת הפלמ”ח מחפצי-בה וחברים מקבוצת “הבונים”.
המכון התת-קרקעי, ששטחו היה כ-250 מ”ר, כוסה בשכבת אדמה בעובי של כ-4 מ’. שני פתחיו הוסוו על ידי מבנה מכבסה ומאפיה. מעל המכון וסביבו הוקמו מבני מגורים, חדר-אוכל, רפת וגן ירק – קיבוץ תמים למראה.
המכונות לייצור כדורים נרכשו בפולין ע”י “ההגנה”, והוברחו בדרכי סתר לבירות ומשם לארץ ישראל, סיפור בלשי בפני עצמו.
מכון איילון היה המפעל הגדול של תעש במחתרת, ובו ייצרו יותר משני מיליון כדורי 9 מילימטר לתת מקלע “סטן” תוצרת תעש. לאחר קום המדינה הועברו מכונות הייצור למפעלי התעשייה הצבאית ברחבי הארץ.
אנשי קבוצת הצופים א’ עלו על הקרקע והקימו את קיבוץ מעגן מיכאל, ליד קיסריה.
הסיורים בתאום מראש בלבד!
לתיאום בטלפון: 08-9406552 שלוחה 1 במייל: noga@shimur.org.il
הסיור מומלץ לילדים מגיל 10 ומעלה
להצטרפות לוואטסאפ חדשות רחובות דילים וקופונים חמים בוואטסאפ – הצטרפו עכשיו!
באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה
מנסה לטעון שוב
הצטרפו אלינו!
הצטרפו לקבוצות הוואטסאפ שלנו:
אפליקציה בחנות האפליקציות:
אין עדיין תגובות
אפשר להתחיל את הדיון עם תגובה ראשונה.