מתן דיל, קורא למ"מ השר לביטחון לאומי למנוע את הקיצוץ בתקציב הרשות הארצית לביטחון קהילתי שיביא לפגיעה ישירה בביטחון התושבים ובחוסן החברתי של מדינת ישראל

"המשמעות של קיצוץ 150 מיליון ש"ח מתקציב הרשות הארצית לביטחון קהילתי – מהווה פגיעה ישירה בביטחון התושבים ובחוסן החברתי של מדינת ישראל" – כך כתב השבוע ראש עיריית רחובות, מתן דיל, למ"מ השר לביטחון לאומי, ח"כ חיים כץ. זאת בעקבות הפרסום אודות כוונתו של המשרד לביטחון לאומי לבצע מהלך התייעלות בהיקף של כמיליארד שקלים בכלל גופי המשרד (משטרה, שב"ס, כב"א), אשר תכלול גם את צמצום הפעילות ברשות.
"אני פונה אליך מתוך דאגה עמוקה", פתח דיל. "מדובר במהלך שצפוי לפגוע אנושות ביכולתנו להמשיך ולספק מענים חיוניים לתושבים במגוון רחב של תחומים. פעילות צוותי מוגנות, המסייעים לנוער בסיכון ולמשפחותיהם, עלולה להצטמצם משמעותית, סדנאות חינוך והסברה למניעת התמכרויות ואלימות בבתי הספר - אשר הצילו נערים ונערות מהתדרדרות מסוכנת - עלולות להיפסק, והיכולת שלנו לתמוך במכורים בתהליכי שיקום וללוות את משפחותיהם תיפגע קשות".
"העשייה שלנו חוצה מגזרים, מחברת בין קהילות, מונעת הידרדרות למצבי סיכון ומעניקה פתרונות משמעותיים בזמן אמת. בכל מקום שבו יש צורך – אנחנו שם, עם מענה מיידי ואפקטיבי", פירט דיל. "פרויקט 'מקלטים מוארים', שהעניק עוגן חברתי וקהילתי לאלפי משפחות בזמן חירום, עלול להיעלם, והתמיכה במשפחות חיילי המילואים תיפגע אנושות. הפעילות הקהילתית המחברת בין מגזרים, מונעת פילוג חברתי ומחזקת את תחושת הביטחון – תיסוג לאחור".
במקביל לשליחת המכתב, שוחח דיל פעמיים באריכות רבה עם כץ. במהלך השיחות, פירט את החשיבות הקריטית של הרשות לביטחון קהילתי בעיר, והדגיש כי קיצוץ התקציב יהווה פגיעה חמורה בתושבות ובתושבים ובמענה הניתן להם. בתום השיחות, סיכם דיל עם כץ כי תקציב הרשות לביטחון קהילתי ברחובות לא ייפגע בטרם יבקר כץ בעיר, וילמד מקרוב את הפעילות ההכרחית של הרשות.
עוד הדגיש דיל כי ימשיך להיאבק בכל האמצעים כדי למנוע את הפגיעה בתקציב. "הרשות ברחובות פועלת עם צוות מצומצם של כ-20 עובדים בלבד, אשר מנהלים עשרות רבות של פרויקטים קהילתיים שונים. תקציב הפעילות והשכר של הרשות ברחובות עומד על כ-3 מיליון ש"ח בשנה, כאשר 1.2 מיליון ש"ח מגיעים מהעירייה ו-1.8 מיליון ש"ח מתקציב המשרד. השותפות הזו בין הרשות המקומית למשרד מאפשרת לנו למנף משאבים ולהעניק שירותים חיוניים לאלפי תושבים בעיר".
"קיצוץ כה דרמטי אינו רק קיצוץ תקציבי – הוא מהווה פגיעה ישירה באמון הציבור ברשויות", סיכם דיל. "ביטחון קהילתי הוא עמוד תווך של חברה חזקה ויציבה. אני מקווה שנוכל למצוא יחד פתרון שימנע את הפגיעה האנושה באוכלוסיות רבות, וישמור על הרשת הביטחונית-קהילתית שעמלנו רבות לבנות".
להצטרפות לוואטסאפ חדשות רחובות דילים וקופונים חמים בוואטסאפ – הצטרפו עכשיו!
באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה
- אורחמתן מתי נשמע ממך חדשות שהתחלת לרבד כבישים, ששיפרת את רמת הנקיון בעיר? שהקמת פארקים חדשים לפיקניקים בעיר, שהקמת איזה אגם חדש, שהחלטת להרחיב כבישים? רק חארטות שומעים??20.03.25 00:35 תגובה

מנסה לטעון שוב
הצטרפו אלינו!
הצטרפו לקבוצות הוואטסאפ שלנו:
אפליקציה בחנות האפליקציות: