הקטן
הגדל
היפוך צבעים
עכבר גדול
בהירות
ניגודיות
הדגשת כותרות
גווני אפור
בטל שינויים

לא להאמין!!!... תלמידי בית הספר שפרינצק בנו חללית מחקר אשר שוגרה על גבי בלון הליום לגובה 30 ק"מ... שירלי פנחסי, מדענית והורה בבית הספר הייתה ממובילי הפרוייקט... צפו בסרטון השיגור

אבי בר
סרטון השיגור

בתום חודשיים של הכנות הגיע לשיאו פרוייקט החקר המאתגר של תלמידי כיתות ו' בבית הספר שפרינצק. הפרוייקט התמקד בשיגור חללית מחקר נישאת על גבי בלון הליום, ששוגרה ממעגן- מיכאל, הגיעה לגובה של כ-30 ק"מ ונחתה לאחר כ שעתיים וחצי בשדות מושב היוגב בעמק יזרעאל.
החללית תוכננה ונבנתה על ידי התלמידים וכללה מעבדה דיגיטאלית מרובת חיישנים וכן מכשירי GPS ומצלמה, אשר אפשרו למדענים הצעירים לחקור את סף החלל בקצה האטמוספרה ולעקוב אחרי מסלול ההמראה והנחיתה שלה.

אוסנת אור-שי, מנהלת ביה"ס היסודי ע"ש שפרינצק, אמרה
"ביוזמת הורי בית הספר הוצע לשלב את פרויקט החללית בלימודי המדעים בהובלת רכזת המדעים דנה סמאג'ה. שיגור החללית מהווה הישג משמעותי לכל תלמידי ביה"ס ולתלמידי כיתות ו' בפרט, אשר למדו מדעים באופן חווייתי ועתיר למידה מודרנית וחדשנית.".



תלמידי השכבה חולקו לקבוצות עבודה בהם צוות מחקר, צוות בניית החללית, צוות מטאורולגיה וניווט וצוות איתור. התלמידים למדו והפעילו תוכנות חיזוי מזג-אוויר ומטאורולוגיה, בדקו וניסו מכשירי GPS, וכן למדו להפעיל את מעבדת החיישנים הדיגיטלית של בית הספר. בנוסף, לאורך כל תקופת הפרויקט, התלמידים הציגו את התוצרים בפני תלמידי בית הספר, תיעדו וצילמו את התהליך מתחילתו ועד סופו.


"ההתלהבות של הילדים והרצינות שבה הם עבדו בפרויקט היא מדהימה. הם ערכו סיעור מוחות, תכננו וביצעו ניסויים מקדימים ובדיקות והרבו בלמידה מדעית וטכנולוגית.", אמר שי קפלן, יו"ר ועד ההורים. " הראנו לילדים שללמוד ולעשות מדע זה גם מעניין וגם כיף גדול" הוסיפה שירלי פנחסי, מדענית והורה בבית הספר וממובילי הפרוייקט.

פרויקט החללית התנהל בהובלת צוות של כ 15 הורים מתנדבים ובשיתוף מלא עם רכזת מדעים בבית הספר וההנהלה. ההורים הדריכו את צוותי העבודה השונים וסייעו לתלמידים לתכנן ולהוציא לפועל את שיגור החללית.
יום השיגור היה מרגש ולווה בהמתנה דרוכה לחזרתה של החללית וחידוש הקשר עם נחיתתה.
"אנו מסיימים את הפרויקט בסיפוק גדול שתלמידי שפרינצק נגעו בחלל. אני מאמינה כי כל אחד ואחת מתלמדינו, יצא מחוזק היום עם האמונה שהשמיים הם לא הגבול", סיכמה אוסנת אור-שי.

 


להצטרפות לוואטסאפ חדשות רחובות דילים וקופונים חמים בוואטסאפ – הצטרפו עכשיו!


באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה