ראש האופוזיציה בעיריית רחובות, יניב מרקוביץ׳, העלה הצעה לסדר בנושא פרויקט "מהיר לעיר" והקו הכחול, אשר עתיד לשנות את פני רחוב הרצל והרחובות הסמוכים לו. מרקוביץ׳ מבקש שמועצת העיר תאשר את התוכנית המפורטת של הפרויקט, כולל אופיו התחבורתי של רחוב הרצל ודרכי הגישה אליו.
לטענת יניב מרקוביץ' עוד בקדנציה הקודמת היו מחלוקות בעת אישור הסכם הגג ואחת המחלוקות המרכזיות בעת אישור ההסכם היתה האם הרחוב יהפוך לרחוב תחבורה ציבורית ( רת״צ) או רחוב בו יהיה נתיב תחבורה ציבורית ( נת״צ).
בישיבת מועצת העיר ביוני 2022 הוחלט לאשר את הפרויקט ואת הסכם העקרונות בין עיריית רחובות לנתיבי איילון, תוך התחייבות לשיתוף הציבור ולדיון בתוכנית המפורטת בוועדת התחבורה. עם זאת, מרקוביץ׳ מציין כי לא התקבלו תשובות ברורות לגבי אופיו הסופי של רחוב הרצל לאחר סיום העבודות.
לדבריו, ההחלטה להפוך את הרחוב לנתיב תחבורה ציבורית בלבד עלולה לפגוע בסוחרים ובפעילות המסחרית ברחוב. הוא מדגיש את הצורך במעורבות חברי המועצה בקבלת ההחלטות כדי לשקף את רצון התושבים והסוחרים בעיר.
מרקוביץ׳ מציע שמועצת העיר תאשר את המתווה הסופי של הפרויקט, החל משכונת שעריים ועד לפארק המדע, כדי להבטיח שההחלטות יתקבלו על ידי נבחרי הציבור.
הצעה לסדר: מועצת העיר תאשר את תווי הדרך הסופי של רחוב הרצל במסגרת עבודות ״מהיר לעיר״ ופרויקט הקו הכחול
חברות וחברים יקרים שלום,
כידוע לכולנו עיריית רחבות החליטה בקדנציה הקודמת להצטרף לפרויקט ״הקו הכחול״ המקודם ע״י משרד התחבורה ונתיבי איילון.
בישיבת מועצת העיר שהתקיימה ביוני 2022 הוחלט:
"מועצת העיר מאשרת פה אחד את הפרויקט "מהיר לעיר" וכן את הסכם העקרונות בין עיריית רחובות לבין נתיבי איילון. בתוכנית המפורטת יינתנו כל התשובות לשאלות שהועלו ע"י חברי המועצה, וכן להערות שיישמעו בשיתוף הציבור, שיתקיים בזמן הקרוב. התוכנית המפורטת תידון בוועדת התחבורה בראשותו של ח"מ אבי קינד, מחזיק תיק התחבורה, ולאחר מכן תוגש למועצת העיר".
לאחרונה העירייה יצאה בפרסומים נרחבים שהפרויקט עומד לצאת לדרך ברבעון השלישי השנה. אני באופן אישי חושב שהרחוב חייב להתחדש ולכן אני תמכתי לאורך כל הדרך בקידום התוכנית והרחוב אך יחד עם זאת, ישנן שאלות קשות ורבות ביחס לאופיו של הרחוב בעתיד- שעלו והיו במחלקות עוד בעת אישור הסכם העקרונות.
מאחר והעיר רחובות נכנסת לפרויקט בשלב מאוחר יחסית ניתן ללמוד ולהבין מה קרה בערים אחרות שביצעו בהן את הפרויקט של ״מהיר לעיר״ ובהן רמלה השכנה, קריית אונו , רעננה ועוד.
אמנם עיריית רחובות יצאה כרגיל בכותרות גדולות שזועקות שקיפות ושיתוף ציבור אך ניסיונותיי להבין ולראות את החתך הסופי של רחוב הרצל בסוף תקופת העבודות לא צלחו.
אחת המחלוקות המרכזיות בעת אישור ההסכם היתה האם הרחוב יהפוך לרחוב תחבורה ציבורית ( רת״צ) או רחוב בו יהיה נתיב תחבורה ציבורית ( נת״צ).
אמנם זה נשמע דומה אך המשמעות שונה באופן דרמטי!
לפי מיטב ידיעתי ( ואני מקווה שאני טועה) ההחלטה כרגע היא שבקטע הרחובות בנימין עד הנשיא הראשון הרחוב יהיה לתחבורה ציבורית בלבד ללא כניסת רכבים פרטיים בשני הכיוונים. היה והחלטה זו נכונה היא למעשה גזר דין מוות לרחוב, לסוחרים, לחנויות לבתי הקפה לרחוב שאנחנו מכירים.
מה שמתאים לערים כמו תל אביב והרצליה לא מתאים לרחובות. לכו לרחוב הרצל ברמלה ותראו מה קרה שם אחרי העבודות, סעו לרחוב לוי אשכול בקרית אונו. אני לא מדבר על תקופת העבודות אלא על היום שאחרי סיום העבודות.
מאחר ומדובר בנושא מורכב ודרמטי אני חושב שחבריי המועצה חייבים להיום אלו שמחליטים על אופיו של הרחוב ולא יועצים חיצוניים או כל מיני גורמים אחרים שלא מכירים את העיר כמונו- נבחרי הציבור שלה.
אני מעלה את ההצעה הזו לסדר כדגל אדום , אסור לנו להגיע למצב בו אנחנו לא נהיה אלו שמחליטים על עתיד העיר ולכן אני מציע שמועצת העיר רחובות תאשר את המתווה הסופי של ״מהיר לעיר״ החל משכונת שעריים ועד לפארק המדע ותשקף את רצון תושבות ותושבי העיר וסוחריה.
מועצת העיר מחליטה:
מועצת העיר רחובות, שהיא משקפת את כלל תושבות ותושבי העיר, תאשר את התכנית המפורטת של ״מהיר לעיר״ ברחובות לרבות את אופיו התחבורתי של רחוב הרצל ודרכי הגישה אליו.
בברכה,
יניב מרקוביץ׳,
ראש האופוזיציה
באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה