המל"ג אישרה פתיחת שני בתי ספר חדשים לרפואה באוניברסיטת חיפה ובמכון ויצמן
המועצה להשכלה גבוהה (מל"ג) אישרה היום (ג') הקמת שני בתי ספר חדשים לרפואה. מדובר בצעד חסר תקדים, שמטרתו לתת מענה למחסור החמור ברופאים, להפחית את מספר הישראלים הנאלצים ללמוד רפואה בחו"ל ולבסס את מעמדה של ישראל כמדינה מובילה בהכשרת רופאים.
בית הספר לרפואה של אוניברסיטת חיפה ע״ש הרטה ופול עמיר ייפתח בשנת הלימודים תשפ״ו. תוכנית הלימודים תפעל במתכונת שש-שנתית (M.D.) שתכשיר רופאים במרכז הרפואי כרמל ובמוסדות רפואיים נוספים בצפון - צעד משמעותי לחיזוק הרפואה בפריפריה.
במקביל, מכון ויצמן למדע ישיק תכנית חדשנית להכשרת רופאים-חוקרים (M.D./Ph.D.) המשלבת לימודי רפואה עם מחקר מתקדם. ההכשרה תתקיים בבתי החולים שיבא, רמב"ם, איכילוב ואסותא, ותספק דור חדש של רופאים בעלי יכולות קליניות ומדעיות ברמה עולמית. המהלך הוא חלק ממדיניותו של שר החינוך ויו"ר המל"ג יואב קיש, יחד עם המל"ג והות"ת לחיזוק תחום הכשרת הרופאים בישראל.
בשנה האחרונה קודמו צעדים משמעותיים בנושא: פתיחת תכנית לרפואה באוניברסיטת רייכמן, הרחבת תוכניות הלימודים בבתי הספר הקיימים, אישור הגשת תכניות לימודים בעוזר רופא, תוספת של מאות תקני הוראה לרופאים בכירים ושדרוג משמעותי של תשתיות רפואיות במוסדות האקדמיים, כולל הקמת מעבדות ומרפאות אוניברסיטאיות מתקדמות. זהו אירוע תקדימי במישור נוסף- פעם ראשונה מכריזים במל״ג, באותו היום, על אישור לפתיחת שני בתי ספר לרפואה.
שר החינוך ויו"ר המל"ג, יואב קיש: "זהו רגע מכונן להשכלה הגבוהה ולמערכת הבריאות בישראל. כבר עם כניסתי לתפקיד, הצבתי את הגדלת לימודי הרפואה בישראל כיעד לאומי, מתוך הבנה שהמחסור ברופאים הוא אחד האתגרים הקריטיים של מערכת הבריאות. במשך שנים, אלפי סטודנטים ישראלים נאלצו לצאת ללימודי רפואה בחו"ל בשל היעדר מקומות לימוד. לכן קידמתי מדיניות ברורה - כל מוסד אקדמי שיעמוד בדרישות המל"ג יוכל לפתוח בית ספר לרפואה. המהלך שאנו מובילים היום הוא ביטוי מובהק לשינוי הזה – תשתית רחבה ויציבה שתאפשר ליותר סטודנטים ללמוד רפואה בישראל ותחזק את עתידה של מערכת הבריאות הישראלית.״
יו"ר ות"ת, פרופ' יוסי מקורי:
"אישור בתי הספר החדשים הוא נדבך משמעותי בהירתמותה של הוות"ת למתן מענה לצרכים הלאומיים ברפואה – יותר סטודנטים, יותר מצוינות, פחות תלות בגורמים חיצוניים. לצד הגדלת מספר הסטודנטים, אנו משקיעים בתשתיות אקדמיות ורפואיות, בקידום מחקר חדשני וברופאים-חוקרים מן השורה הראשונה. זהו צעד אסטרטגי ארוך-טווח שישפיע לא רק על הדור הבא של הרפואה בישראל, אלא גם על איכות השירות הרפואי ועל מעמדה המדעי של ישראל. פתיחת בתי הספר החדשים תחזק את הפריפריה ותבסס את ישראל בחזית המחקר הרפואי והקליני העולמי."
נשיא מכון ויצמן למדע, פרופ׳ אלון חן: ״חינוך והכשרת דור העתיד של רופאים-חוקרים משקף את חזונו של מכון ויצמן למדע, המבקש לרתום את יכולותיו של המדע לטובת האנושות. הרופא-החוקר צפוי לפתור בעיות עבור חולים ומערכות בריאות בעזרת כלים מחקריים, חשיבה מחקרית ואיתגור מוסכמות. התוכנית ללימודי רפואה במכון ויצמן תתרום מהותית למהפכת הרפואה המותאמת אישית בישראל, תמנף את היכולות והמשאבים העומדים לרשותנו, ותעמיד את חוד החנית של מדעניות ומדעני העתיד לרשות מערכת הבריאות, האקדמיה והתעשייה הביו-רפואית במדינה".
נשיא אוניברסיטת חיפה, פרופ׳ גור אלרואי: "זהו יום היסטורי לאוניברסיטת חיפה ויום חג למדינת ישראל ובפרט לתושבי ותושבות הצפון. הזמן שחלף מאז השבעה באוקטובר, ביחד עם ההתקפות הבלתי פוסקות על העיר חיפה ועל אזור הצפון כולו, חידדו לכולנו את הצורך הדחוף בחיזוק מערך הרפואה בישראל ועד כמה זה משמעותי וחשוב להקים, דווקא, בחיפה בית ספר נוסף לרפואה. יש לנו פה הזדמנות לא רק להרחיב ולשפר את לימודי הרפואה בישראל, אלא גם להתאים אותם לצרכים המיוחדים של אזור הצפון. אני רוצה להודות לשר החינוך יואב קיש על כך שדחף וקידם את הקמת בית הספר לרפואה, ליו״ר הוועדה לתכנון ותקצוב של המל״ג פרופ׳ יוסי מקורי שסייע רבות וכן לחברי המועצה להשכלה גבוהה על שאישרו את תוכנית הלימודים שהוגשה להם".
באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה