הקליניקה למשפט ומגדר במכללה למינהל ערכה היום (שלישי) אירוע לציון יום המאבק הבינלאומי לאלימות נגד נשים, במטרה להעלות את המודעות לנושא הכאוב. האירוע כלל דוכנים אינטראקטיביים שהציגו את שביל הייסורים שעוברות נשים שחוות אלימות, וכלל מידע שימושי, זכותונים לחלוקה ומוקדי פנייה למי שזקוקות וזקוקים לסיוע.
במהלך האירוע, שהופק על ידי סטודנטיות הקליניקה, הוצגו נושאים כמו סימנים מקדימים לאלימות, אלימות כלכלית, מילולית, פיזית ומינית, ואלימות בקרב קהילת הלהט"ב. בנוסף, נחשף מייצג לזכרן של 34 הנשים שנרצחו בישראל מתחילת שנת 2024.
עו"ד מרים זלקינד, מנהלת הקליניקה למשפט ומגדר, ציינה: "אלימות נגד נשים היא מכת מדינה והתופעה רק הולכת ומחמירה בחסות המלחמה והמשבר החברתי המתהווה בעקבותיה. 34 נשים נרצחו השנה, מדובר בנתונים מזעזעים שחייבים לגרום למדינה לפעול. האירוע אליו נחשפו מאות סטודנטים וסטודנטיות נועד לשדר מסר ברור - לא נהיה אדישות לאלימות ולא ננרמל אותה. לנשים שנרצחו היו שמות והיו חיים שאנחנו נזכור ונזכיר. הנשים שסובלות עכשיו מאלימות בביתן לא לבד. ללא מיגור האלימות נגד נשים לעולם לא תהיה כאן חברה צודקת ובטוחה."
הקליניקה למשפט ומגדר במכללה למינהל פועלת לקידום שוויון מגדרי באמצעות יוזמות מדיניות וחקיקה ועשייה ענפה בקהילה. הקליניקה מורכבת מקבוצה נבחרת של סטודנטיות למשפטים העושות שימוש בכלים משפטיים מגוונים לפיתוח סוגיות חברתיות בוערות.
לסיוע ניתן לפנות למוקד הטלפוני של משרד הרווחה והביטחון החברתי שמספרו 118. כמו כן, ניתן לפנות למוקד באמצעות שליחת הודעת טקסט למספר 050-2270118 - "שיחה שקטה" בנושא אלימות במשפחה וסיוע במצבי חירום.
]]>
באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה