משרד התחבורה מבקש לדחות את תיקון החוק המסדיר את חניות כחול לבן בערי ישראל והסדרת התעריפים בין תושבי העיר לתושבי חוץ. בימים אלו פרסם משרד התחבורה את תזכיר החוק להערות הציבור בו הוא מבקש לדחות את תיקון החוק במשך שנתיים (עד ינואר 2027) ממספר סיבות:
- מלחמת חרבות ברזל הביאה לדחיית הבחירות לרשויות המקומיות ובחלק אפילו עדיין לא התקיימו הבחירות ועל כן הרשויות לא הספיקו להסדיר את הסדרי החנייה ולהכין את חוקי העזר המותאמים לתיקון החוק.
משרד התחבורה מבהיר כי הוא פועל להשלמת התקנת התקנות הקובעות אמות מידה לקביעת אזורי החנייה באופן שיביא אמות מידה אחידות לקביעת האזורים.
- מיום חקיקת התיקון ועד היום לא נעשתה היערכות מספקת על מנת שיוכל להוות שינוי : לא נעשה מספיק לשיפור הציבורית, תמריצים לשימוש בתחבורה ציבורית, פתרונות לאוכלוסיות מיוחדות ועוד.
יש לציין כי משרד התחבורה מבהיר כי בסמכותה של כל רשות מקומית לתקן את חוק העזר בתחומה בהתאם לחוק, גם לפני מועד כניסת הוראותיו לתוקף.
הסבר לחוק
כזכור בשנת 2021 קבעה ועדת הכלכלה את תיקון פקודת התעבורה כי רק רשות מקומית עם 40 אלף תושבים ומעלה תוכל להעניק חנייה חינם לתושביה אך ורק אם קבעה אזורים מוגדרים בהם תוענק ההטבה-ההטבה תהיה לתושב המתגורר באותו אזור לתושבים. על כן נתנה הועדה לרשויות 3 שנים להסדיר את הנושא כלומר עד סוף שנת 2024. רשות מקומית שלא הגדירה את אזורי החנייה לא תוכל להעניק פטור מתשלום לתושביה רק מעצם היותם תושבי הרשות אלא אם כן תסדיר זאת.
המשמעות
חנייה חינם גורפת בכל העיר לכל התושבים אסורה מינואר 2025 אלא אם כן החנייה חינם מותרת לכלל תושבי ישראל. העירייה תוכל להעניק חנייה חינם רק בתנאי שהגדירה אזורים ברחבי העיר והחנייה חינם תותר רק לתושבי אותו אזור ולא באופן גורף לכלל תושבי העיר. החוק קובע כי הבדלי התעריפים בין תושבי העיר לתושבי החוץ לא יעלו על 30%.
מדוע נקבע התיקון בחוק:
התיקון נועד לעודד את התושבים לזנוח את הרכב הפרטי ( על ידי ייקור החנייה במרחב הציבורי) לטובת אמצעי תחבורה חליפים: תחבורה ציבורית, הליכה, כלי תחבורה קלה ועוד.
באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה