החל משעות הצהריים החלה מתקפת הטילים לישראל כולל ראשון לציון בעיר ראשון לציון. תושבים רבים מתלוננים כי הם לא שמעו את האזעקות או שהאזעקה נשמעה מאוד חלש.
חשוב לציין כי מאז שנת 2019 ראשון לציון חולקה לשני אזורי התרעה (בשני האזורים זמן ההגעה למרחב המוגן הוא דקה וחצי) :
ראשון לציון - מזרח
ראשון לציון- מערב
החלוקה התבצעה על פי מיקום האזור וקרבתו לכביש 4: פיקוד העורף קבע את כביש 4 בין מחלף ראשון למחלף עין הקורא וכל מי שמתגורר מערבית לכביש 4 שייך לאזור התרעה "ראשון מערב" וכל מי שמתגורר מזרחית לכביש 4 שייך לאזור התרעה "ראשון מזרח".
בזמן אזעקת אמת פיקוד העורף בסיוע אמצעים טכנולוגיים יחליט אם להפעיל אזעקה בכל ראשון לציון או רק במערב או במזרח.
לדוגמה: אם מופעלת אזעקה באזור "ראשון לציון- מערב" האזעקה וההתרעה של פיקוד העורף תופעל באזור המערב ולא במזרח. לכן בפיקוד העורף מדגישים את החשיבות להורדת אפליקציית פיקוד העורף שמהווה צופר אישי לתושבים מאחר ודרך הטלפון מקבל התושב את ההתרעה בהתאם למיקומו הפיזי (אם אתם נמצאים בזמן האזעקה במערב אתם תקבלו את ההתרעה).
הפיצול לשני האזורים נעשה כדי להפחית את כמות ההתרעות ולוודא שאתם נכנסים למרחב המוגן רק כשבאמת צריך.
לכן חשוב לוודא כי יישומון פיקוד העורף מותקן בנייד ושירותי המיקום הפועלים כדי לקבל את ההתרעות במיקומכם.
רוצים להישאר מעודכנים על התרעות באזורים נוספים? ניתן להגדיר עד 10 אזורים נוספים כאזורי עניין וכך לקבל עדכון ביישומון על התרעות בסביבה ולדעת האם צליל האזעקה שנשמע נובע מהפעלת התרעה באזור מגוריך או שההתרעה הופעלה באזור סמוך ואינה מיועדת לך.
את אזור ההתרעה שלכם ניתן לבדוק דרך אתר פיקוד העורף https://www.oref.org.il//12481-he/Pakar.aspx
סרטון הסבר של פיקוד העורף
שאלות ותשובות בנושא
מהו אזור התרעה?
התרעות פיקוד העורף ניתנות באופן ממוקד לכל יישוב בנפרד ומופעלות רק באזורים שנשקפת בהם סכנה לאוכלוסייה. בישראל קיימים כיום כ-1,700 אזורי התרעה. במסגרת זו, לכל יישוב יש אזור התרעה מוגדר תחת שם היישוב. בנוסף, קיימות עשר ערים ברחבי הארץ פוצלו לכמה אזורי התרעה: בהן נמצאת ראשון לציון שמחולקת לראשון לציון מזרח וראשון לציון מערב.
הרבה פניות ושאלות מתקבלות במוקדים בנושא לא שמעתי את האזעקה/ האזעקה חלשה/ שמעתי פיצוצים אך לא קיבלתי התרעה או לא הייתה אזעקה:
אם יש ספק, אין ספק. בהישמע אזעקה יש להיכנס למרחב המוגן ולשהות בו 10 דקות, ללא קשר לעוצמת האזעקה. עם זאת, חשוב לדעת כי מצב שבו נשמעת אזעקה מצופרי פיקוד העורף עלול להיגרם ממספר סיבות:
ראשית, מערכות ההתרעה של פיקוד העורף סלקטיביות ומפעילות את האזעקה רק באזור בו קיימת סכנה. ייתכן שבשל סמיכות יישובים, האזעקה תישמע גם מחוץ לאזור המאוים מאחר שגלי הקול מתפשטים. לפיכך, כדאי להתבסס על אמצעי ההתרעה הזמינים בנוסף לצופרים - יישומון פיקוד העורף, רדיו, טלוויזיה, אתרי אינטרנט חדשותיים ופורטל החירום הלאומי.
שנית, שהייה בתוך מבנה תקשה על שמיעת האזעקה בשל חלונות סגורים, טלוויזיה ומזגן פועלים או הפרעות נוספות. על כן, מומלץ להיעזר באמצעי ההתרעה הנוספים הקיימים.
אם סיבות אלו נשללו, ייתכן כי מדובר בפער בכיסוי הצופרים במרחב. במקרה זה יש לדווח לרשות המקומית, שתבצע בדיקה משותפת עם פיקוד העורף.
קבלת התראות
פיקוד העורף מבקש מכלל התושבים שבנוסף להפעלת האזעקות יש להוריד את יישומון פיקוד העורף שנותן התראות בזמן אמת.
המטרה היא בכך שלתושבים יוכלו לקבל את ההתראה בזמן אמת בכל האפשרויות העומדות לרשותם:
• צופר אישי - באמצעות התקנת היישומון (אפליקציה) החדש של פיקוד העורף, שמספק התרעה אישית ומידע מציל חיים על מגוון רחב של איומים, בהתאם למיקומכם ולאזורי עניין.
• צופר ביתי - באמצעות פורטל החירום הלאומי במחשב הביתי. יש להיכנס לקישור הזה, להגדיר את מיקומכם ולהשאיר את המחשב פתוח.
• צופר ציבורי - צופרי פיקוד העורף, המוצבים באופן קבוע ביישובים בכל רחבי הארץ. הצופרים מיועדים בעיקר לשוהים מחוץ לבית. משך האזעקה שווה לפרק הזמן העומד לרשותכם בכניסה למרחב המוגן.
באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה