הקטן
הגדל
היפוך צבעים
עכבר גדול
בהירות
ניגודיות
הדגשת כותרות
גווני אפור
בטל שינויים

​505 תלמידים יחזיקו כל אחד שלט ובו מילה אחת לפי סדר המילים בסיפור שנכתב כיצירה קבוצתית בת 505 מילה * בכך ירכיבו תהלוכה שתהווה את הסיפור המטייל הראשון בישראל * הפעילות תערך ביוזמת "המרכז העולמי לעברי

מערכת האתר
צילום: I, MathKnight חלק מהזכויות שמורות לפי cc-by
צילום: I, MathKnight חלק מהזכויות שמורות לפי cc-by
את הסיפור הזה לא תקראו מתוך ספר, מחשב או טלוויזיה, כל מה שתצטרכו הוא להגיע ביום חמישי הקרוב (19.6.14) לגן המושבה ולקרוא 505 שלטים שמחזיקים 505 תלמידי בית הספר "חביב", שעל כל אחד מהם תהיה כתובה מילה אחת. יחד ולפי סדר המילים הנכון, תוכלו לקרוא את הסיפור המטייל הראשון בישראל שיתקיים ביוזמת "המרכז העולמי לעברית ראשון לציון" ובשיתוף בית הספר "חביב" לרגל שבוע הספר העברי בעיר.
את הסיפור המטייל שיפגוש בסוף במסלול את ראש העירייה, דב צור, כתבו ויצרו קבוצת "שגרירי העברית", בהנחייתן של הסופרת ריקה ברקוביץ', בת העיר ראשון לציון וטלי לקס-צור, מנהלת פעילות התוכן במרכז העולמי לעברית. הסיפור עוסק בשפה העברית, ומתאר את העברית כבת אנוש על חלומותיה ודאגותיה. להלן קטע מהסיפור: " ..."קול רוחה של השפה העברית, סיפרה לו בלחש את סיפוריה מתקופת התנ״ך עד היום. וכך סיפרה לו: "אני שפה עתיקה מאוד. העם היהודי השתמש בי תמיד, אך לא תמיד כמו שצריך. תמיד הייתי גאה שאני קיימת, שמחדשים אותי ומשתמשים באותיותיי ובמילותיי..."
קבוצת שגרירי העברית מורכבת מתלמידים ותלמידות מכתות ה' ו', מבית ספר "חביב", שנבחרו במסגרת הייחודיות הבית ספרית, כשגרירי עברית צעירים והינם פעילים מטעם "המרכז העולמי לעברית ראשון לציון". במסגרת זו מקבלים התלמידים העשרה בנושא השפה והתרבות העברית. בין היתר מארחים השגרירים הצעירים אורחים, המגיעים למרכז העברית במתחם בית הספר "חביב", ומספרים אודות המיזם העירוני-הבינלאומי, המוקם כבית לעברית כשפה וכתרבות. השגרירים גם מקבלים העשרה מעמיקה אודות מהפכת החינוך העברי שהונהגה בראשון לציון המושבה הראשונה של העלייה הראשונה, בשנת תרמ"ב, 1882. בנוסף הם חוקרים ולומדים אודות אישים, שפעלו ותרמו להחייאת השפה העברית כשפת דיבור ואודות תכנית הלימודים הראשונה שנלמדה בכל המקצועות בשפה העברית: "עברית בעברית".

אודות המרכז העולמי לעברית ראשון לציון
ביוזמת עיריית ראשון לציון מוקם מרכז מיוחד לעיסוק בלשון ובתרבות העברית. מקום שינציח את העובדה שראשון לציון היא המקום הראשון בעולם בו הוקם בית ספר עברי, בו נלמדו לראשונה כל המקצועות בעברית-"עברית בעברית".
"המרכז העולמי לעברית, ראשון לציון", יהיה מקום המוקדש לשפה העברית ולתרבות הקשורה בשפה העברית. העברית – שפתו העתיקה של העם היהודי, שהתחדשה בדורות האחרונים, בעקבות המהפכה הציונית והפכה מחדש ללשון מדוברת ולכלי ביצירה תרבותית מפוארת, היא גיבורת המקום לעברית. במקום הזה היא תהפוך מכלי תקשורת יום-יומי למושא העומד בפני עצמו; מושא להתבוננות, השתאות, לימוד, היכרות מעמיקה, מחקר, משחק ויצירה.
המרכז העולמי לעברית ראשון לציון, מוקם במתחם בית הספר "חביב"- בית הספר העברי הראשון בארץ ובעולם, הפעיל ברצף משנת תרמ"ו, 1886, מימי הקמתה של ראשון לציון המושבה הראשונה של העלייה הראשונה.
"המרכז העולמי לעברית ראשון לציון", נרשם כתאגיד עירוני, פועל ממטה ההקמה במתחם בית ספר "חביב" וזוכה לתמיכה ממשלתית באמצעות תכנית מורשת לאומית, שמטרתה לשמר מורשת היסטורית החשובה למדינת ישראל. פרופ' אריאל הירשפלד מלווה את הקמת המרכז כיועץ אקדמי ומשרד "אפרת קובלסקי" אדריכלים, נבחר ללוות את התכנון האדריכלי, שנכנס השנה לשלב התכנון המפורט, המבוצע ע"י החברה הכלכלית ראשון לציון.

להצטרפות לוואטסאפ חדשות ראשון לציון דילים וקופונים חמים בוואטסאפ – הצטרפו עכשיו!


באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה